$
רכישות

30% מ-100 הקבוצות הגדולות בעולם בבעלות אמריקאית או סינית

סין וארה"ב "שולטות" בבעלות על קבוצות כדורגל לפי מחקר של חברת וועידות הכדורגל, Soccerex. בדוח השנתי של הארגון, Football Finance 100 נטען שיותר מ-30% מקבוצות הכדורגל הבכירות בבעלות אמריקאית או סינית

שירות כלכליסט 09:4505.02.19

סין וארה"ב "שולטות" בבעלות על קבוצות כדורגל, כך לפי מחקר של חברת ועידות הכדורגל, Soccerex. בדוח השנתי של הארגון, Football Finance 100 נטען שיותר מ-30% מקבוצות הכדורגל הבכירות בבעלות אמריקאית או סינית. זה יותר מאשר כל המדינות באירופה ביחד. הדוח, שנכתב על ידי מומחי עסקי ספורט ב-Soccerex, מדרג את 100 מועדוני הכדורגל הבכירים בעולם ומראה ש-18% מבעלי הקבוצות הם אינדיבדואלים או חברות מארה"ב - יותר מכל מדינה אחרת. כמו כן, 23% מ-30 המועדונים הבכירים בעולם בבעלות אמריקאית. ארגונים אמריקאים בעלים של רבע מקבוצות הפרמיירליג ובעלים של קבוצות באיטליה ובצרפת גם. רוב הבעלות ב-MLS, מן הסתם, גם כן אמריקאית.

 

 

 

 

מנצ'סטר סיטי נגד ליברפול. גבוה ברשימה מנצ'סטר סיטי נגד ליברפול. גבוה ברשימה צילום: איי אף פי

 

סין במקום השני עם 13% מהקבוצות בטופ 100 של Soccerex. המשמעות היא ששתי הענקיות הכלכליות מאסיה וצפון אמריקה שולטות בשליש מהקבוצות העשירות ביותר בעולם הכדורגל. 28% מ-100 הקבוצות בבעלות ארגונים או אינדובדואלים מאירופה כאשר גופים בריטיים שולטים ב-7% מהקבוצות בעוד שרוסיה (5%) וגרמניה (5%) הן האירופאיות הבולטות האחרות במחקר הבעלות של Soccerex.

 

מי הקבוצה שיושבת בראש הרשימה של Soccerex? מנצ'סטר סיטי שנה שנייה ברצף עם ציון פיננסי (Football Finance Index) של 4.21. הציון נקבע לפי נכסים ספורטיביים, נכסים קבועים, מזומן בבנק, פוטנציאל השקעה של בעלים וחוב נטו. פריז סן ז'רמן במקום השני (3.84) בזכות ההשקעה הקטארית בקבוצה. באיירן מינכן במקום השלישי (2.67) בזכות מודל עסקי ומודל בעלות חזק שכולל בתוכו תאגידי ענק גרמנים כגון אדידס, אליאנץ ואאודי.

 

טוטנהאם (2.66) וארסנל (2.43) במקום הרביעי וחמישי - לפני ריאל מדריד (2.38), ברצלונה (2.05) ומנצ'סטר יונייטד (1.99). זאת עודות לניהול פיננסי ורווחיות גבוהה. גם לארסנל וגם לטוטנהאם יש נכסים מוחשיים (בעיקר אצטדיונים) בשווי גבוה מאוד. יובנטוס תשיעית (1.96) צ'לסי עשירית (1.89). המועדון הגבוה ביותר מחוץ לליגות הגדולות הוא גוואנגז'ו אברגרנדה הסיני (1.72). הבעלות של הקבוצה היא קבוצת הנדל"ן אברגרנדה וחברת עליבאבא. לוס אנג'לס גאלקסי במקום ה-18 בזכות נכסים ובעלות של ענקית הספורט ונכסי הספורט, AEG. בכלל, 3 קבוצות אמריקאיות נמצאות בטופ 30 (גאלקסי, סיאטל סאונדרס וניו אינגלנד רוולושיין שבבעלות משפחת קראפט). ישנן גם 3 קבוצות מצרפת ו-3 מאיטליה. 10 מ-30 מועדונים הם בריטים (ליברפול מקום 11, לסטר 19, פולהאם 26, אברטון 27, וולבס 28 - כולם בבעלות זרה).

 

הדוח של Soccerex גם מברר את שווי הבעלים של הקבוצות. פריז סן ז'רמן, למשל, נהנית משווי של 269 מיליארד יורו ששייכים לקרן הקטארית שמחזיקה בהם. לגוואנגז'ו אברגרנדה יש נכסים בשווי 179 מיליארד יורו שתומכים בה. מבחינת מזומנים, ליובנטוס יש 140 מיליון יורו - 50% יותר מאשר מילאן, אינטר, לאציו, נאפולי ורומא ביחד.

 

דיוויד רייט, מנהל השיווק של Soccerex הגיב על Football Finance 100: "המציאות המודרנית של המשחק מראה לנו את האימפקט העצום של השקעת בעלים בכדורגל. הדוח עשוי להראות לאן המשחק הולך. ההשפעה של סין וארה"ב תמשיך לגדול ככל הנראה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x