ההקלה בתנאים להסכם השכר עם השוטרים צפויה לעלות ביום ראשון לממשלה
לפי הצעת מחליטים של משה כחלון, יהיה צורך בהסכמה של 92.5% מכלל עובדי מערכת הבטחון והגמלאים, במקום 95%, כפי שנקבע בהחלטה המקורית. החישוב ייעשה על ידי הסתכלות על כלל האוכלוסיות השונות במקום בנפרד
שר האוצר משה כחלון יעלה ביום ראשון הצעת מחליטים הקובעת כי כדי להשלים את מתן תוספת השכר הנדיבה לשוטרים, סוהרים, עובדי השב"כ, המוסד והגמלאים של אותן מערכות, יהיה צורך בהסכמה של 92.5% מכלל עובדי מערכת הבטחון והגמלאים, במקום 95%, כפי שנקבע בהחלטה המקורית. החישוב ייעשה על ידי הסתכלות על כלל האוכלוסיות השונות ולא כל אחת בנפרד.
- האוצר שוקל להקל על השוטרים בהסכם השכר
- הממשלה אישרה את הקיצוץ הרוחבי ומימון שכר השוטרים
- לא רק שוטרים: הקיצוץ הרוחבי נדרש גם בגלל מפקחי העבודה לאתרי הבנייה
תוספת השכר בגין "העדר ביטחון תעסוקתי" שתעלה לציבור 20 מיליארד שקל על פני 15 שנה (כ-1.3 מיליארד שקל בשנה). זאת לאחר שבית הדין הארצי לעבודה פסק כי השוטרים והסוהרים זכאים לתוספת שניתנה ב-2006 לאנשי הקבע בצה"ל, עבור העדר ביטחון תעסוקתי, שעומדת על כ-6-7% (תוספת שניתנה על רקע הפסקת הפנסיות התקציביות).
הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים והאוצר, ניסו לקדם החלטת ממשלה שתבטל את ההחלטה משנות ה-70, לפיה שכרם של השוטרים והסוהרים יוצמד לזה של השוטרים, ולו בגלל שבפועל ההצמדה לא קויימה לאורך השנים, ושכרם של השוטרים גבוה משל אנשי הקבע, עוד לא לפני התוספת הנוכחית, ובלאו הכי הם לא סובלים מהעדר ביטחון תעסוקתי, כמו אנשי הקבע.
בהצעת המחליטים שהגיע ל"כלכליסט", מודים באוצר כי "מבדיקה שנערכה, לאחר קבלת כל הנתונים, עולה כי אף שהוחתמו למעלה מ-55,000 זכאים מכלל הקבוצות, בחלק לא קטן מהקבוצות לא נתקבלו כתבי הוויתור על תביעות נוספות בשיעורים הנדרשים, בהתאם להחלטת הממשלה. כך למשל שיעורי ההחתמה על כתבי הוויתור בקבוצת גמלאי השוטרים ובקבוצת הסוהרים עומדים על 93%, בקבוצת גמלאי השב"כ שיעור ההחתמה עומד על 85%, ובקבוצת גמלאי המוסד על כ-80%". האוצר מתייחס לקושי לאתר חלק מאותן אוכלוסיות, ומציין כי "שיעור מזערי מתוך כלל משרתי הביטחון הזכאים לתשלום שאותרו סירב לחתום על כתב הויתור".
אולם הלחצים הכבדים מצד השוטרים וסוהרים על כחלון ונתניהו, רגע לפני ההחלטה לצאת לבחירות, הביאו אותם לחתום על התוספת שגררה קיצוץ רוחבי של מעל מיליארד שקל בשנה. במסגרת החלטת הממשלה הקודמת שהתקבלה בנובמבר נקבע , כי כדי שהיא תצא לפועל על 95% מהשוטרים והסוהרים לחתום על הסכמתם.
המטרה היא להקטין את החשיפה של המדינה לתביעות מצד כאלו הדורשים לקבל את הסכום המלא, כולל ריבית והצמדה. אולם עד כה לא הצליחו העותרים המקוריים להביא לחתימה של 95%, וחזרו להפעיל לחץ על כחלון להפחית את היקף התמיכה הנדרשת. הצעת המחליטים צפויה לעלות לממשלה ביום ראשון הקרוב.