$
המדריך

מדריך כלכליסט

המכשיר הנכון במחיר הנכון: איך קונים סמארטפון בזול בבלאק פריידיי?

אתרים סיניים הם לא בהכרח מלכודת של זייפנים, אתרים אמריקאיים לא תמיד מציגים את המחיר הכי טוב - ולפעמים עדיף אפילו לקנות בארץ; "כלכליסט" מציג: הפרשי מחירים, מנועי חיפוש דילים, אתרי קניות וטיפים שיבטיחו שתרכשו את המכשיר שרציתם בלי להסתבך

רפאל קאהאן 07:3923.11.18

 


 

 

בלאק פריידיי, סייבר מאנדיי וימי קניות בינלאומיים אחרים הם הזדמנות מעולה לקנות מכשירי אלקטרוניקה במחירים מוזלים - ובעיקר סמארטפונים. ישנם הבדלים בין רכישת טלפון בארץ ובין רכישתו בחו"ל, ולא כולם לטובה.

 

 

לפניכם הנקודות החשובות ביותר שצריך לזכור כשבוחרים לקנות באתרים בינלאומיים - כדי שלא תיתקעו עם מכשיר שלא יפעל בישראל, עם זיופים מסוכנים או חלילה, תיפלו קורבן להונאה מקוונת.

 

 

 

 

שווה לקנות בחו"ל?

 

התשובה הקצרה היא כן; זה לא סוד שמחירי הסמארטפונים בישראל גבוהים מאוד בהשוואה לארה"ב ולמזרח הרחוק. אין כיום מס רכישה על סמארטפונים בארץ, ורק חובת תשלום מע"מ. ואולם, לא כל טלפון משתלם לקנות בארץ. קחו למשל את הגלקסי Note 9, מכשיר הדגל של סמסונג: הוא עולה בארץ החל מ-3,000 שקל, כשבאירופה מחירו עומד על כ-900 יורו בממוצע, כ-700 שקל יותר. באיביי יכול מחירו להגיע לכ-3,500 דולר (שימו לב שאתם בוחרים במוכר בעל דירוג גבוה, של 99% ומעלה). המחיר יכול לצלול ל-2,500 שקל, אך חשוב לבדוק שהמוכר אמין ובעל דירוגים טובים.

 

גלקסי נוט 9 גלקסי נוט 9 צילום: ניצן סדן

 

 

לעומתו, הוואן פלוס 6T הוא סיפור אחר ואותו הרבה יותר משתלם לקנות בחו"ל: הדגם הבסיסי עולה החל מ-2,900 שקל בארץ, כשבאתרי מכירה בחו"ל מחירו הממוצע עומד על 550 דולר, כ-2,100 שקל, עוד לפני מבצעי בלאק פריידיי.

 

 

וואן פלוס 6T וואן פלוס 6T צילום: OnePlus

 

 

עוד מכשיר שמעורר ענין רב בישראל היא הפוקופון F1 של שיאומי שמציע מפרט של מכשיר דגל במחיר של כ-1,700 שקל. בחו''ל מחירו יעמוד על כ-300 יורו באירופה שהם כ-1,250 שקל או כ-350 דולר בארה"ב שהם בערך אותו המחיר. עם זאת, עלות משלוח ומע''מ תקרב אתכם מאוד למחיר המקומי כך שלא בטוח שמדובר בעסקה כל כך משתלמת.

 

 

פוקופון F1 של שיאומי פוקופון F1 של שיאומי צילום: אוראל כהן

 

 

מתי כדאי לקנות בחו"ל? מתי שמוצאים דיל מוצלח במיוחד; אפשר להשוות את המחיר שראיתם למחיר מקומי דרך מנועי השוואת מחירים ישראלים, ולהוסיף למחיר שמצאתם מע"מ. הפער לפעמים מתקזז כשמוסיפים לו עלות משלוח ו-17% ממחירו.

 

עוד סיבה טובה היא כשזהו טלפון שלא נמכר בארץ. בגלל שהשוק הישראלי נחשב כנידח יחסית בעיני היצרניות העולמיות, לא מגיעים הנה כל הדגמים וגם מה שנוחת פה, לא מגיע בכל התצורות והצבעים. עוד מקרה ששווה לקנות בו בחו"ל הוא דגם ספציפי שפשוט עדיין לא הגיע לכאן. קחו לדוגמה את הפיקסל 3 XL של גוגל: הוא מיובא ארצה בצורה מסודרת, וזמין רק אצל מספר קטן של חנויות שהשיגו מספר קטן של מכשירים. המחיר: קרוב ל-6,000 שקל. מחירו בארה"ב, לפני המבצעים? 900 דולר.  

 

 

הפיקסל 3 והפיקסל 3 XL של גוגל הפיקסל 3 והפיקסל 3 XL של גוגל צילום: PhoneArena

 

 

קחו בחשבון שבעוד למכשירים יש אחריות בינלאומית, לא לכל חברה יש נציגות רשמית בארץ שתוכל לכבד אותה. במקרים אלה, תידרשו לארוז את המכשיר כשיתקלקל ולשלוח אותו למדינה אחרת - כאב ראש לא סימפטי.  

 

היכן כדאי לקנות?

 

לצד פלטפורמות סחר כאיביי (בהן צריך, כאמור, להקפיד על רכישה דרך ספקים אמינים בעלי דירוג גבוה), אמזון ועלי אקספרס בהן מוצג דירוג הספק, ניתן להיעזר בשירותים כמו ResellerRating שמציג פרטים על ספקים שונים בפלטפורמות אלה ואחרות. איך מוצאים דילים? נכנסים לאתרי הקניות, או שאפשר לחפש קודם במנועי חיפוש דילים כגון PriceGrabber. איך תדעו שהמחיר שמצאתם הוא באמת דיל ולא מחיר רגיל? ישנם שירותי ניטור מחירים כמו CamelCamelCamel שמציגים מחיר ממוצע באמזון ארה"ב של מוצרים שונים, שיכול להוות נקודת השוואה טובה.

 

 

חישבו היטב לפני שאתם שולפים את הכרטיס חישבו היטב לפני שאתם שולפים את הכרטיס צילום: Shutterstock

 

 

סמארטפונים סינים ולפעמים גם קוריאנים תמיד מומלץ לרכוש דווקא באתרים סינים - אבל קריטי להיצמד לאתרים מוכרים היצמדו לאתרים מוכרים כמו עלי אקספרס, גירבסט, בנגוד, ג'ויביי של JD, דיל אקסטרים או גיקביינג. אך גם שם יש כל מיני דברים ששווה לתת עליהם את הדעת. ראשית שימו לב שהמכשיר שאתם רוכשים הוא אכן בגרסה שתומכת בתדרים שיש בישראל ובשפות מערביות - בדרך כלל מכשיר זה יסומן כגרסה גלובלית או אינטרנשיונל.

 

 

רוצים Find X של Oppo? שימו לב שהוא נתמך בישראל רוצים Find X של Oppo? שימו לב שהוא נתמך בישראל

 

 

יש שלושה סוגי מכשירים שניתן לקבל: מכשיר סיני שמיועד לשוק הסיני ושניתן לצרוב לו גרסה מערבית של מערכת ההפעלה; מכשיר סיני שהמשווק או המוכר כבר החליף לו את גרסת מערכת ההפעלה לפני שנשלח לכם (International); ומכשיר שמיועד לשוק המערבי כפי שהוא מיובא על ידי היבואנים הרשמיים (Global). המכשיר המועדף הוא השלישי, איתו יהיו לכם הכי פחות בעיות. שאר המכשירים ידרשו התעסקות ואם אתם לא מנוסים בנושאים טכניים - עדיף לוותר עליהם. קחו בחשבון שטלפונים שאינם גלובליים ונמכרים באתרים סיניים כוללים לפעמים תוכנות פרסום מעצבנות במערכת ההפעלה שלהם, ולפעמים גם נוזקות.

 

 

גרסה סינית של אנדרואיד? לא מומלץ גרסה סינית של אנדרואיד? לא מומלץ

 

 

ומה עם קניות בארה"ב? כמו בסין, שיטות הסלולר שנהוגות בארה"ב שונות מאשר בישראל וגם כאן צריך לשים לב שהמכשיר הוא בגרסה בינלאומית. כשקונים באתר אמריקאי צריך לקחת בחשבון עוד משהו: השוק האמריקאי נשלט ברובו על ידי חברות הסלולר המקומיות, המספקות מכשירים ש"נעולים" לרשת שלהן. לכן צריך לשים לב שהמכשיר שמופיע לנו בדיל מטורף אינו נמכר עם חוזה סלולר ושהוא מיועד לפעול על כל הרשתות, גם הישראליות.

 

 

אייפון XS Max אייפון XS Max צילום: אוראל כהן

 

 

לפעמים מספיק שתדר אחד חסר כדי שתמצאו את עצמכם גולשים בישראל ברשת הדור השלישי במקום הרביעי. שימו לב שהמכשיר מוגדר כ-Unlocked; חנויות עושות לפעמים מבצעי חיסול למכשירים שנרכשו מעודפים של ספקיות הסלולר. הבעיה היא שאלה אמנם נמכרים לכל דורש וללא חוזה מוצמד, אך המכשירים עדיין יהיו נעולים לרשת שממנה נרכש המלאי.

 

ממה צריך להיזהר?

 

בלאק פריידיי וכל שאר חגי הקניות הם גם יום חגם של פושעי הסייבר והרמאים למיניהם - וחשוב להיות עירני כדי שלא ליפול קורבן להונאות ופריצות. רמאים למיניהם יודעים שכל העולם רץ לקנות מכשירים ומחפש את ההצעות המפתות ביותר. לפעמים, צצות ההצעות הללו בתיבת המייל שלכם, בפייסבוק מסנג'ר, באינסטגרם או בווטסאפ. כחוק אצבע, נסו להימנע מהצעות שמגיעות אליכם והעדיפו לחפש בעצמכם; כך תצמצמו את הסיכוי שתקליקו על לינק נגוע.

 

 

היו עירניים, ההאקרים מחכים היו עירניים, ההאקרים מחכים

 

 

שימו לב שההאקרים נערכו מראש לסייבר מאנדיי, והקימו אתרים שנראים בדיוק כמו אתרי הקניות הלגיטימיים, עם הבדלים דקים ביותר. כשתיכנסו אליהם יותקנו נוזקות במחשב או בסלולרי שלכם - ואם תשלימו עסקה, יחגגו הפושעים על כרטיס האשראי שלכם. כן, אפשר לבטל את החיובים בדיעבד, אך לא ריביות מינוסים ומדובר בכאב ראש שכל בר דעת יעדיף להימנע ממנו.

 

 

 

הרמאים יכולים לשבת גם בתוך אתרי קניות לגיטימיים, כספקים בעלי דירוג בינוני שפשוט צדו את עיניכם בהצעות טובות. לכן חשוב להיות חשדנים ולא להתפתות לעסקה שנראית טובה מדי: אף אחד לא ימכור לכם אייפון XS בחצי מחיר. אחד הסיכונים הם מכשירים מזויפים; טלפון שנראה בדיוק כמו מה שרציתם, אך מדובר בחיקוי שלא עבר בקרת איכות סדורה, רכיביו נחותים וחלשים ולא יספק לכם את חוויית השימוש לה צפיתם.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x