$
אפליקציות

כך יכולה חנות אפליקציות ווינדוס לשפר את ביצועי המחשב שלך

חנות מיקרוסופט זמינה כיום בכל מחשב ווינדוס שנמכר, אך רוב המשתמשים מתעלמים ממנה. חבל, שכן השימוש בה מאפשר להעמיס פחות על המחשב, לייעל את ביצועיו ולהאריך את חייו. במה היא נבדלת מחנות האפליקציות של גוגל?

ניצן סדן 20:1808.09.18

חנות האפליקציות של מיקרוסופט זמינה בכל מחשב שמריץ את ווינדוס 10 - כ-700 מיליון מכשירים בכל העולם. אין לפטופ PC שנמכר בלעדיה, אך רוב המשתמשים מתעלמים ממנה; במקום להשתמש ביישומים שלה, הם מעדיפים לגשת לשירותים מקוונים דרך הדפדפן.

 

 

החנות אינה מושלמת, ויש לה מגבלות - אך שימוש בה יוכל לעזור בפתרון בעיות שכל בעל לפטופ מכיר: חיסול הסוללה והירידה באיכות הביצועים.

 

למה בכלל צריך אפליקציות במחשבי ווינדוס?

 

אפליקציות ייעודיות לשירותים מקוונים יכולות להועיל לנו מאוד בתחום קטן וחשוב: חיסכון באנרגיה. השימוש שלנו ברשתות חברתיות, אתרי תוכן ואחרים נעשה דרך הדפדפן. וברוב המקרים, הדפדפן הזה הוא גוגל כרום. זה יופי של דפדפן - הוא חוסם בעצמו פרסומות קולניות, מאובטח יחסית ומאוד מהיר. אבל יש לו מינוס אחד עצום: הוא זולל זיכרון פעולה, ובכך מאלץ את המחשב להקצות יותר משאבים לביצוע פעולות שגרה ומאט את פעולתו.

 

רעב ל-RAM. דפדפן כרום רעב ל-RAM. דפדפן כרום

 

 

כשהמחשב מתאמץ הוא מתחמם ומפעיל את המאוורר שלו, וכך מואץ כילוי הסוללה. לפיכך, גישה לפייסבוק דרך אפליקציה ולא דרך הדפדפן יכולה לייעל את פעולת המחשב. הפעולה הבלתי יעילה היא שמאיצה את שחיקת הרכיבים והבלאי הזה משחק תפקיד מרכזי בירידה במהירות הפעולה. תיאורטית, מחשב בו נושאות אפליקציות בחלק מעול הגישה לשירותים ברשת פשוט "יזדקן" לאט יותר.

 

חנות האפליקציות של החברה הושקה ב-2012, בגרסה שיועדה בתחילה לווינדוס 8. היא עברה מאז שינויי עיצוב וממשק ועתה מהווה רכיב מרכזי בווינדוס 10, מערכת ההפעלה המובילה של מיקרוסופט.

 

חנות האפליקציות של מיקרוסופט חנות האפליקציות של מיקרוסופט

 

 

כיום יש בה כ-700,000 אפליקציות, שזוכות לשיעורי הורדה נמוכים יחסית; רוב הגולשים מחפשים בה משחקים ויישומי פנאי, ולא אפליקציות שיכולות באמת להחליף את גרסאות הדפדפן של שירותים מקוונים פופולריים כרשתות חברתיות. בעבר היו בה חוסרים רציניים בתחום האפליקציות, אך כיום יש בה יישומים רשמיים לפייסבוק, ווטסאפ, לינקדאין, טוויץ', נטפליקס, ספוטיפיי ובעצם כמעט כל רשת חברתית שתמצאו במובייל ובדפדפן. מי נעדר ממנה? יישומי גוגל למיניהם - כך שאת ג'ימייל, יוטיוב וגוגל Maps תוכלו לפגוש רק בדפדפן.

 

לחנות ווינדוס אין כמעט אפליקציות ייחודיות משלה. אך אין בכך צורך: כיום יעדיפו רוב המשתמשים לקבל גרסה של משהו שהם מכירים, ולא ללמוד להתרגל לשירות חדש. היתרון הגדול של החנות הוא באוספים שבה - אפליקציות בתחומים משתנים, שמקודמים בהתאם להקשרים אקטואליים; למשל, יישומי חזרה לבית הספר.

 

קטגוריית המשחקים שלה כוללת גם משחקי תלת ממד מתקדמים, כאלה שלסמארטפונים אין עוצמה גרפית שתתמוך בהם. אלו משחקים שזמינים גם בחנויות כ-Steam ו-GOG שמתמחות במשחקי PC. קטגוריית העסקים כוללת יישומים כסלאק, Ziprecruiter ותוכנות מקצועיות למפתחים ומעצבים, לצד יישומי שגרה ככלים לשליחת פקס או מחשבוני מסים.

 

משחקים בחנות החברה משחקים בחנות החברה

 

 

קחו בחשבון שהחנות אינה מושלמת, ומיקרוסופט עובדת על שיפורה. למשל, ישנן אפליקציות שאינן מתעדכנות בתכיפות גבוהה - ולכן חשוב לראות את מועד העדכון האחרון לפני שמורידים. בנוסף, מנוע ההמלצות בה מפספס לפעמים; הוא נשען על מאפיינים כלליים ופחות על תוכנות שהורדתם בעבר ולכן ימליץ לפעמים על אפליקציה פחות רלוונטית. היצע האפליקציות נמוך משל חנות גוגל, אך גם יש בחנות מיקרוסופט הרבה פחות אפליקציות-זבל, קרי חיקויים ירודים ליישומים מוכרים, או אפליקציות שמתיימרות להיות קשורות למותגים אך אינן מחוברות אליהם.

 

 

 

האם חנות מיקרוסופט יכולה להחליף לחלוטין את השירותים המקוונים בדפדפן? בהחלט לא. אך עדיין שווה לנסות אותה, ולראות אם נוח לכם לעבוד באפליקציות שבה; בסופו של דבר, היישומים הללו יוכלו לשפר את בריאות המחשב שלכם בטווח הארוך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x