תוצאות בחירות האמצע בארה"ב העניקו דחיפה למאבק ללגליזציה של המריחואנה
מישיגן הצטרפה לתשע המדינות ולוושינגטון הבירה שכבר הפכו לחוקי את השימוש במריחואנה לצרכי פנאי, זאת בעוד שביוטה ובמיזורי אישרו שימוש לצרכים רפואיים והעלו בכך את מספר המדינו שאישרו זאת ל-33. לפי סקר חדש, 66% מהאמריקאים תומכים כעת בלגליזציה
הבחירות שהתקיימו אתמול בארה"ב, בדומה לרוב מערכות הבחירות בשנים האחרונות, העניקו דחיפה נוספת למאבק ללגליזציה של המריחואנה.
מישיגן הצטרפה לתשע המדינות ולוושינגטון הבירה שכבר הפכו לחוקי את השימוש במריחואנה לצרכי פנאי, זאת בעוד שביוטה ובמיזורי אישרו שימוש לצרכים רפואיים, והעלו בכך את מספר המדינות שאישרו זאת ל-33. לעומת זאת, צפון דקוטה דחתה הצעה להפוך צריכת מריחואנה לצרכי פנאי לחוקית (מריחואנה רפואית כבר חוקית במדינה).
- יצרניות המריחואנה הגדולות בקנדה מכחישות תחקיר על קשרים עם המאפיה
- אין יצוא ואין לגליזציה, אז איך חברות הקנאביס הישראליות שוות יותר ממיליארד שקל?
- קנדה: 100 חנויות חדשות לממכר מריחואנה ייפתחו היום
לפי החוק שעבר אמש במישיגן, אחזקה וצריכה של מריחואנה ומוצריה היא חוקית לאנשים מעל גיל 21. כמו כן, ניתן לגדל עד 12 צמחי מריחואנה לצריכה אישית. על המכירות הקמעונאיות של המריחואנה יוטל מס של 10%, שישמש למימון ניסויים קליניים, פתיחת בתי ספר וסלילת כבישים. על פי חוקי מישיגן, הצעות חוק נכנסות לתוקפן 10 ימים לאחר קבלת התוצאות הסופיות.
לפי סקר שערכו בחברת גאלופ, 66% מהאמריקאים תומכים כעת בלגליזציה. "שני שלישים מהמדינה מעוניינים שהמריחואנה תהיה חוקית, אבל הפוליטיקאים מתעלמים מזה", הגיב מורגן פוקס מאיגוד תעשיית הקנאביס הארצית. תומכי הלגליזציה מקווים שככל שיותר מדינות יהפכו את המריחואנה לחוקית, כך גם תשתנה הגישה כלפי הסם בוושינגטון. הזכייה של הדמוקרטים ברוב בבית הנבחרים אמורה לסייע גם כן למאבק. "הסיכוי ללגליזציה של קנאביס משתפר אם בית הנבחרים יוכל להעביר חוקים בנושא", הוסיפה ויויאן אזר, אנליסטית בחברת המחקר קואן המסקרת את תעשיית הקנאביס.
מכשול נוסף שהוסר בדרך לתמיכה ברמת הממשל הפדראלי הוא ההפסד של פיט סשנס, שכיהן כיו"ר ועדת החוקים של בית הנבחרים, ונהג לחסום הצבעות על שינויים בחוקי הקנאביס. סשנס איבד את מקומו לטובת יריבו הדמוקרטי מטקסס קולין אלרד.
מלבד מריחואנה, עלו אתמול להצבעה הצעות חוק נוספות, חשובות יותר ופחות. כך למשל בפלורידה אשרו המצביעים תיקון לחוק שיחזיר לפושעים מורשעים את הזכות להצביע לאחר שיסיימו לרצות את עונשם. 64% תמכו בהצעה, שמחריגה פושעים שהורשעו ברצח ובעבירות מיניות שעדיין לא יוכלו להצביע. בקליפורניה אושרה הצעת חוק שמעלה לדיון בבית הנבחרים של המדינה את האפשרות לבטל את שעון החורף. אולם, חוקי ארה"ב אוסרים על מדינות לקבל החלטה מסוג זה, כך שקרוב לוודאי שההצעה לא תתקדם לשום מקום. בסן פרנסיסקו אושרה הצעת חוק שעוררה הרבה ויכוחים בעמק הסיליקון. לפי ההצעה, שזכתה לתמיכת 60% מהמצביעים, יוטל מס על המעסיקות הגדולות ביותר בעיר, וההכנסות יוקצו לטיפול בבעיית חסרי הבית, שהוחמרה בשל התייקרות הבתים באזור בשל כניסתן של החברות הגדולות והעשירות. ההצעה עוררה את זעמם של רבים מבעלי החברות. מארק פינקוס, מייסד חברת זינגה כינה זאת "ההצעה המטומטמת והכי פחות יסודית". לעומת זאת, מנכ"ל סיילספורס מארק בניוף הפך לתומך הקולני ביותר שלה.