מנכ"ל Valentis: "שימוש בטכנולוגיה לייצור אריזות מזון חכמות ומתכלות"
צביקה וייס באירוע פודטק: החברה מייצרת מוצרים ירוקים שיביאו להקטנת השימוש בפלסטיק. Valentis מפתחת פולימרים שקופים לגמרי, עם חסימה לקרינה אולטרה-סגולה לאריזות, חממות, צינורות ועוד
"אנחנו יודעים לייצר אריזות או בקבוקים, קשים ומכסים ירוקים יותר, כל המוצרים יכולים להיות מתכלים עם תכונות נוספות בהתאם לצורך המוצר כמו חסימת קרינה", צביקה וייס מנכ"ל חברת Valentis שמייצרת אריזות חכמות למזון, באירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף עם תנובה.
החברה עושה שימוש בננוטכנולוגיה ייחודית, מבוססת מחקר שביצעו באוניברסיטה העברית פרופ' עודד שוסיוב ופרופ' יוסי פלטיאל, לפיתוח פולימרים מתכלים במלואם, שקופים לגמרי, אך עם חסימה לקרינה אולטרה-סגולה, עמידות לגזים ונוזלים ועם תכונות כמו אנטי בקטריאליות. אלו יכולים לשמש למגוון יישומים – החל מבניית חממות, עבור בחיזוק לצינורות ועד כרכיבים במוצרי אלקטרוניקה.
מנכ"ל Valentis, צביקה וייס צילום: אוראל כהן
"אריזות מזון זהו אחד השווקים הגדולים בעולם, שנאמד במאות מילוני דולרים", אמר וייס. "אנחנו יכולים לייצר אריזה שקופה שבמקרים אחרים יש צורך באלומיניום כדי לשמור על טריות המוצר. בנוסף אנחנו מייצרים יריעות לחממות חקלאיות שמביאות לחיסכון אנרגטי משמעותי, צינורות מתכלים להשקייה, אנטי בקטריאלים וחזקים יותר".
וייס הדגיש כי החברה יודעת לייצר אריזות עם תכונות שנות בהתאם לדרישות של הלקוח וציין השימוש במוצרי החברה, שהם מוצרים ירוקים יביא להקטנת השימוש בפלסטיק ובעתיד אף יוכל להחליף את השימוש בפלסטיק לגמרי.