כלכליסט TV
אפשר גם אחרת: משרד רו"ח שפותח את שעריו לבעלי מוגבלויות
שוק העבודה אכזרי במיוחד עבור בעלי מוגבלויות, במיוחד עבור השוק הפיננסי. משרד רו"ח אחד בתל אביב מציג נוסחה אחרת וייחודית – שילוב בעלי מוגבלויות והתחשבות בצרכים שלהם. כך זה עובד
בעלי מוגבלויות פיזיות או נפשיות מודרים מתפקידים הדורשים דיוק, עמידה ביעדים ואחריות רבה מעצם העיסוק בענייני כספים. על רקע המציאות הזאת, משרד ייחודי בנוף התעסוקה "החשבייה" שנמצא בתל אביב, פותח את שעריו לבעלי מוגבלויות שרכשו השכלה בתחום הנהלת חשבונות.
רו"ח יונת יהושפט, שאיישה תפקידים בכירים בתחום ראיית החשבון, החליטה להשאיר הכול מאחור ולייסד את משרד "החשבייה" שנועד לשלב בעלי מוגבלויות יחד עם עובדים מהאוכלוסייה הכללית. ביחד עם קרן "דואליס" היא הגיעה לאותם בעלי מוגבלויות, בעלי השכלה בתחום, והציעה להם משרות בתנאים נוחים המתאימים לצרכים שלהם.
"העובדים כאן זוכים לגמישות בתנאי העבודה, התחשבות בקצב העבודה ומקבלים סיוע להשתלב בשוק הכללי אם ירצו ואם לא, יוכלו להישאר במשרד על הפנסיה", מציינת יהושפט.
בעלי מוגבלויות שמתקשים למצוא עבודה בתחום בו למדו נאלצים להתפשר על מקומות תעסוקה. "הופתעתי לגלות שלאחר לימודיהם, הם עובדים בסריקות דפים, במספרות או כמוכרים, עבודות שלא מאפשרות להם להביא לידי ביטוי את מה שלמדו", מוסיפה יהושפט.
אחת הסיבות לקושי של בעלי המוגבלויות להשתלב בשוק התעסוקה היא הסטיגמות המודבקות עליהן, גם במשרד "החשבייה" נתקלו לא מעט בסטיגמות האלה. "עיסוק בכסף הוא עניין רגיש ולכן חששתי מהתגובה של לקוחות. היו לקוחות פוטנציאליים שאמרו שאני עושה עבודת קודש אבל לא החזירו טלפון", לדברי יהושפט.
"על סקר הלמ"ס 60% מבעלי המוגבלויות הם מובטלים, הטכנולוגיה היום מסוגלת להתגבר על כל מוגבלות, הדבר היחיד שהטכנולוגיה לא יודעת להתגבר עליו הוא דעות קדומות וסטיגמות", מציין אורן הלמן, מייסד "סיכוי שווה".
למרות הכל, משרד "החשבייה" הצליח להתגבר על המחסומים בזכות עבודה מקצועית, המשרד מצליח ועומד ביעדים וכ-60 בעלי עסקים קטנים ובינוניים משתמשים בשירותי המשרד. בכוונת המשרד לגייס עובדים בעלי מוגבלויות נוספים לצד עובדים מהאוכלוסייה הכללית.