פרסום ראשון
הגבלות נוספות בתנאי השחרור של אפי נוה: עיכוב יציאה מהארץ ל-90 יום
המשטרה הגישה היום לבימ"ש השלום בת"א בקשה להוספת מגבלה לתנאי השחרור של ראש לשכת עו"ד הפורש, לפיה ייאסר על נוה לצאת מישראל למשך שלושה חודשים; הבקשה הוגשה בהסכמת סנגורו, במסגרת התיק העוסק בהליך מינוי שופטים. בנוסף, נוה מורחק מהלשכה וממשרדו עד אמצע חודש פברואר
המשטרה מוסיפה הגבלות נוספות לתנאי השחרור המגבילים שהוטלו על ראש לשכת עורכי הדין הפורש, אפי נוה, בפרשת המין והמינויים. היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) ביקשה היום (א') מבית משפט השלום בת"א להוציא לנוה צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 90 יום. הבקשה הוגשה בהסכמת סנגורו של נוה, עו"ד בועז בן צור.
נוה, שחשוד בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים בהליך מינוי שופטים, סיים בשבוע שעבר מעצר בית של שמונה ימים. במסגרת ההחלטה לשחרורו למעצר בית, קבע בית המשפט שורה של תנאים מגבילים, כגון הפקדת מזומן בסך 25 אלף שקל והרחקה משלכת עורכי הדין וממשרדו למשך 30 יום – עד אמצע חודש פברואר. עם זאת, המשטרה לא ביקשה צו עיכוב יציאה מהארץ לנוה.
- ביהמ"ש דחה את הבקשה לפרסם את שמן של השופטת ועורכת הדין מפרשת אפי נוה
- נוה לשטייף ולגל"צ: התנצלו ופצו אותי ב-5 מיליון שקל
- ראש למיטה חולה: ציון אמיר כבר פוזל לתפקיד של אפי נוה
היום פנה נציג יאח"ה, רפ"ק עודד אררה, לבית המשפט, וביקש להוסיף לתנאי השחרור תנאי שעניינו איסור יציאתו מהארץ של נוה. אררה ציין כי הבקשה מוגשת בהסכמה,כי דרכנו של נוה יופקד במזכירות ביהמ"ש או ביאח"ה, וככל שירצה לצאת מישראל הוא יוכל להגיש בקשה שתידון לגופה.
חקירת החשד לעבירות על טוהר המידות בהליך מינוי שופטים שנפתחה לפני שבועיים כוללת בשלב זה שתי פרשיות. בפרשייה הראשונה נחקר חשד לפיו בשנת 2016 פעל נוה למינוי עורכת דין לתפקיד שופטת שלום במחוז מרכז. השניים, כך לפי החשד, ניהלו מערכת יחסית אינטימית, ונוה פעל לקדם את מועמדותה של עורכת הדין בוועדה למינוי שופטים מבלי שהשניים נתנו לכך גילוי. לבסוף, בסיועו, היא אכן מונתה לשופטת.
הפרשייה השנייה שנחקרת נוגעת לניסיון של נוה מהשנה האחרונה, לקדם את מועמדותו של שופט שלום לתפקיד שופט מחוזי. על פי החשד, עורכת דין שנחקרה ומקורבת מאוד הן לנוה והן לשופט השלום, פעלה בניגוד לחוק לסייע לקידומו של השופט לבית המשפט המחוזי. המינוי לא יצא לבסוף לפועל.
הבוקר (א') נערך בבית המשפט המחוזי בת"א דיון בערעור שהגישו כלי תקשורת על צו איסור הפרסום שהוצא על שמותיהן של השופטת ועורכת הדין. השופט ציון קאפח הורה בסיום הדיון על הארכת הצו בשלב זה למשך שבוע ימים. במסגרת הדיון הפומבי אמר נציג המשטרה, סנ"צ אסף ולפיש, כי המשטרה משאירה נושא זה לשיקול בית המשפט. עם זאת, במסגרת דיון שנערך בהמשך בדלתיים סגורות, כתב השופט בהחלטתו כי "המשטרה שינתה את עמדתה וביקשה להותיר את צו איסור הפרסום על כנו". לדברי קאפח, הוא מנוע בהחלטה מלפרט את הסיבה.
אישום נגד נוה בגין יציאה מישראל שלא כחוק
נציין כי נגד נוה ובת זוגו כיום, בר כץ, הוגש לאחרונה כתב אישום בגין יציאה מישראל שלא כחוק בצוותא, כניסה לישראל שלא כחוק בצוותא וקבלת דבר במרמה בצוותא. הקראת כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בראשל"צ מתוכננת לסוף השבוע.
לפי כתב האישום, ביקשו נוה וכץ לפעול להסתרת שהותם המשותפת המתוכננת בחו"ל, וזאת כדי להשיג תועלת בקשר לסכסוך גירושים בו מצוי נוה עם אשתו. לשם כך, בתיאום מראש, החליטו השניים לפעול יחד במרמה לצורך יציאת וכניסת הנאשמת את גבולות ישראל, מבלי שמעבריה יתועדו באופן רשמי, באופן שתשוקף רק שהיית הנאשם, כביכול ללא הנאשמת, מחוץ לישראל.
השניים הגיעו בשתי הזדמנויות שונות, בעת יציאתם מישראל ובעת חזרתם לישראל, בסוף חודש ספטמבר ותחילת חודש אוקטובר, בתכנון מראש, לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות בנתב"ג, שם הזדהה נוה בעמדה והונפק עבורו גייט פאס.
על פי המיוחס בכתב האישום, בת זוגו, אשר לא הזדהתה בשום שלב, עברה את שערי המעבר באמצעות הגייט פאס שהונפק עבור נוה וניתן לה על ידו, והשניים עברו את שערי המעבר תוך יצירת מצג כוזב לפיו שניהם הזדהו בפני העמדה, שכביכול הנפיקה עבור שניהם גייט פאס ותוך שהנאשם נצמד לגבם של אחרים על מנת לעבור את השער ללא הנחת גייט פאס.