כחלון: אינטל הודיעה לנו כי תשקיע 40 מיליארד שקל במפעל חדש בקרית גת
ל"כלכליסט" נודע כי החברה התחייבה להעסיק 1,000 עובדים נוספים בישראל; תקבל מענק שככל הנראה יהיה נמוך מ-10% מהיקף ההשקעה, וכן הארכה של מסגרת הטבות המס שממנה היא נהנית בשיעור של 5%
אינטל תבצע השקעה נוספת בישראל - בסך של 40 מיליארד שקל, כך פרסם הערב (ב') שר האוצר משה כחלון בציוץ בטוויטר. לפי כחלון, "הנהלת אינטל העולמית בישרה לנו הערב על החלטתה - החלטה חסרת תקדים שצפויה להביא אלפי מקומות עבודה לדרום. זו בשורה ענקית לכל מי שאכפת לו ממדינת ישראל, כלכלת ישראל ואזרחי ישראל". ההשקעה המדוברת היא הקמת מפעל חדש בקרית גת.
ל"כלכליסט" נודע כי החברה תקבל מענק מצד המדינה שככל הנראה יהיה נמוך מ-10% מהיקף ההשקעה (כשבדרך כלל מדובר ב-20%), וכן הארכה של מסגרת הטבות המס שאינטל נהנית ממנה בשיעור של 5% (במקום 23%). בנוסף החברה תתחייב להעסיק 1,000 עובדים בנוסף ל-11 אלף העובדים המועסקים על ידה היום בארץ. מצבת העובדים הנוכחית כוללת כ-1,000 עובדי מובילאיי, שאותה רכשה ענקית הטכנולוגיה.
- מנכ"ל אינטל: הפוליטיקה העולמית - תחזית קודרת להייטק
- אינטל ישראל תחלק לאלפי עובדים בונוס של שלוש משכורות
- ג'וני סרוג'י הישראלי על הכוונת של אינטל לתפקיד המנכ''ל
על פי ההערכות, אינטל העולמית תקים מפעל עם תשתית חדשה לחלוטין אשר תפעל במקביל לייצור השבבים למחשב האישי ובמקביל לפעילות של החברה בקרית גת ולא במקומה.
המשקיעה הרב לאומית הגדולה בישראל
היקף הייצוא של אינטל מישראל עמד נכון לסוף 2017 על 3.6 מיליארד דולר (עלייה מ-3.3 מיליארד דולר ב-2016) והיא המשקיעה הרב-לאומית הגדולה ביותר בישראל, עם השקעות ורכישות בהיקף של 35 מיליארד דולר. בעשור האחרון אינטל קנתה סחורות ושירותים מספקים ישראלים מקומיים בהיקף של 10 מיליארד דולר.
ב־2014 הכריזה אינטל על השקעה של כ־23.5 מיליארד שקל בפיתוח האתר בקריית גת. כנגד אותה השקעה קיבלה אינטל מענק בגובה של 1.7 מיליארד שקל. בזכות ההשקעה הוכרה החברה על ידי צוות מנכ"לים המורכב מבכירי האוצר, רשות המסים ומשרד הכלכלה כחברה אסטרטגית לפי החוק לעידוד השקעות הון. ההכרה הזו העניקה לה שיעור מס חברות נמוך במיוחד של 5%, לעומת 23% שמשלמות כל החברות. ב־2018 אינטל הגישה בקשה חדשה להשקעה נוספת בהיקף של 17.5 מיליארד שקל והושג סיכום כי החברה תהיה זכאית למענק של 700 מיליון שקל.
לפני כחודש הכריזה אן קלהאר, מנהלת זרוע הייצור העולמית, סגנית נשיא, וחברת הנהלת אינטל על השקעה משמעותית של החברה בהרחבת תחום הייצור של החברה עם מיקוד בתחומים שאינם בהכרח המחשב האישי.
שנה אנחנו עובדים על זה והנה התוצאות:
— משה כחלון - Moshe Kahlon (@KahlonMoshe) 28 בינואר 2019
הנהלת אינטל העולמית בישרה לנו הערב על החלטתה להשקיע בישראל עוד 40 מיליארד ש"ח, החלטה חסרת תקדים שצפויה להביא אלפי מקומות עבודה לדרום.
זו בשורה ענקית לכל מי שאכפת לו ממדינת ישראל, כלכלת ישראל ואזרחי ישראל.
וכפי שאתם כבר יודעים, לנו אכפת.
בהצהרתה כללה קלהאר את ישראל כאחת המדינות שבהן תשקיע החברה לצד אירלנד ומדינת אורגון בארצות הברית.
בחודשים האחרונים עוסקת הנהלת אינטל העולמית רבות בנושא הייצור מתוך הבנה של החברה שכיום הביקוש למערכות שלה נמצא בשיא ויכולתה לספק אותם היא הצורך המיידי של החברה כיום.
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן מסר הערב בתגובה כי "בחירתה של חברת אינטל להמשיך ולהשקיע באופן משמעותי בישראל הינה הבעת אמון חשובה במדינת ישראל ובכלכלה הישראלית. פעילותה בארץ בתחום המו"פ והייצור המתקדם, תומכת במדיניות משרד הכלכלה, להגדלת היצוא ויצירת משרות איכותיות בכלל, ובפריפריה בפרט. אנו רואים באינטל שותפה לדרך ובחירתה החוזרת להשקיע בישראל מחזקת את הכלכלה והתעסוקה בישראל ואנו צופים ששיתוף פעולה זה יימשך גם בעתיד. למעלה מ-320 חברות זרות פועלות בישראל ולהן תרומה משמעותית לצמיחה, לחדשנות, לייצוא ולתעסוקה".