הדרמה בטלקום איטליה: ויוונדי דורשת להחליף את היו"ר מטעם אליוט
כן מבקשת בעלת מניות הרוב בענקית התקשורת האיטלקית להדיח עוד ארבעה דירקטורים בטענה שמעלו בתפקידם - בעקבות הדחת הבזק של המנכ"ל הישראלי עמוס גניש
הדרמה בטלקום איטליה: בעלת המניות ויוונדי ביקשה אתמול (ו') לכנס אסיפה על מנת לאשר החלפת חמישה מחברי מועצת המנהלים של החברה, ובהם היו"ר פולביו קונטי, בטענה כי מעלו בתפקידם. זאת על רקע פיטורי הבזק של המנכ"ל הישראלי עמוס גניש, שבוצעו לפני כחודש בשעה שהאחרון היה בנסיעת עבודה לדרום קוריאה. מדובר במינויים מטעם קרן אליוט האקטיביסטית - יריבתה של ויוונדי.
- "עשו לי אמבוש. מארב. פוטש סופר־מתוכנן"
- טלקום איטליה הדיחה את המנכ"ל הישראלי עמוס גניש
- דירקטוריון טלקום איטליה מגבה את המנכ"ל הישראלי עמוס גניש
לטענת ויוונדי, חברי הדירקטוריון המדוברים, שמונו כחברים עצמאיים, לכאורה כשלו בתפקידם, ויזמו מהלך הדחה לא תקין של גניש, שמונה בידי ויוונדי לתפקיד לפני כשנה. גניש עצמו הגדיר את המהלך בראיון ל"כלכליסט" כ"פוטש" וכ"מחטף". מאז ההדחה משמש לואיג'י ג'וביטוסי, המזוהה עם קרן אליוט, בתפקיד המנכ"ל. להערכת מקורב לוויוונדי, לחברה סיכוי גדול לזכות בתמיכת הרוב שיביא לשינוי בדירקטוריון.
המהלך הוא חלק מסאגה סוערת של מאבק שליטה בחברת הטלקום הגדולה באיטלה שיקבע במידה רבה את דרכה העסקית של החברה בעתיד. בניגוד לגניש, ג'וביטוסי מוביל את האג'נדה האקטיוויסטית המוצעת על ידי אליוט, שכוללת פיצול של תשתית טלקום איטליה ומכירת חלק מנכסיה, בעיקרם תשתיות הסיבים של החברה – מהלך לו גניש ו-ויוונדי מתנגדים בתוקף, כשגניש מוביל תוכנית עסקית אלטרנטיבית.
ויוונדי מחזיקה מאז 2015 בכ-24% בטלקום איטליה (TIM), שלה חוב בן 25 מיליארד יורו. למרות היותה של ווינדי מחזיקת המניות הגדולה בחברה, קרן אליוט (המחזיקה ב-8.5% מהמניות) השיגה מינוי של 10 מועמדים מטעמה והם מהווים שני שליש מן הדירקטוריון. היא ביצעה את המינויים לאחר שהאשימה את ויוונדי בשירות האינטרסים הצרים שלה כמשקיעה -אינטרסים שלא הולמים את טובת החברה, לטענתה.
בהודעה שפרסמה ביום שישי האחרון קראה ויוונדי לכינוס אספת בעלי המניות בבקשה להדיח את קונטי ואת ארבעת חברי דירקטוריון נוספים מכהונתם בטענה כי אינם עצמאיים בפועל – כשהיא מציעה מועמדים אלטרנטיביים. לטענת וויונדי, חמשת חברי מועצת המנהלים של אליוט הפגינו חוסר עצמאות וזלזול בכללי הממשל התאגידי הבסיסיים ביותר, באופן שמשפיע לרעה על טלקום איטליה ועל תדמיתה.