ועידת ברלין
"אנחנו יכולים ללמוד מישראל, במיוחד בתחומים עתידיים כמו נהיגה אוטונומית"
כך לדברי תת-שר הכלכלה הגרמני, אוליבר וויטקה באירוע הפתיחה החגיגי של ועידת WeTechBerlin של "כלכליסט". לדבריו, "חברות גרמניות משתפרות בזכות החדשנות של פיתוחים ישראלים, שמייעלים שירותים ומוצרים"
"השיתוף בין חברות ישראליות לגרמניות טוב לשני הצדדים. גרמניה יכולה ללמוד הרבה מישראל, במיוחד בתחומים עתידיים כמו נהיגה אוטונומית. העתיד תלוי בשיתוף פעולה בין חברות משתי המדינות" – כך אמר אוליבר וויטקה, תת-שר הכלכלה הגרמני, באירוע הפתיחה החגיגי של ועידת WeTechBerlin של "כלכליסט", שנערכת השבוע בברלין.
- "החזון של סטורדוט: לטעון את הבטריה לרכב החשמלי ב-5 דקות"
- "הרחפנים יפעלו בערים הרבה לפני הרכב החכם"
- "בעוד 10 שנים רכבים חשמליים יהוו 30% מהשוק"
- ועידת ברלין, קוקטייל הפתיחה|צילום: אוראל כהן
- מימין חמי פרס ואבי פישר|צילום: אוראל כהן
- מימין מיקי דיין, שמוליק ארבל ואיציק דיין|צילום: אוראל כהן
- מימין גרהרד קרומה, ג'רמי יששכרוף ואוליבר ויטקה|צילום: אוראל כהן
- מימין קובי אופק, יקיר גבאי ותמיר פרדו|צילום: אוראל כהן
- מימין יקיר גבאי, ירון ולר, גרהרד קרומה ויפעת אורון|צילום: אוראל כהן
- שגריר ישראל בגרמניה ג'רמי יששכרוף|צילום: אוראל כהן
- אוליבר ויטקה|צילום: אוראל כהן
- ירון ולר|צילום: אוראל כהן
- מימין מירו לנגה וד"ר תומס באדר|צילום: אוראל כהן
- מימין אילנה שושן ונמרוד קוזלובסקי|צילום: אוראל כהן
הוועידה מפגישה בין יזמים ומשקיעים מובילים מישראל לחברות ומשקיעים גרמנים. במהלך הוועידה צפויים 100 יזמים ישראלים מ-57 חברות לקיים יותר מ-200 מפגשים עסקיים עם שותפים פוטנציאלים מגרמניה, בהם נציגים מחברות בולטות כמו ענקית הביטוח אליאנס או Auto1, אחד מחדי-הקרן הראשונים והבולטים ביותר בגרמניה.
וויטקה ציין בדבריו שיצרניות רכב וחברות ישראליות כבר מקיימות שיתופי פעולה רבים, אך יש עוד הרבה מגזרים ותחומי פעילות שבהם ניתן להגביר את שיתוף הפעולה. "חברות גרמניות משתפרות בזכות החדשנות של פיתוחים ישראלים, שמייעלים שירותים ומוצרים. הדרישה למוצרי סייבר גבוהה במיוחד בגרמניה, ויש מגזרים נוספים שחברות ישראליות יכולות לתרום בהם", הוא הוסיף.
ירון ולר, שותף-מנהל של קרן ההון סיכון טארגט גלובל, השותפה של "כלכליסט" בעריכת הוועידה, סיפר שכשהגיע לגרמניה לפני 10 שנים היו במדינה מעט מאוד סטארט-אפים. "הסצינה היתה רק בראשיתה", הוא נזכר. מאז ראינו חברות מדהימות כמו דליברי הירו ואוטו1. אנחנו בני מזל שהיינו בעיר בעשור האחרון. כשהגעתי לכאן נפגשתי לארוחת ערב עם ראש העיר של ברלין אז. הוא אמר שבאים לעיר רק 2 סוגי אנשים: כאלו שרוצים יותר הטבות משירותי הרווחה וכאלו שרוצים לברוח מהגיוס לצבא. היום ברלין מושכת את האנשים הטובים והמבריקים ביותר בגרמניה.
"אנחנו משיקעים 80% מהכסף שלנו בחברות באיחוד האירופי ו-20% בישראל, ומצטיינים בתחומים שגרמניה מובילה בהם כמ ביטוח ופיננסים. אלו תחומים שהיו טובים מאוד לעיר ולחברות שהוקמו כאן. אני נרגש שיש כאן כל כך הרבה משקיעים מישראל ומקווה שבעשור הקרוב נראה עוד שיתופי פעולה. אני מביט על השותפים שלי ומקווה שנוכל ליצור עוד בעשור הבא".
שגריר ישראל בגרמניה, ג'רמי יששכרוף, אמר: "אני רואה אנרגיה אדירה ביחסים בין ישראל לגרמניה בהרבה תחומים, לא רק בעסקים, סייבר ומודיעין, אלא גם בכל מערכת היחסים בין המדינות. מערכת היסחים מתחזקת מיום ליום, והוועידה הזו היא הזדמנות נהדרת להמשיך את זה.
"אתם מדברים על הון והשקעות, אבל בכל מה שאתם עושים צריך לחשוב לא רק על רווח ועל שורה תחתונה. הגידול בנפח של הסחר בין ישראל לגרמניה הוא בעל משמעות עמוקה יותר. זו הצהרה חשובה מבחינת היחסים בין המדינות כיום לעומת העבר. מאוד חשוב להשקיע במערכת היחסים הזו, והחברות יכולות לסייע למדינות להביא אנשים ביחד. זה טוב בכל רמה של מערכות היחסים. תעזרו לנו לעבוד ביחד".