בדיקת כלכליסט
שיאומי Mi8: מכשיר עילית לחובבי הסלפי, בפחות מאלפיים שקל
סמארטפון הדגל החדש של הענקית הסינית נחת בישראל - ומשלב בין מחיר של מכשיר ביניים ויכולות של מכשיר עילית: מסך גדול ובהיר במיוחד, מצלמה ראשית לא רעה בעלת זום אופטי ומצלמת סלפי משובחת. חבל שיש בו הרבה יישומים מיותרים, ושגופו מתחמם במאמץ
כשנתקלו עיתונאי טכנולוגיה מערביים בשיאומי לראשונה לפני כשבע שנים, התווכחו כיצד מבטאים את שמה בכלל; היא צמחה בעידן בו טלפונים סיניים נחשבו לחיקוי זול ומתפרק, לא משהו שחכם לקנות. כיום שיאומי היא יצרנית המובייל הרביעית בגודלה בעולם ושמה מוכר גם בבורסה, המכשירים שלה הם ההיפך הגמור מהדימוי הסיני הנושן והדבר היחיד שלא השתנה הוא המחיר - מכשיריה הם עדיין מהזולים והמשתלמים שבנמצא.
- סוני Xperia XZ2: הסמארטפון שהופך את הלילה ליום
- OnePlus 6: לא מהפכני, אך עדיין קפיצת מדרגה
- סמארטפון ה-G7 של LG: המסך שמנצח את השמש הישראלית
ולכן, תמיד מעניין אותי לראות דווקא את דגמי העילית שלה; לבנות סלולרי לא רע בפחות מאלף שקל זה אתגר שהחברה מסתדרת איתו נהדר - אבל מה עם מתחרה לאייפון ולגלקסי S? סקירה זו תציג לכם את ה-Mi8, טלפון העילית של שיאומי שנחת ממש עכשיו בישראל. האם יקח אותה קדימה למחוזות הפרימיום, או יהיה לא יותר מראש לשועלים?
עיצוב ומבנה: התאום הסיני
לשיאומי יש קו עיצובי שאפשר לסכם במילה אחת: אייפון. גוף דק, פינות מעוגלות, שטח פנים חלק ונקי. ה-Mi8 שומר על הקו הזה ולמעשה, לא שונה חיצונית בהרבה ממכשיריה האחרים. ל-Mi8 יש מסך בגודל 6.21 אינץ', שבראשו מגרעת ברוחב ומבנה כמעט זהה לשל האייפון X, אך מתחת למסך יש סנטר קטן, שנותן לטלפון מראה קצת יותר אנדרואידי.
הגוף שוקל 175 גרם - לא הכי קל בשוק, אך לא כבד ביחס לגודלו, והוא דק מאוד ונוח לאחיזה. הגב עשוי זכוכית עם ציפוי דוחה שמנוניות - כך שטביעות אצבע לא נראות עליו; בחירה עיצובית מעולה, שחבל שאין יותר חברות שעושות.
כך מבטיחה שיאומי שגב הזכוכית לא יתלכלך בקלות ויישאר נאה לאורך זמן. אך לעומת זאת, יש דבר אחד שחסר לי בעיצוב ה-Mi8: לטלפון אין עמידות מוצהרת למים ואבק. שיאומי לא הגדירה תקן עמידות שיש לטלפון, כך שלא הייתי ממליץ לקחת אותו לטיול בשטח.
תצוגה וממשק: בהיר וצבעוני
ל-Mi8 יש מסך בגודל לא שגרתי - 6.21 אינץ', ברזולוציה של 2,248 על 1,080 פיקסל. זה נמוך משל מסכי סמסונג ו-וואווי, אך לא מורגש במיוחד. למעשה, איכות התצוגה נהדרת: הגוונים קצת מודגשים ורוויים מדי לטעמי, אך מסכי סמארטפונים לא מחייבים צבע טבעי ומדויק. המסך בהיר ביותר, עם תאורה שיכולה להגיע ל-624 ניט - נתון נמוך משל האייפון X, אך דומה לשל הגלקסי S9 פלוס וגבוה משל כל מכשירי וואווי, סוני, LG או HTC. מדובר בתאורה מוגברת, שמופעלת רק תחת הארה ישירה חזקה, בעוד התאורה הסטנדרטית המקסימלית נמוכה יותר. זה טלפון שתוכלו לקרוא בו בקלות גם תחת השמש הישראלית.
ל-Mi8 יש ממשק אנדרואיד סיני מאוד: אייקונים גדולים ונקיים, ללא מגירת אפליקציות, כמו ב-iOS של אפל. סווייפ ימינה ממסך הבית יקח אתכם אל חלון קיצורי דרך ליישומי מערכת, ווידג'ט לכתיבת פתקים ולוח שנה. זה נחמד ושימושי, במיוחד עבור משתמשים שאין להם כוח להתחיל לארגן את מסכי הבית בטלפון לאחר שרכשו אותו. סורק טביעות האצבע בגב הטלפון מהיר ומדויק מאוד.
לסדרת Mi8 יש רכיב ממשק מיוחד שלא הגיע לטלפון שבידינו: יכולת סריקת פנים מתקדמת ומהירה, אותה פיתחה מנטיס ויז'ן הישראלית. שיאומי העניקה אותה למהדורת ה-Explorer של ה-Mi8, דגם יקר יותר בעל גב שקוף, שלא נמכר בארץ. לפי אתר החברה, התכונה זמינה גם בחלק ממכשירי ה-Mi8 הרגילים, אך לא בכל מקום בעולם; ישראל, למרבה הצער, אינה ברשימה.
מצלמה: חגיגה של סלפי
ל-Mi8 יש מצלמה עיקרית המורכבת משני חיישני 12 מגה-פיקסל, האחד עם צמצם של f/1.8 והשני עם f/2.4. השילוב הזה בין עדשות בעלות עומק שדה שונה נפוץ בשוק ומאפשר יצירת תמונה עשירה יותר בתנאי תאורה משתנים. החיישנים של שיאומי מצוידים גם בייצוב תמונה אופטי בארבעה צירים, מה שמשפר ביצועים בצילום בעת תנועה ובתאורה נמוכה, בה כל טשטוש בולט יותר.
איכות התמונות טובה מאוד בסביבות מוארות וצילום בחושך מפיק תמונות נקיות מאוד וללא טשטושים, אם כי פחות מוארות משל מצלמות סוני, אפל וסמסונג.
למצלמה יש גם יכולת זום אופטי של פי 2 - תכונה שפועלת היטב, אך תפיק תמונות טובות רק אם תקפידו על ייצוב המכשיר; תמונות זום רגישות בהרבה למריחות ותנועות, ומערכת הייצוב המובנית לא מצליחה להימנע מהן.
מצלמת הסלפי היא מהטובות שבשוק: יש לה חיישן 20 מגה-פיקסל ושורה ארוכה של רכיבי תוכנה שנועדו להבטיח תמונות מרשימות. למשל, כלי AI שקורא את מבנה הפנים ומצמצם הצללות טבעיות, יישום מובנה שמציג שלל פילטרים ורכיבי החלקת וייפוי פנים. התוצאה מצוינת: התמונה לא נראית מעובדת מדי, אך עדיין עשירה בפרטים הנכונים (ובפחות קמטים, הצללות והפרעות אחרות). עבור חובבי הסלפי, ה-Mi8 מומלץ ביותר. הטלפון לא מתבלט בתחום הווידאו, ומסוגל לצלם סרטוני FHD ב-60 פריים לשנייה. קחו בחשבון שתכונת הזום האופטי לא עובדת בצורה טבעית עם ההסרטה, והתקריב יתבסס על הגדלה אלקטרונית.
מולטימדיה ואפליקציות: מבחר גדול מדי? יש דבר כזה
המסך הגדול הוא כיפי מאוד כשצופים בסרטונים, או כשמפעילים משחקי מובייל. איכות הצליל ברמקולים אינה מזהירה, אך הם חזקים מאוד; זה לא טלפון שתוכלו להתעלם בקלות מן השעון המעורר שלו.
חבילת האפליקציות של שיאומי גדולה מאוד, אולי אפילו הכי גדולה בשוק. תמצאו בו יישומים נפרדים לסריקת מסמכים וסריקת קודי QR (יכולים שניהם לשבת בשקט, כתכונות באפליקציית המצלמה) יישום גיבוי ענני, אפליקציית פורום שיאומי, אפליקציית פידבק לחברה, מקליט פעולות ממשק, מקליט אודיו, אפליקציה להורדת תמונות ועיצובי אייקונים, דפדפן של שיאומי, יישום לשליחת קבצים גדולים, מספר יישומי ניקוי וייעול פעולה של המכשיר, חבילת יישומי מיקרוסופט ועוד. לפחות חצי מהרשימה הזו היתה צריכה להישאר מחוץ לטלפון; למשל, יישום ניקוי קובצי המטמון צריך לפעול ברקע, כתכונה מובנית בטלפון, כל פעם שהיא מזהה ניחות בביצועי המכשיר. אלו הן אפליקציות מובנות שפועלות ברקע ומשפיעות על זמן הסוללה, וקצת חבל ששיאומי לא יישרה קו עם רוב יצרניות האנדרואיד מחוץ לסין, ובחרה לוותר על חבילת יישומים מינימלית. דווקא אפליקציית כושר, רכיב שימושי למדי, לא תמצאו ב-Mi8.
ביצועים וזמן סוללה: הדרקון שנשף אש
כמו רובם המכריע של סמארטפוני העילית בשוק, מבוסס גם ה-Mi8 על מעבד הסנאפדרגון 845 החזק של קוואלקום. יש לו זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט ומרחב אחסון של 64 גיגה, אותו לא ניתן להרחיב בכרטיס זיכרון.
המכשיר חזק ולא חשתי בהשתהויות בפעולתו, אך אינו מהיר בצורה בולטת; הממשק של שיאומי כולל הרבה אפליקציות וכלים שרצים ברקע, וקצת מכבידים עליו. רואים את זה מפעם לפעם בזמני טעינה של יישומים, אך למשתמש הממוצע זה לא יפריע. ואולם, יש משהו שדווקא מאוד מורגש בו וקצת מאכזב: הטלפון מתחמם בפעילותו. הוא לא מתלהט בצורה שלא מאפשרת שימוש, אך אם תריצו עליו משחקים, תתחילו להרגיש את החום תוך דקות - לא תענוג גדול בקיץ הישראלי.
זמן הסוללה ממוצע לקטגוריה: הוא יחזיק לכם יום וקצת בשימוש סביר, והטעינה שלו מהירה מאוד: הצלחתי למלא כ-40% בחצי שעה. שיאומי התקינה למכשיר מקלט GPS בעל אנטנה כפולה, שיודעת לזהות נתוני מיקום שמשלבים תדר אימות נוסף. התוצאה היא נתוני מיקום מדויקים יותר מאשר בטלפונים אחרים, אך ההבדל זניח מאוד; השתמשתי ב-Mi8 כדי לנווט ברגל וברכב ובשירותים מקוונים מבוססי מיקום, ולא הרגשתי את יתרון האנטנה.
סיכום ואלטרנטיבות
השיאומי Mi8 הוא סמארטפון דגל שמחירו הרשמי עומד על 2,100 שקל (וכולל אחריות שנתיים של המילטון, היבואן בישראל), אך ניתן להשיגו גם בכ-1,800 שקל ויש כבר לא מעט חנויות שמוכרות אותו. בכך, מצליחה שיאומי לשמור על יתרון נגישות המחיר, ולהוסיף אליו יכולות סלפי מצוינות, עיצוב נוח ומסך לא רע. זהו אחד הסמארטפונים המשתלמים ביותר בקטגוריה, כשיתרונותיו עולים על מגרעותיו. ואולם, עדיין מדובר במכשיר ללא יכולות צילום כמו של ה-S9 פלוס מבית סמסונג, זמן סוללה של וואווי Mate 10, ממשק מיוחד של HTC U12 או ביצועים של וואן פלוס 6.
יש לכך סיבה טובה: שיאומי לא יכלה לתחוב לתוכו את כל אלה בלי להשיק אותו במחיר של 300-500 שקלים נוספים, אם לא יותר. סוגיית העמידות במים ואבק היא מגבלה נוספת, שעלולה לפגוע בסיכויי התחרות שלו. ואולם, מי שמחפש סמארטפון חדש ואוהב מסכים גדולים, יוכל לבחור בו מבלי להתאכזב. יש להניח שהדור הבא של סדרת Mi כבר יהיה פחות מכשיר ביניים עם סממני פרימיום, ויותר טלפון עילית לכל דבר ועניין; שיאומי הונפקה לאחרונה, ומשקיעיה מצפים לשולי רווח גדולים - דבר שהדרך המקובלת להשיג היא מכירת טלפונים יקרים יותר. חבל שמצלמת מנטיס ויז'ן לא נכללה בסדרה שנמכרת בישראל - זה יכל להיות יתרון שימושי בתחרות עם אפל, סמסונג והשאר.
ציון כלכליסט 8
מערכת הפעלה: אנדרואיד 8.1.0 || גודל מסך: 6.21 אינץ' || רזולוציה: 2,248 על 1,080 פיקסלים || מצלמה ראשית: 12+12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 20 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.8 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.7 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון: החל מ-64 גיגה-בייט || החל מ-1,800 שקל || משקל: 175 גרם