יו"ר UBS: "השפיות תנצח במאבק בין ארה"ב וסין"
יו"ר בנק ההשקעות השוויצרי אקסל וובר מעריך כי וושינגטון ובייג'ינג לא ימהרו לוותר על הרווחים שצברו לאורך השנים בזכות הגלובליזציה. לדבריו, משיחות שערך עם בכירים בממשל פיחות היואן מול הדולר איננו תוצאה של מדיניות מכוונת
"מלחמת המכסים בין ארה"ב וסין עוד לא הסלימה לכדי מלחמת סחר, בסופו של דבר סביר שה'שפיות' תנצח ותגבר על המאבק בין הצדדים", כך אמר לאתר CNBC יושב הראש בנק ההשקעות השוויצרי UBS, אקסל וובר.
- טראמפ לא מוותר על המכסים ב-200 מיליארד דולר; סין: "לא ניכנע לדרישות האמריקאיות"
- סין: קצב הצמיחה בהשקעות במפעלים ובתשתיות - הנמוך זה 25 שנה
- סין ורוסיה מאחדות כוחות לכיבוש שווקי הטכנולוגיה הבאים
וובר מעריך כי וושינגטון ובייג'ינג לא ימהרו לוותר על הרווחים האדירים שצברו בזכות הגלובליזציה לאורך השנים. עם זאת, לדבריו הסכסוך בין שתי המדינות משפיע על היחסים ביניהן מעבר לנושא הסחר ויש לו השפעה שלילית גם על השירותים ששתי המדינות מספקות זו לזו.
"בעוד ארה"ב מעמידה בסימן שאלה את פתיחות הסחר, הסינים מצידם שואלים שאלות בנוגע לשירותים ולחברות אמריקאיות, במיוחד חברות פיננסיות, שעושות עסקים בסין. יש במצב הנוכחי הרבה ערבוב של אינטרסים", אמר וובר.
לדברי, "בדיונים עם הרשויות האמריקאיות אמרנו פעמים רבות על מקבלי ההחלטות לנקוט משנה זהירות מאחר שכאשר מסתכלים על המצב מנקודת מבט הוליסטית, של סחורות ושירותים גם יחד, חוסר האיזון בין הצדדים אינו גדול כל כך. זאת, לעומת מצב שבו מסתכלים רק על סחורות. חשוב להדגיש כי אמנם יותר ויותר מדינות מסתכלות על הכלכלה בצורה הוליסטית".
אחד הדברים שהמשקיעים חוששים מהם במסגרת מלחמת הסחר בין הצדדים והטלת המכסים ההדדית, הוא שסין תגיב לאיומי טראמפ על ידי מתן אפשרות למטבע המקומי שלה, היואן, להמשיך לאבד מערכו מול הדולר. לאורך השנים מספר ממשלים אמריקאיים חזרו ותקפו את בייג'ינג על כך שהיא מתירה למטבע שלה להיחלש כדי לעודד את הייצוא.
לדברי וובר, "אם מסתכלים על השקעות זרות בסין, המשקיעים יהיו הרבה יותר זהירים אם יידעו שערך היואן יורד באופן מכוון ואסטרטגי". עם זאת, הוסיף וובר שמשיחות שקיים עם פקידים סינים בכירים הוא לא מאמין שפיחות בערך היואן הוא תוצאה של מדיניות מכוונת.
"מטבע יציב דווקא ישרת באופן טוב יותר את האינטרסים של בייג'ינג, והירידה האחרונה בערך היואן דומה לירידות ערך נוספות בחודשים האחרונים של מטבעות בשווקים מתפתחים מול הדולר", כך וובר.