רמי לוי שוב דוחה את אסיפת בעלי המניות על רקע אי הסכמות עם המוסדיים
מנכ"ל ובעלי רשת שיווק השקמה מתקשה להסכים עם המוסדיים בנוגע להשכרת נכסים פרטיים שלו לשימוש החברה; מרבית דמי השכירות השנתיים שמשלמת הרשת מוזרמים לבעל השליטה
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
רמי לוי, בעל השליטה ברשת הקמעונאות הנושאת את שמו, מתקשה להגיע להבנות עם הגופים המוסדיים ונאלץ לדחות פעם נוספת את כינוס אסיפת בעלי המניות. החברה הודיעה הערב (ה') על דחיית אסיפת בעלי המניות מיום ראשון 9 בדצמבר ליום רביעי באותו שבוע. זאת בשל הצורך למצות את המשא ומתן עם בעלי המניות על הסכם שכירת נכסים שבבעלותו הפרטית של לוי ותנאי העסקתו.
- רמי לוי מציע להוריד ב-15% את דמי השכירות שמשלמת הרשת על הנכסים שבבעלותו
- רמי לוי לא זז מהסכם השכירות לרשת שלו
- רמי לוי מימש את האופציה והפך לבעל השליטה בקופיקס
במרץ השנה זימנה שיווק השקמה אסיפת בעלי מניות לצורך אישור תנאי העסקה של בעל השליטה רמי לוי ובני משפחתו, וכן אישור הסכם מסגרת לשכירות נכסים שבבעלותו הפרטית של לוי. האסיפה שזומנה לחודש אפריל, נדחתה כעבור כשלושה שבועות למועד לא ידוע, לטובת מיצוי דין ודברים עם רשות ניירות ערך ועם גופים מוסדיים.
בחודש יולי זומנה שוב האסיפה, אולם חודש לאחר מכן פרסמה אנטרופי חוות דעת הממליצה לגופים המוסדיים להתנגד להסכם המסגרת ולתנאיו. בין הנימוקים להתנגדות, צוין כי העברה ופתיחת סניפים מתרחשות פעמים בודדות בשנה, ולפיכך ניתן להעמיד כל הסכם שכירות חדש להצבעת בעלי המניות - ואין מקום להסכם מסגרת כללי.
רשת שיווק השקמה שבשליטת לוי, שוכרת נכסים מבעל השליטה מאז 2006. בשלוש השנים האחרונות שילמה הרשת דמי שכירות שנתיים של 70 מיליון שקל, ומתוך סכום זה שולמו לרמי לוי עבור הנכסים שבבעלותו דמי שכירות ממוצעים של 38.6 מיליון שקל. כך שלמעלה מ-50% מדמי השכירות השנתיים מוזרמים מהרשת לבעל השליטה.
בעקבות חוות הדעת של אנטרופי, דחתה שיווק השקמה בפעם השניה את מועד כינוס האסיפה לקראת סוף אוגוסט. בסמוך למועד, הורידה החברה מסדר היום של האסיפה את החלק הנוגע להסכם המסגרת ולתנאי העסקת בעל השליטה ובני משפחתו, ודחתה את הדיון בנושאים אלו ל- 9 בדצמבר.
לקראת כינוס האסיפה, הציע לבעלי המניות קיצוץ של 15% בדמי השכירות לחנויות והנכסים שהוא משכיר לרשת. כלומר, להישאר במודל של "הסכם המסגרת", החל על כלל הנכסים שהוא משכיר לרשת, אך להוריד את עלות השכירות. בשינוי העיקרי שמוצע כעת נקבע שדמי השכירות של נכס שישכיר לוי לרשת לצורך סניף או משרדים לא יעברו את סף ה-85 שקלים למ"ר, במקום 100 שקלים שהוצעו בטיוטה הקודמת. שכר הדירה יוצמד למדד המחירים לצרכן.
בנוסף הוצע שנכס המשמש למטרות אחרות, כמו מחסנים, יושכר בסכום שלא יעלה על 45 שקלים למ"ר, במקום 55 שקלים בטיוטה קודמת. ההסכם המתוקן מגביל את דמי השכירות למ"ר לסכומים האמורים, בעוד שבטיוטה הקודמת ניתמה אפשרות לחריגה של 5%. כעת נדחית שוב האסיפה, בניסיון להגיע להבנות שיאפשרו את הסכם המסגרת ותנאי העסקת לוי.