עו"ד אפי נוה, החשוד בפרשת "המין והמינויים", נחקר הבוקר שוב בלהב 433
בית המשפט שלח אמש את ראש לשכת עורכי הדין למעצר בית של 8 ימים - עד ה-23.1 - וכן הרחיק אותו ל-30 יום מהלשכה. השופט קבע כי "יש חשד סביר הקושר את נוה לעבירות שוחד והפרת אמונים"
עו"ד אפי נוה, ראש לשכת עורכי הדין החשוד בפרשת "המין והמינויים המשפטיים", נחקר הבוקר שוב במשרדי להב 433.
- איילת מקלקלת
- על רקע הפרשה: בלשכת עורכי הדין נערכים ליום שאחרי נוה
- הכתם הציבורי על אפי נוה לא ניתן לכיבוס והלבנה
אמש התיר בית משפט השלום בתל אביב לפרסום כי נוה הוא העורך דין הבכיר שנמצא במרכזה של חקירת החשדות לעבירות טוהר מידות הקשורה למינוי שופטים. בית המשפט שלח אותו למעצר בית של 8 ימים - עד ה-23.1 - וכן הרחיק אותו ל-30 יום מלשכת עורכי הדין. במהלך הדיון אמר השופט עלאא מסארווה: "יש חשד סביר הקושר את נוה לעבירות שוחד והפרת אמונים. ראיות שנאספו היום חיזקו את החשד. יש חשש לשיבוש, אבל העוצמה לא גדולה".
במהלך החקירה הטיחו החוקרים בנוה התכתבויות אינטימיות שלו עם אחת החשודות. סנגורו של נוה טוען שההתכתבויות הושגו באופן לא חוקי מהטלפון הנייד שלו. המשטרה הוציאה צו איסור פרסום על כל מידע או התכתבות מתוך הטלפונים הסלולריים של נוה. במקביל המשטרה מסרה כי "בניגוד לשמועות ומידע לא מבוסס שנפוץ בימים האחרונים ברשתות החברתיות, החומר שנאסף לא מהווה חשדות לגבי מינויים של שופטים אחרים"; במשטרה הוסיפו כי גם השופט, שעורכת הדין שנחקרה אתמול חשודה בכך שניסתה לקדם את מועמדותו לביהמ"ש המחוזי, אינו חשוד בביצוע עבירה.
בשלב זה צו איסור הפרסום על שמות השופטת ועורכת הדין החשודה עדיין לא הוסר - והן שוחררו למעצר בית של 5 ימים בתנאים מגבילים.
שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים מסרו היום עדות בפרשה. עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון, ב"כ של השופטת, מסר בתגובה כי "השופטת שיתפה פעולה באופן מלא עם החוקרים, ענתה על כל השאלות שנשאלה וכך תמשיך לעשות ככל שתידרש. השופטת מכחישה באופן מוחלט מעורבות בביצוע עבירות כלשהן והיא מקווה כי החקירה תמוצה בהקדם ויובהר כי לא דבק בה רבב".
החקירה כוללת בשלב זה שתי פרשיות. בפרשייה הראשונה נחקר חשד לפיו לפני מספר שנים פעל נוה למינוי עורכת דין, לשעבר תובעת משטרתית, לתפקיד שופטת שלום במחוז מרכז. השניים, כך החשד, ניהלו מערכת יחסית אינטימית, ונוה פעל בניגוד לחוק תוך ביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים לקדם את מועמדותה של עורכת הדין בוועדה למינוי שופטים. לבסוף, בסיועו של נוה, היא אכן מונתה לשופטת.
הפרשייה השנייה שנחקרת נוגעת לניסיון מהשנה האחרונה של נוה לקדם את מועמדותו של שופט שלום לתפקיד שופט מחוזי. על פי החשד עורכת הדין שנחקרה, ומקורבת מאוד הן לנוה והן לשופט השלום, פעלה בניגוד לחוק לסייע לקידומו של השופט לבית המשפט המחוזי. המינוי לא יצא לבסוף לפועל. "ניצלת את קשריך עם עורך הדין הבכיר כדי לקדם מועמד לשופט מחוזי", הטיחו בה החוקרים.