"דויטשה בנק שותף להלבנת 150 מיליארד דולר מרוסיה"
חושף הלבנת ההון בדנסקה בנק אמר בעדותו בפרלמנט הדני כי הבנק הגרמני מילא תפקיד מרכזי בפרשה. משרד המשפטים האמריקאי דרש מדויטשה, ג'יי.פי מורגן ובנק אוף אמריקה מידע על השירותים שנתנו לסניף אסטוניה של דנסקה בנק
אחת מפרשות הלבנות ההון החמורות אי־פעם עלולה לסבך את הבנק הגדול בגרמניה - דויטשה בנק. הווארד ווילקינסון, בנקאי לשעבר שחשף הלבנת הון בהיקף של 230 מיליארד דולר (כ־200 מיליארד יורו) בסניף דנסקה בנק הדני באסטוניה, טוען כי 150 מיליארד דולר מתוך סכום זה עברו דרך "בנק אירופי גדול".
- רווחי דויטשה בנק ירדו ב-65% - אך עלו על תחזיות השוק
- דויטשה בנק נסוג ממכירת מניות בי־קום
- אחד המשקיעים המרכזיים בדויטשה בנק מתכוון לעזוב
בעדות בפני הפרלמנט הדני בקופנהגן אמר ווילקינסון, לשעבר מנהל שוקי הון בסניף האסטוני של דנסקה בנק, כי "שלוחה אמריקאית" של הבנק האירופי שימשה את דנסקה בנק להעברת הכסף המפוקפק שהגיע מרוסיה אל הלקוחות. לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, אף שווילקינסון לא נקב בשם הבנק, גורם המעורה בחקירת הפרשה אישר כי מדובר בדויטשה בנק. ווילקינסון רמז בדבריו גם לשני בנקים נוספים, ככל הנראה בנק אוף אמריקה וג'יי.פי מורגן האמריקאיים. "איש לא יודע לאן הלך הכסף, כל מה שאנחנו יודעים הוא שהאחרונים שראו אותו היו שלושה בנקים גדולים בארה"ב, הם היו המחסום האחרון והם כשלו בכך. הכסף נכנס למערכת הפיננסית הגלובלית".
עוד לפני העדות של ווילקינסון בפרלמנט הדני, הודיע משרד המשפטים האמריקאי כי הוא מרחיב את חקירת הלבנת ההון בדנסקה בנק לשלושת הבנקים שאליהם התייחס ווילקינסון. סניפים של הבנקים שימשו כקורספונדנטים של סניף דנסקה בנק באסטוניה - כלומר, הם סלקו עבורו עסקאות דולריות בארה"ב. משרד המשפטים האמריקאי הבהיר כי דויטשה בנק, בנק אוף אמריקה וג'יי.פי מורגן עדיין אינם מושאים לחקירה, אך הוא דרש מהם מידע על שיתוף הפעולה שלהם עם דנסקה בנק באסטוניה.
ג'יי.פי מורגן ודויטשה בנק הפסיקו לבצע עסקאות עבור דנסקה בנק ב־2013 ו־2015 בהתאמה, לאחר שהפעילות בסניף האסטוני עוררה את חשדם. בנק אוף אמריקה החליף את ג'יי.פי מורגן בתור קורספונדנט של דנסקה בנק. ג'ון קופי, פרופסור למשפטים באוניברסיטת קולומביה, אמר ל"פייננשל טיימס" בעקבות הודעת משרד המשפטים, כי "הדבר שיעניין יותר מכל את החוקרים הוא האם היתה העלמת עין מצד שלושת הבנקים".
האיום הגדול ביותר על דנסקה בנק הוא הגדרתו בידי משרד המשפטים האמריקאי כ"מוסד פיננסי מרכזי להלבנת כספים". מהלך כזה עלול להוביל לניתוקו מהמערכת הפיננסית הבינלאומית - צעד שפירושו חיסולו של הבנק. אם הערכתו של ווילקינסון לגבי ממדי המעורבות של דויטשה בנק בהלבנת הכספים נכונה, עלול גם הבנק הגרמני להיות נתון בסכנה דומה.
נוסף על החקירה בארה"ב, מתנהלות חקירות בעניין גם בדנמרק, אסטוניה ובריטניה - שבה היו מאוגדות רבות מהחברות שאליהן הועברו הכספים.
פרשת הלבנת ההון התפוצצה בקיץ האחרון, לאחר שהיומון הדני "ברלינגסקה" דיווח כי סניף הבנק באסטוניה לא רק שימש כצינור להלבנת כספים שמקורם ברוסיה, אלא גם התעלם מסימני האזהרה שצצו במשך שנים. מנהל הפעילות הזרה של דנסקה בנק בשיא הלבנות ההון, בין 2007 ל־2015 היה תומאס בורגן, ששימש מאוחר יותר כמנכ"ל הבנק. בורגן הסכים לפרוש מתפקידו רק בספטמבר האחרון, בעקבות הלחץ התקשורתי שיצרה הפרשה. ווילקינסון עצמו שלח להנהלת דנסקה בנק בקופנהגן מייל עם מסמכים המעידים על הפעילות החשודה בסניף שבו עבד בדצמבר 2013. בעקבות המייל החליט הסניף לסגור את חשבונות האזרחים הזרים שנוהלו בו, אך גם זאת רק בהדרגה.