יו"ר אלפבית: גוגל לא תוכל לשוב לסין בלי להתפשר על ערכיה
ג'ון הנסי, לשעבר נשיא אוניברסיטת סטנפורד, הסביר שאין חברה שפועלת במדינה הקומוניסטית ללא ויתורים ערכיים. בנוסף, התייחס לתפקודו של מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי ולשערוריית ההטרדות המיניות בחברה
- מנכ"ל גוגל: "הקאמבק של גוגל לסין? רק ניסוי"
- מנכ''ל גוגל לסנאטורים: ''יש לנו תוכניות לחזור לסין, אבל אנחנו לא יכולים לדבר על זה''
- המלכודת הסינית של מנכ"ל גוגל, או: למה לא משתלם להיראות נחמד
הנסי, לשעבר נשיא אוניברסיטת סטנפורד ומי שנחשב כגורם המרכזי בהפיכתה לאחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה היוקרתיים והעשירים בעולם, מונה לתפקיד יו"ר אלפבית בפברואר השנה, אחרי פרישתו של אריק שמידט. בראיון נדיר לבלומברג הציג את לבטיו לגבי חזרה אפשרית של החברה לסין. "השאלה שאני חושב עליה, שאני נאבק איתה, היא האם עדיף לנו לתת לאזרחים סינים מנוע חיפוש טוב, מנוע חיפוש עם יכולות אפילו אם הוא מוגבל ומצונזר במקרים מסוימים, מאשר מנוע חיפש לא כל כך טוב? והאם זה משפר את חייהם?" אמר.
בתשובה לשאלה האם גוגל יכולה לעשות טוב בסין מעצם נוכחותה שם, גם באופן מצונזר, השיב: "אני לא יודע את התשובה לכך. אני חושב שזו שאלה לגיטימית. כל מי שעושה עסקים בסין מתפשר על חלק מערכי הליבה שלו. כל חברה וחברה, בגלל שהחוקים בסין די שונים מהחוקים במדינה שלנו".
על תפקידו של מנכ"ל אלפבית, לארי פייג', אמר הנסי: "ללארי יש תפקיד פנימי מאוד. אני חושב שהוא רואה את עצמו כמקצה הון לחטיבות השונות, אבל גם כמישהו שעוקב אחרי ההתקדמות שלהן. הוא עדיין אוהב להיכנס לעומק הדברים. הוא אוהב לבוא לאחת החברות ולהעביר הרבה זמן בלימוד הטכנולוגיה, ולראות אילו חידושים יש שם. האם הטכנולוגיה הזו תצליח? האם היא תצמח? האם היא תהיה חשובה?".
כמו כן, התייחס הנסי לשערוריית ההטרדות המיניות בחברה, שבשיאה שבתו במחאה אלפי עובדים. "לא כולם היו מודעים לדברים", טען. "אני לא יכול להגיב על פרטים ספציפיים בנוגע למה שקרה, אבל אני חושב שהבנו שצריך לחזק את המדיניות. לעובדים אני אומר: אנחנו חייבים להשתפר כחברה".