$
שוק ההון

עלייה ברווח ובהכנסות של אמות ברבעון השני של 2018

זרוע הנדל"ן המניב של קבוצת אלוני חץ דיווחה כי ה-FFO הסתכם בכ-122 מיליון שקל, גידול של 14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד; ה-NOI גדל ב-8% והסתכם ב-171 מיליון שקל

חזי שטרנליכט 10:1408.08.18

בניגוד לשוק הדיור ולפדיונות בענף הקניונים, שוק המשרדים עדיין חי ובועט - כך עולה מהדוח הכספי של זורע הנדל"ן המניב של קבוצת אלוני חץ: חברת אמות

 

 

אמות פרסמה את הדוח של הרבעון השני של 2018 וממנו עולה כי נרשם שיפור בנתוני הרווחיות השונים שלה וכתוצאה מכך, העלתה ההנהלת החברה בראשותו של אבי מוסלר את התחזיות להמשך השנה.

התוצאות של אמות מעידות כי החברה רשמה צמיחה במרבית הפרמטרים החשובים למדידת הרווחיות של חברות הנדל"ן. אך לנוכח ההאטה בקרב חברות הבנייה למגורים וחברות הנדל"ן הקמעונאי, נשאלת השאלה האם זהו גם מה שצפוי בעתיד הרחוק יותר לתחום המשרדים? מנכ"ל אמות, אבי מוסלר, מציין כי אינו רואה שום סממנים לעצירת הצמיחה בתחום המשרדים, ואף להיפך. לדבריו, "דירוג האשראי של ישראל עלה. ענקיות ההייטק הגדולות אמזון ומיקרוסופט שוכרות שטחי משרדים גדולים של עשרות אלפי מ"ר". כך שנראה שהפריחה בתחום ההייטק מובילה להמשך הצמיחה בתחום שטחי המשרדים.

 

למרות השיפור ברווחיות, אמות רשמה גירעון בהון החוזר בהיקף של 64 מיליון שקל בתום המחצית הראשונה של השנה. גורמים בחברה ציינו כי הגירעון הינו זניח, משום שהחברה מחזיקה מסגרות אשראי עצומות בהיקף של 800 מיליון שקל שיכולות לאפשר לה לסיימו ללא בעיה. נתון אחר, חיובי יותר מראה כי החברה רשמה קיטון בשיעור המינוף שלה.

 

שיעור המינוף של אמות עמד על 46% בסוף המחצית הראשונה של השנה מול 47% בסוף 2017 ו-55% לשם השוואה ב-2012. החברה הקטינה בהדרגה את שיעור המינוף שלה בשנים האחרונות, כאשר החוב ברוטו שלה הסתכם נכון סוף חודש יוני האחרון בהיקף של 5.8 מיליארד שקל וברבית משוקללת של 2.71%.

 

אבי מוסלר מנכ"ל אמות אבי מוסלר מנכ"ל אמות צילום: עמית שעל

 

התחזית העדכנית של הנהלת אמות מדברת על NOI (הכנסות תפעוליות נטו) שנתי שינוע בין 672 ל-678 מיליוני שקל, מול תחזית מקורית עבור 2018 ל-670 עד 680 מיליון שקל. ה-NOI של 2017 עמד על 635 מיליון שקל. הרווח הנקי של החברה, נתון שנחשב למייצג פחות בתחום הנדל"ן שכן הוא כפוף לשיערוכים השונים שמבצעות החברות, רשם גידול חד ברבעון השני. הוא זינק ב-52% והסתכם בכ-170 מיליון שקל.

 

אמות דיווחה על גידול ב-NOI של כ-8% ברבעון השני שהסתכמו ב-171 מיליון שקל ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. החברה רשמה שיפור מתון יותר ב-NOI מנכסים קיימים שצמח ב-בכ-4% ביחס לרבעון המקביל. בנוסף ה-FFO (רווח נקי מתואם) של החברה הסתכם בכ-122 מיליון שקל, גידול של 14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

אמות בונה כיום מספר פרוייקטים בהם אחד ברחוב תוצרת הארץ בתל אביב, פרויקט ToHa, כאשר לדברי ההנהלה 85% משטחי המגדל המוקם כבר הושכרו. החברה שחלקה במגדל עומד על 50%, חוזה NOI מהמגדל בשיעור של תפוסה מלאה שינוע בין 90 ל-100 מיליון שקל בשנה. עם סיום הרבעון השני ביצעה החברה שיערוך ראשון בגין הפרוייקט בהיקף של 75 מיליון שקל. החברה מעריכה כי הקמת המגדל תסתיים עוד השנה והאכלוס יתחיל במהלך 2019.

 

החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד לרבעון השלישי בהיקף של 79 מיליון שקל. בחודש מארס השנה קבע הדירקטוריון כי בכוונת החברה לשלם במהלך השנה דיבידנד בהיקף של 90 אגורות למניה ב-4 תשלומים רבעוניים. בשני הרבעונים הראשונים שולמו 22 אגורות למניה בכל רבעון, וב-3 וב-4 ישולמו 23 אגורות למניה. במרס האחרון אף הודיעה החברה על תשלום דיבידנד של 117 מיליון שקל (36 אגורות למניה) על תוצאות 2017.

 

התוצאות של אמות מעידות כי החברה רשמה צמיחה במרבית הפרמטרים החשובים למדידת הרווחיות של חברות הנדל"ן. אך לנוכח ההאטה שלא לדבר על הקיפאון בקרב חברות הבנייה למגורים, כלשכן חברות הנדל"ן הקמעונאי כגון הקניונים, שם נרשמת צמיחה הרבה יותר מתונה, נשאלת השאלה האם זהו גם מה שצפוי בעתיד הרחוק יותר לתחום המשרדים? מנכ"ל אמות, אבי מוסלר, מציין כי אינו רואה שום סממנים לעצירת הצמיחה בתחום המשרדים – ולהיפך. לדבריו, "דירוג האשראי של ישראל עלה. ענקיות ההייטק הגדולות: אמזון ומיקרוסופט שוכרות שטחי משרדים בבאלקים (נתחים) גדולים של עשרות אלפי מ"ר." כך שנראה שהפריחה בתחום ההייטק מובילה להמשך הצמיחה בתחום שטחי המשרדים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x