בג"ץ דחה בקשת יבואנית הסיגרייה האלקטרונית "ג'ול" לצו ביניים; שיווק המוצרים יוגבל
יבואנית ומשווקת הסיגריה האלקטרונית ביקשה מביהמ"ש לבטל את הצו האוסר את הפצתה - ונדחתה. מכירת המוצר המכיל ניקוטין בריכוז העולה על 20 מיליגרם למיליליטר - ייאסר. שאר המוצרים ימשיכו להימכר כרגיל
בג"ץ דחה הבוקר (א') את בקשת יבואנית ומשווקת הסיגריה האלקטרונית ג'ול (Juul) להוציא צו ביניים בעתירתה נגד הצו שאוסר את שיווקה בישראל.
- עתירה לבג"ץ נגד האיסור לשווק ג'ול בישראל: "חקיקה פרסונלית"
- נתניהו חתם על צו לאיסור מכירת הסיגריה האלקטרונית ג'ול
- על אף התנגדות משרד הבריאות, מייסד ג'ול הגיע לישראל לסייע בשיווק המוצר
הצו המבוקש, עליו חתם ראש הממשלה ושר הבריאות בנימין נתניהו, קובע כי יש לאסור את יבואו ושיווקו של מוצר סיגריות ג'ול שמכיל ניקוטין בריכוז העולה על 20 מיליגרם למיליליטר. עתירת החברה נועדה להשהות את האיסור עד להחלטה סופית בעתירה שהוגשה ביום חמישי.
עתה, עם דחיית העתירה של יבואנית ג'ול, המשמעות היא שתוך כ-10 ימים ייאסר שיווק המחסנית עתירת הניקוטין של החברה. שאר מוצרי החברה ימשיכו להימכר כרגיל.
בעתירה, שהגישו ג׳ול לאבס אינק וג'ול לאבס פרודקטס, היצרנית האמריקאית וחברת הבת הישראלית שלה באמצעות עו"ד איתן האזרחי, נטען שיש לבטל את צו איסור ההפצה בגלל סדרת פגמים כמו חקיקה פרסונלית, אכיפה בררנית והיעדר נזק מוכח.
בעתירה נטען כי הצו מהווה כאמור חקיקה פרסונלית אסורה שהוא עוסק בג'ול בלבד, ומתעלם באופן מוחלט ממוצרים דומים המכילים ריכוז ניקוטין זהה או גבוה מזה שבמוצר. למשל, מותג כמו מכשיר האיוד "סולאריס" של חברת הטבק פיליפ מוריס.
"הסיכון הבריאותי אינו מסוכן יותר מסיגריות, אשר מכירתן אינה אסורה על פי דין, הוא מסוכן הרבה פחות", נטען בעתירה, "הראיות המדעיות מוכיחות שסיגריות אלקטרוניות כמו ג'ול פולטות רמה נמוכה משמעותית של רעלים ואף תורמת לשינוי הרגלי צריכת מוצרי טבק וניקוטין על ידי מבוגרים". לעתירה מצורפת חוות דעת של פרופ' מרדכי רביד שכתב: "ריכוז הניקוטין הנשאף ע"י המשתמשים במ"א (מכשיר איוד אלקטרוני - מ.ג.) דומה לזה של מעשני סיגריות". טענה נוספת נוגעת לסמכות הוצאת הצו. "עם כל הכבוד, משרד הבריאות אינו יכול 'להחליט סופית' רק שר הבריאות מוציא צו".