$
אוכל

חדשות אוכל: מהקאמבק של קפולסקי ועד ולהתעוררות של כיכר בצלאל בת"א

וגם: משלוחים ממסעדות ללא משלוחים, הקומיקאית איימי פוהלר פתחה חנות יין חדשה בניו יורק, ביסטרו ים תיכוני כשר בצומת ביל"ו ועוד

רעות ברנע 13:4516.12.18

1. הביצה הקולינרית רוחשת וגועשת השבוע הודות למה שמסתמן כקאמבק הגדול של השנה – חזרתה של קפולסקי המיתולוגית. למי שנעדר מהארץ בשנות השמונים והתשעים נזכיר שקפולסקי היתה שם נרדף לבית קפה באותן השנים עם מנות שרובן היו מוקרמות בשמנת וגבינה צהובה. בשיאה מנתה הרשת כ-50 סניפים ברחבי הארץ, אך מאז 2001 רק הלכה ודעכה. בשנת 2015 רכש הקונדיטור לירון אנגל את הקונדיטוריה הגדולה של הרשת בנתניה, לרבות הציוד, המתכונים, שיטות העבודה והקניין הרוחני שלה ובימים אלה הוא משיק אותה מחדש. אם על תפוח האדמה המוקרם אתם מפנטזים, צפויה לכם אכזבה כיוון שקפולסקי החדשה היא קונדיטוריה בלבד. אבל אם תוקפים אתכם מדי פעם געגועים לסברינה, היער השחור או שאר עוגות עתירות קצפת – תשמחו לשמוע שהם כן מככבות בתפריט. הסניף הראשון הושק השבוע בשדרות ביאליק ברמת השרון, ובהמשך צפויים להיפתח סניפים נוספים ברחבי הארץ.

 

סברינה של קפולסקי סברינה של קפולסקי צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

2. האם השחקנית איימי פוהלר שוקלת הסבת קריירה? הקומיקאית האמריקאית המצליחה שהתפרסמה הודות להיותה חלק מהקאסט של "סטרדיי נייט לייב", פתחה החודש חנות יין בניו יורק. את החנות, שנקראת " Zula Wines & Spirits" פתחה פולר עם שני שותפים מתחום המוזיקה והיא ממוקמת בשכונת פארק סלופ שבברוקלין. על עצמה מעידה פולר שהיא מעדיפה יין לבן, ושהיא דווקא לא מבינה גדולה בתחום אך סומכת על שותפיה. לרגל השקת החנות היא מקיימת במהלך דצמבר טעימות יין חינמיות בכל ערב, כך שאם אתם באזור – יש לכם הזדמנות לבדוק בעצמכם מה באמת מבינים שחקנית ושני מוזיקאים ביין.

 

איימי פוהלר איימי פוהלר צילום: גטי

 

3. ביסטרו ים תיכוני כשר – מקום שעונה להגדרה כזו אפשר למצוא כנראה רק בארץ. כך מוגדרת גם מסעדת Nina Bianca החדשה שנפתחה החודש במתחם המסחרי הסמוך לצומת ביל"ו. על המטבח מופקד השף איתי עטיה, שעבד עד לאחרונה כסו שף במסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' – מסעדה שנחשבת לאחת המסעדות הכשרות היצירתיות והטובות בארץ. כמו הרבה מסעדות עכשוויות, גם היא מתהדרת במטבח פתוח בו נעשה הכל לעיני הסועדים, בטאבון ובבר ובאזור אירוח פרטי שמתאים לעד 18 איש. ומה בתפריט? בין המנות אפשר למצוא פילה לוקוס על פירה ותבשיל זיתים סוריים חמצמץ מקושט בקריספי קייל או ניוקי כמהין מקושט בצ'יפס ארטישוק ירושלמי על קרם ערמונים.

 

מסעדת Nina Bianca מסעדת Nina Bianca צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

4. כמה פעמים התבאסתם שהמקום בו אתם הכי אוהבים לאכול לא עושה משלוחים? בשבוע שעבר נחתה בארץ Wolt, אפליקצית משלוחי אוכל שפותחה בפינלנד ועשתה מהפכה בתחום בערים רבות באירופה. הרעיון הוא פשוט – החברה עצמה מספקת משלוחים (רובם על אופניים) ממסעדות שלא מחזיקות מערך שליחים. כל התהליך מתבצע באמצעות האפלקציה ומאפשר את המשלוח בטווח של כ-35 דקות (מ-10 שקלים למשלוח, תלוי במרחק). רשימת המקומות איתם עובד המיזם היא ארוכה ומונה עשרות מסעדות, בינתיים רק בתל אביב בינתיים, אבל בהמשך, כך מבטיחים, רק תלך ותגדל. בין אלה שכבר עובדים איתו אפשר למצוא את סנדוויצ'יית הבוטיק של רז רהב, "ברווזי", ההמבורגריה האהובה "ויטרינה", חומוס "גרגר הזהב" משוק לוינסקי, וגם הרבה אופציות צמחוניות וטבעוניות כמו בית הקפה "סיטיזן" או ה"אורבן שאמאן" של אודי סהר, ואפילו גלידריה "אניטה" ברשימה.

 

אפליקציית משלוחים Wolt אפליקציית משלוחים Wolt צילום: Wolt

 

5. כיכר בצלאל המתחדשת בתל אביב היא אחד המתחמים המסקרנים של הרגע, מאז שהסתיימו הבניות באיזור שוק בצלאל הסמוך. בתי המגורים במקום כבר מאוכלסים ועתה נשאר לגלות מה יקרה במקום מבחינה מסחרית ומזווית הבילוי והפנאי. אחד המקומות הראשונים שייפתחו בו יהיה "סקוטי ופאץ'", ביסטרו אירופאי מבית היוצר של הקבוצה האחראית גם על בית הקפה "זוריק" ובר היין "שאטו שועל". בשלב ראשון יהיה פתוח הביסטרו לארוחות ערב בלבד, ובהמשך ייפתח גם לבוקר וצהריים. המנות, כמו בביסטרו אירופאי קלאסי, לא כבדות, ביניהן סביצ'ה טונה אדומה, קרפצ'יו סינטה ומולים ביין לבן.

 

ביסטרו סקוטי ופאץ' ביסטרו סקוטי ופאץ' צילום: מאיה שקל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x