$
כלכלה ומדיניות

מיי בפרלמנט: חישבו איך תשפוט אתכם ההיסטוריה אם תצביעו נגד הסכם הברקזיט

ר"מ בריטניה נאמה לקראת ההצבעה הצפויה מחר על ההסכם; היא הבהירה כי ארצה לעולם לא תסכים לגבול סגור עם אירלנד, ולפיכך היא תומכת בפתרון ה"בקסטופ"

שירות כלכלילסט 18:5414.01.19

בנאומה האחרון לפני ההצבעה הצפויה מחר (ג') בפרלמנט הבריטי על הסכם הברקזיט עם האיחוד האירופי, קראה ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי לחברים "לתת בהסכם מבט נוסף" ולחשוב "כיצד תשפוט אותם ההיסטוריה", אם הם יצביעו נגדו. מיי קראה לחברי הפרלמנט לתמוך בהסכם המסדיר את יציאת הממלכה מהאיחוד לאחר שבחודש שעבר היא דחתה את ההצבעה עליו כשהבינה שלא תוכל להשיג את הרוב הדרוש לאישורו.

 

 

 

בנאומה, הבהירה מיי שוב כי בריטניה לעולם לא תסכים לגבול סגור עם אירלנד, אך ציינה "שלא מספיק לומר זאת", וכי על הממשלה להבטיח שכך יהיה. מסיבה זו, היא תומכת בפתרון ה"בקסטופ". עוד אמרה מיי כי אם חברי הפרלמנט יאשרו את הסכם הפרישה מהאיחוד האירופי בהצבעה מחר, לבריטניה ולאיחוד יהיו כמעט שנתיים לדון בהסכם סחר ביניהם.

 

מיי הזהירה מפני "שיתוק בפרלמנט" אם ההסכם יידחה והדבר יגרום ל"נזק קטסטרופלי" לאמון בפוליטיקה אם בריטניה לא תעזוב את האיחוד.

תרזה מיי תרזה מיי צילום: AFP

 

מתנגדי ההסכם משני קצוות המפה הפוליטית בבריטניה סבורים כי ההסכם שגיבשה מיי משאיר את הממלכה כבולה למוסדות האיחוד האירופי.

 

שאלת עתידו של הגבול בין אירלנד, החברה באיחוד האירופי, לבין צפון אירלנד, הנמצאת בשליטת בריטניה, היא הקריטית ביותר מבין נקודות המחלוקת בהסכם הברקזיט. הפתרון שעליו סיכמה מיי עם מנהיגי האיחוד האירופי ואשר זכה לכינוי בקסטופ, אמור להבטיח את המשך המעבר החופשי של סחורות ואנשים בגבול. על פי תנאי הבקסטופ, תישאר צפון אירלנד כפופה לרגולציה של האיחוד האירופי, אף שהיא חלק מבריטניה. מיי ציינה שהעובדה שבמסגרת ההסכם האיחוד האירופי יפקיד בידי בריטניה את הסמכות לאכוף את הרגולציה שלו, היא "חסרת תקדים".

 

לדברי מיי, האיחוד האירופי מסר כי אינו מעוניין בבקסטופ, אך במידה שיהיה בו צורך - להשתמש בו למשך פרק הזמן "הקצר ביותר שניתן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x