הוועידה הלאומית
יו"ר כלל ביטוח: "מאזן הכוחות בין החברות והמבטחים השתנה לטובת הצרכן"
לדברי דני נווה בוועידה הלאומית הכלכלית, השינוי נובע חדשנות טכנולוגית ורגולציה. עוד אמר: "ישנו קמפיין שגוי נגד ביטוח בריאות פרטי, מערכת הבריאות הפרטית לא מחלישה את הציבורית"
דני נוה יו"ר כלל ביטוח מאמין שאנחנו בפתח של עידן חדש לטובת הצרכנים. "מאזן הכוחות החדש בשוק הביטוח בישראל השתנה. אם לפני מספר שנים היה ניתן להגיד שהמאזן בין הצרכנים לחברות היה לטובת החברות, הרי היום הוא משתנה בצורה מובהקת לטובת הצרכנים". כך אמר היום (ד') בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט.
נוה אמר כי "השינוי נגרם כתוצאה משני גורמים: חדשנות טכנולוגית ורגולציה מאוד פרואקטיבית, כאשר נדבר על חדשנות שמשפיעה על כל תחומי הפעילות העסקית ומטביעה את חותמה על שוק הביטוח כמו למשל ביג דאטה, המשפיעה על יכולתנו בשוק הביטוח. מוצרי החדשנות נכנסים לעולם הביטוח ומשנים אותה לא רק בישראל - אלא גם בכל העולם".
- ניר שטרן תוקף את המדינה ואת בזק: המצב בשוק הסיבים זה ברמה של מחדל עולמי
- מנכ"ל סודהסטרים: "היינו אויבים קשים של פפסיקו ובסוף זה הפך לחתונה"
- מנכ"ל קסטרו: "הפרסומת שנפסלה? ממליץ להורים לראות את האלימות בפורטנייט"
נוה הוסיף כי "הדבר המשמעותי במאזן הכוחות הוא שהחדשנות הטכנולוגית נותנת הרבה כוח משמעותי לצרכנים והמבוטחים. מהרגע שבו צרכנים יכולים לנהל תהליך של תמחור החלטה על רכישה של הפוליסות ולאחר שהפכו למבוטחים, כל תהליך של מתן השירות של התביעה הופך להיות שקוף. החדשנות נתנה בכל התהליכים כוח לצרכן".
לדברי נוה, "הרגולציה הפרו אקטיבית יצרה פוליסות אחידות בתחום הבריאות. הצרכן לא יכול לבחור בין פוליסות שונות תוכן, הפוליסה זהה ואין בידול ביניהם. אני חושב שיש קמפיין שגוי נגד ביטוח בריאות פרטי. יש חולשה של מערכת הרפואה הציבורית, המערכת הפרטית לא מחלישה את מערכת הבריאות הציבורית, אלא היא תוצאה שלה".
נוה עוד אמר כי "יש הורדת מחירים בכל ענף הביטוח, כמו קרן הפנסיה של ברירת המחדל. הרגולציה משתנה בתחום הניוד וצירוף מבטחים. את התוצאה של הרגולציה והחדשנות רואים בצורה מובהקת ברווחיות החיתומית, כלומר ירידה כתוצאה מפעילות הביטוח ללא הרווחיות של החברות כתוצאה מניהול ההשקיות שלהן. הדוגמא הבולטת היא תחום ביטוח החובה: יש הפסדים משמעותיים לחברות הביטוח בתחומי הביטוח החובה. היה קיזוז בזכות הסכמי המשנה, מה שקיזז את ההפסד היה פעילות ההשקעות שלנו".
נוה הזהיר כי "צריך מידתיות וכאשר בוחנים את השאלה של האיזונים לשוק הביטוח. אני חושב שיש צורך בתחרות ומהלכים לטובת הצרכן והמבוטח, אבל לא צריך לשחרר מאיזונים כלכליים. האיזון צריך להיות בין טובת הצרכן, אבל צריך חיזוק ההון של חברות הביטוח והצורך שלהן בעולם של רווחיות נשחקת. צריך להסתכל החוצה, בשוק ה-OECD יכולים לראות שבכל מה שנוגע להוצאה לנפש על מוצרי ביטוח היא נמוכה משמעותית ממדינות אלה. אבל בחדירת מוצרי ביטוח, אנחנו בביצוע חסר מול מדינות אלה".