בלעדי לכלכליסט
מלונות בראון בדרך לגיוס חוב של 300 מיליון שקל
אחרי שבנובמבר האחרון בוטלה עסקת המיזוג המתוכננת של רשת מלונות הבוטיק בראון עם השלד הבורסאי הרודיום, בחודש מאי תנסה הרשת להיכנס לבורסה באמצעות הנפקת אג"ח בלבד
אחרי ביטול עסקת המיזוג המתוכננת של רשת מלונות הבוטיק בראון לשלד הבורסאי הרודיום השקעות, תנסה הרשת להיכנס לבורסה בהנפקת אג"ח בלבד. ל"כלכליסט" נודע כי הרשת מצויה בהכנת תשקיף על בסיס הדו"חות השנתיים של 2018, לטובת גיוס אג"ח בהיקף של 300-250 מיליון שקל. הגיוס אמור להתבצע במאי הקרוב והתמורה אמורה לשמש להמשך ההתרחבות הרשת בארץ וביוון, שם כבר היא פעילה.
- מהפכה בצפון בת ים: מגדלי יוקרה ובתי מלון
- בול בוטיק: מבנה השירות הבולאי ביפו יהפוך למלון
- "מלון בוטיק רציני הוא כזה שאתה רוצה להתארח בו ולא רק רואה בו פתרון"
בראון מוחזקת בידי קבוצת ליאופרד שבבעלות ליאון אביגד, ניצן פרי וניר ויצמן. נראה כי בשלב הזה החליטה הרשת לדחות את תוכניותיה למיזוג עם שלד בורסאי או הנפקה, לגייס באמצעות אג"ח ולהגדיל את פעילותה לפני הכניסה לבורסה. גם לתנאי השוק הלא נוחים ולמשבר בשווקים היתה חשיבות בהחלטה.
מהלך המיזוג עם הרודיום, שאותו תיכננה רשת בראון, התפוצץ בנובמבר 2018. חודשיים קודם לכן דיווחה הרודיום על כוונתה למזג לתוכה את רשת מלונות בראון בעסקת הקצאת מניות. בעלי הרשת היו אמורים לקבל 75% ממניות החברה הממוזגת, עם אפשרות להגדלת חלקם ל־85% מהחברה. שווי הפעילות של מלונות בראון בעסקה היה עד 166 מיליון שקל.
הכשרה ביטוח התנגדה
הכשרה ביטוח העמידה ביוני מימון של עד 60 מיליון שקל למלונות בראון, בעסקה שהיתה אמורה להפוך אותה לשותפה ברשת ולהקנות לה אחזקה של עד 20% מהרשת לפי שווי של 300 מיליון שקל אחרי הכסף. המימון לרשת המלונות נעשה מכספי המבוטחים של הכשרה ביטוח. בשלב ראשון הועמדו 50 מיליון שקל בהלוואה המירה למניות בראון, ומאז העמידה הכשרה מימון של 10 מיליון שקל נוספים. בעקבות התנגדותה של הכשרה ביטוח לעסקה - היא נגנזה. בינתיים הרודיום התמזגה עם חברת עיבוד הקנאביס הרפואי פנאקסיה, והיא נסחרת לפי שווי של 50 מיליון שקל.
רשת בראון שוכרת 14 נכסים בתל אביב ובירושלים, בהם מופעלים כיום שישה מלונות בוטיק והשאר בשלבי הקמה שונים. כמו כן, מנהלת קבוצת לאופרד בית מלון בתל אביב ובית מלון נוסף בקרואטיה, ולאחרונה נכנסה לפעילות ביוון. הרשת אמורה לפתוח שלושה בתי מלון נוספים באשקלון ובטבריה, ולשכור ולהסב נכסים נוספים בתל אביב, בירושלים, באשדוד ובאילת ולהפעילם כבתי מלון; כך תגיע ליותר מ־1,500 חדרים.
מודל ל־25 שנה
הרשת פועלת לפי מודל של שכירות ארוכת טווח ל־25 שנה של הנכסים שבהם נפתחים בתי המלון. בעלי הרשת נוהגים לממן את שיפוץ הנכסים באמצעות הלוואות שהם נוטלים, בתמורה לדמי שכירות מופחתים או דרך מימון שמעמיד בעל הנכס בתמורה לדמי שכירות גבוהים יותר.
הרשת חתמה באחרונה על הסכם עם מנורה מבטחים לשכור לטווח ארוך את הבניין הישן של חברת הביטוח ברחוב אלנבי בתל אביב לצורך הסבתו למלון. במסגרת ההסכם, מנורה מעמידה הלוואה לשיפוצו.