"יצוא מיותרת, חלקו מניות בנק ירושלים כדיבידנד בעין"
בעלי מניות מיעוט בחברת האחזקות יצוא, השולטת בבנק ירושלים, דורשים הצבעה על ביצוע הנפקת זכויות, ולאחריה חלוקת מניות הבנק, שנסחר לפי שווי של 508 מיליון שקל
קבוצת בעלי מניות, שמחזיקה ב־7% ממניות יצוא — חברת האחזקות השולטת בבנק ירושלים — כינסה ביוזמתה אסיפת בעלי מניות מיוחדת ל־7 במרץ. באסיפה תעלה להצבעה הצעה לבצע הנפקת זכויות, שהכנסותיה ישמשו לפירעון חובה של יצוא, 190 מיליון שקל, ולאחריה תבוצע חלוקה בעין של מניות הנכס היחיד שלה — מניות השליטה בבנק ירושלים — או יבוצע מיזוג בין יצוא לבנק ירושלים. יצוא מחזיקה ב־86.23% מבנק ירושלים, שנסחר לפי שווי שוק של 508 מיליון שקל.
- בעלי חמת מנסה לקחת לרשת מלונות בראון את עסקת ישראייר
- מחזיקי האג"ח החליטו: אפריקה נכסים תימכר למגה אור וביג
- סיבוב שני בתנובה: סמנכ"ל הכספים לשעבר חוזר לתפקיד
בראש הקבוצה ששיגרה את המכתב עומדים יורשי יעקב בנימין וטובה וג'ימי פרנסס, וכן החברות ישראמקו ואיירפורט סיטי שבשליטת קובי מימון. מדיווח שהוציאה יצוא לבורסה ביום חמישי האחרון עולה כי כבר ב־20 בינואר פנו ליצוא בעלי המניות, המיוצגים בידי עו"ד רון ברקמן ממשרד ברקמן וקסלר, בדרישה לכינוס אסיפה. אולם הם נענו בשלילה לאחר שהדירקטוריון קיבל החלטה, שנתמכה בייעוץ משפטי, כי הנושא שאותו הם מבקשים להעלות לסדר היום אינו בסמכות אסיפת בעלי המניות אלא בסמכות הדירקטוריון בלבד. בעקבות תשובת החברה הוחלט על כינוס האסיפה בכל זאת, כדי לקבל החלטה בנושא.
בעלי המניות מנמקים את דרישתם בכך שביטול קומת יצוא בפירמידה יפתור בעיית אי־סחירות במניות יצוא ומניות בנק ירושלים, יביא להצפת ערך משמעותית של מניות בנק ירושלים עקב עלייה בשיעור אחזקות הציבור בבנק, ויהיה הזדמנות לבעלי המניות ליהנות ישירות מהדיבידנדים המחולקים בבנק ירושלים, בלי שעיקרם ייבלע ביצוא ויממן את הוצאות ההנהלה והכלליות של חברת האחזקות.
במילים אחרות: בעלי המניות טוענים כי יצוא היא חברה מיותרת, שכל מטרתה לחלק שכר לבני משפחת שובל, בעלי השליטה בחברה ובבנק ירושלים.
בעלי המניות, שזימנו את האסיפה, מתחייבים לממש את חלקם בזכויות ולהזרים 14 מיליון שקל לחברה. הם מציעים למנות צוות מקצועי, שיכלול יועץ אסטרטגי ומשפטן, לבחינת ההחלטה.
בעלי המניות מסתמכים על טיעונים של גדעון שובל, מנכ"ל יצוא ודירקטור בבנק ירושלים, במהלך ההצעה של הבנק לרכוש את בנק דקסיה. שובל טען, לדבריהם, בפני הגופים המחזיקים בבנק דקסיה כי מחיר השוק של מניית בנק ירושלים נמוך משמעותית, לנוכח היעדר סחירות, ולכן הצעתו גבוהה מזו של בנק דיסקונט.
מאחר שמדובר בהצבעה ברוב רגיל, אם משפחת שובל, המחזיקה ב־74.9% ביצוא, תגיע לאסיפה, היא תצביע נגד ההצעה, כך שהסיכוי שתעבור אפסי. נראה שמטרת המהלך היא לעורר את הנושא ולהתחיל מלחמה במשפחת שובל.