טרם יציאת הוועדה המקומית בעיריית ת"א לפגרת בחירות: אושרה תוכנית העיצוב של Florentin Square
מדובר בפרויקט הראשון באזור "מבואות יפו - " והתב"ע הראשונה שתקבל היתר בנייה ותצא לביצוע במסגרת תוכנית האב "תל אביב 5000".
האזור יהפוך למתחם של עירוב שימושים, שבו סביבת המגורים, התעסוקה והמסחר מצויים באותו מקום. הפרויקט הראשון עומד בקריטריונים של תו תקן ירוק ומציב סטנדרט גבוה של דירות ושטחים ציבוריים.
הוועדה המקומית של עיריית תל אביב אישרה פה אחד את תוכנית העיצוב הארכיטקטונית לפרויקט Florentin Square של קבוצת טריגו נדל"ן וסיטיאל השקעות. האישור ניתן בישיבתה האחרונה, ב-1 באוגוסט, טרם יציאתה של הוועדה לפגרה ארוכה בשל הבחירות לרשויות המקומיות. הפרויקט הייחודי Florentin Square הוא חלק מתוכנית האב של העירייה, "תל אביב 5000", שנועדה למיצוי הפוטנציאל של אזור מבואות יפו בדרום העיר.
זוהי התב"ע הראשונה שקיבלה אישור להתקדם להיתר בנייה ותצא בקרוב לביצוע, והאישור מהוועדה מהווה גושפנקא לקראת קבלת ליווי בנקאי עבור הפרויקט.
פרויקט Florentin Square מתוכנן בין הרחובות דרך שלמה, הרצל, סמטת הש"ך ואבולעפיה. האזור עבר שינוי ייעוד הקרקע, ממתחם המשמש למלאכה, משרדים ומסחר, למתחם של "עירוב שימושים", הנהוג בערים גדולות ומתקדמות בעולם, כמו ניו יורק, לונדון והונג קונג. התפיסה במתחמי "עירוב שימושים" היא, שסביבת המגורים, התעסוקה והמסחר מצויים באותו מקום ממש. כך, כל צרכי החיים מתקיימים באזור אחד.
תוכניות פיתוח ועיצוב אדריכלי מוגשות אחרי שהתב"ע מאושרת. תפקידן לפרט את התפיסה העיצובית של הבינוי והפיתוח במתחם הפרויקט, ולהבטיח שילוב ותפקוד הולמים של הפרויקט בסביבה שבה הוא נבנה. לפני כשלושה חודשים אושרה התב"ע על הקרקע של פרויקט Florentin Square, והצפי הוא שהפרויקט ייצא לדרך ויתחיל להיבנות במחצית הראשונה של 2019. בפרויקט יהיו 200 דירות, 4,500 מ"ר שטחי תעסוקה, ו-2,330 מ"ר שטחי מסחר, שיפנו אל הרחובות המקיפים אותו. בלב האזור צפויה לקום פיאצה עם מרחב ירוק ובו עצים ודשא. עלות הקמתו הכוללת של הפרויקט מוערכת בכ-900 מיליון שקל.
הוועדה דנה בהיבטים שונים הנוגעים בהטמעת הפרויקט בסביבתו. בין הנושאים שנידונו, עסקו חברי הוועדה בשאלה כיצד תיראה הפיאצה, מה יהיה אופי הגינה הציבורית שתשמש ריאה ירוקה לרווחת תושבי המתחם וכלל האוכלוסייה.
גודלן של דירות רבות בפלורנטין אינו עולה על 30-40 מ"ר. אולם בפרויקט החדש, הדירות יהיו גדולות יותר – כ-80-90 מ"ר. זאת, על מנת להנגיש את תל אביב לעירוב שימושים למשפחות – והכל בתמחור שפוי. אם בצפון העיר עומד מחירו של מטר בנוי על 55-60 אלף שקל, וברוטשילד 90-100 אלף שקל למטר, בפלורנטין הצמודה מוערך מחירו של מטר ב-45 אלף שקל.
למרות המחירים השפויים, הפרויקט החדש מציב רף גבוה וסטנדרט איכותי לאלה שיבואו בעקבותיו: בבנייני המגורים החדשים יוצב שומר לאורך כל שעות היממה, יהיו בהם חדרי כושר וחדרי דיירים, המטבחים בדירות יהיו ברמה גבוהה, ויחידות המיזוג יהיו ירוקות וחסכוניות בחשמל. הפרויקט כולו עתיד לקבל תו תקן ירוק.
גל פאר, שותף ומייסד קבוצת טריגו נדל"ן, שמובילה את הפרויקט, אמר בעקבות קבלת אישור הוועדה המקומית: "פרויקט Florentin Square הוא אבן דרך לפרויקטים דומים שיקומו בסביבת מבואות יפו. התגייסותו של אדריכל העיר וצוות דרום לקבלת האישורים הנדרשים ממחלקות העירייה השונות, כתנאי כניסה לוועדה האחרונה לפני הבחירות המקומיות, מעידה על האמון הרב בפרויקט, ועל הפוטנציאל הרב הגלום בו, לשם מינוף האזור שהוגדר לפני כחודשיים כאזור בעדיפות לאומית".
את פרויקט Florentin Square תכנן משרד "פיבקו אדריכלים". האדריכל עמית מס, שותפו של אילן פיבקו, שהציג את הפרויקט בוועדה, אמר: "זהו הפרויקט הראשון במבואות יפו, המשלב עירוב שימושים בתמהיל של בנייה נמוכה לצד בנייה לגובה באותו מתחם. לראשונה, תמהיל הדירות שם דגש על דירות המיועדות למשפחות, בניגוד לדירות קטנות המיועדות למשקיעים, המקובלות באזור. רמת הגימור הגבוהה של חזיתות הבניין, המורכבת מחיפוי אלומיניום וזכוכית, תסייע בשימורו לאורך שנים. הפרויקט עומד בכל הקריטריונים של תו תקן ירוק ובנייה ירוקה, שנועדו לשמירה על סביבה עירונית נקייה. בבניינים תיבנה גם קומה תת קרקעית, כפתרון לבעיות התנועה באזור, פריקה וטעינה של אשפה, ועוד".