"שף המאה" ז'ואל רובישון הלך לעולמו בגיל 73 ממחלת הסרטן
השף הצרפתי שהחל את דרכו בשנות ה-80', נחשב לאחד המשפיעים ביותר בעולם. עד מותו הוא החזיק ב-17 מסעדות ברחבי העולם והיה השף בעל המספר הגדול ביותר של כוכבי מישלן
מאז ועד היום הספיק לפתוח עוד כמה וכמה מסעדות, להכריז על פרישה, להקים חברה לייעוץ קולינרי ולחזור אל המטבח בגדול. הוא פתח מסעדות בצרפת, באנגליה, בסין, יפן ובארה"ב. עד מותו החזיק ב-17 מסעדות ברחבי העולם, והיה השף בעל המספר הגדול ביותר של כוכבי מישלן – 32 כוכבים בסה"כ על מסעדותיו השונות. הוא גם כתב מספר לא מבוטל של ספרים וכמובן, היווה מודל והשראה לדורות על גבי דורות של שפים וטבחים בכל העולם.
אחד התבשילים עמם הוא הכי מזוהה הוא פירה תפוחי האדמה המפורסם שלו.