$
תעשייה ופיננסים

איי סיישל ומונקו ברשימה השחורה של 21 מקלטי מס

ה־OECD מצביע על שורת מדינות המאפשרות לרכוש אזרחות או תושבות תמורת השקעות הון. בכך, הן מעודדות הונאות באמצעות דיווחים כוזבים

שירות כלכליסט 22:3417.10.18

ה־OECD פרסם אתמול רשימה שחורה של 21 מדינות המעניקות ויזת זהב, ובכך מאפשרות לאזרחים מכל העולם להפוך אותן למקלטי מס. איי סיישל, פנמה וקפריסין הן בין המדינות שמציעות למשקיעים זרים אזרחות או תושבות ארוכת טווח.

 

אזרחות או תושבות במדינות זרות יכולות להועיל במקרים בהם אדם מבקש להקים עסק במדינה זרה, כמו גם למטרת ניידות קלה יותר בין מדינות, או האפשרות לזכות בחינוך והזדמנויות תעסוקה טובות יותר. עם זאת, לפי מידע שאסף ה־OECD, במקרים רבים ויזות הזהב משמשות גם להעלמות מס, באמצעות דיווחים כוזבים על נכסים והכנסות.

 

ה־OECD מוטרד מהאפשרות לנצל לרעה את השיטה שהפכה אזרחות למוצר שאפשר לסחור בו. על פי נתוני הארגון, עד כה הושקעו בתעשייה 2.6 מיליארד יורו. כמו כן, "הגרדיאן" הבריטי דיווח כי בעשור האחרון הצטרפו לאיחוד האירופי 100 אלף תושבים ו־6,000 אזרחים, באמצעות השקעות במדינות המציעות מסלולי ויזת זהב.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

התנאים הדרושים להענקת ויזות זהב משתנים בין מדינה למדינה. קפריסין למשל מציעה אזרחות תוך שישה חודשים למי שמשקיע 2 מיליון יורו בנדל"ן מקומי. לקבלת תושבות קבע נדרשת השקעה של 300 אלף יורו בלבד. קבלת מעמדות אלה לא תלויה בראיון ואינה בוחנת כישורים של השפה המקומית.

 

אזרחות מלטזית לעומת זאת מוענקת תמורת מגורים של 5 שנים במדינה, תרומה בסך 650 אלף יורו לממשלה ו־150 אלף יורו נוספים שיושקעו במגזרים שהממשלה נותנת להם עדיפות. מאז 2014 אזרחות מלטזית נמכרה ליותר מ־700 אנשים, רובם מרוסיה, סין והמזרח התיכון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x