באופן חריג: המשטרה סגרה את אתר הבנייה של תחנת הכוח בגלבוע ל-25 יום
גם לאחר תאונות קשות, הנוהל הוא לסגור את האתר ליומיים בלבד; המשטרה פתחה בחקירה ובמשרד העבודה מדווחים כי חשפו רשלנות בטיחותית; מדובר בתאונה שלישית בתוך שנתיים שבה נהרג פועל באותו אתר; את הפרויקט מבצעת חברת הבניה אורון עבור היזמיות סולל בונה ואלקטרה
המשטרה סגרה את אתר הבנייה לאגירה שאובה בגלבוע לתקופה של 25 ימים ממועד התאונה ועד לתיקון כל הליקויים הבטיחותיים במקום. מדובר במהלך חריג, שכן בדרך כלל גם לאחר תאונות קשות הנוהל הוא לסגור את האתר ל-48 שעות בלבד.
הממצאים הראשונים מהתאונה הצביעו על כך שדוד בטון צנח בפיר מנהרה על פועלים שעבדו במקום, הרג פועל אחד ופצע 9 נוספים, מהם שניים במצב בינוני. הפועלים, ובהם הפצועים נלכדו בתוך מנהרה וחולצו ממנה רק לאחר כשעה וחצי, חלקם במסוקים, ונקבע מותו של פועל בן 19. לבית החולים העמק פונו ארבעה פצועים, שניים במצב בינוני ושניים פצועים נוספים במצב קל. כאמור, התאונה התרחשה באתר תחנת הכוח ההידרו-אלקטרית שתפעל במתכונת של אגירה שאובה, שנבנית בימים אלה בגלבוע בשיטת BOT על ידי סולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי ואלקטרה, המחזיקות בפרויקט בחלקים שווים.
- הכנסת אישרה תקנות האוסרות על עבודת בני נוער באתרי בנייה
- בפעם ה-20 מתחילת השנה: פועל בניין נהרג באתר בקריית אתא
- בעקבות מקרי המוות התכופים: סין מקשיחה את הסכם הגעת פועלי הבנייה לישראל
הסיבות שהובילו לתאונה נמצאות במרכזה של חקירת משטרה שמתנהלת בימים אלה, ולכן לא ברור מה היו הממצאים שגרמו לסגירת האתר לזמן ארוך כל כך, אך סגירה כזו מסבה לחברות היזמיות – אלקטרה וסולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי, ולחברה המבצעת – קבוצת אורון, נזק כלכלי כבד, ומאריכה את לוחות הזמנים לסיום הפרויקט. התאונה התרחשה ב-13 ביולי ומייד לאחר מכן דיווחו במשטרה על פתיחת חקירה פלילית.
בעקבות החקירה נעצרו שלושה חשודים בגין חשד לגרימת מוות ברשלנות, שניים מהחשודים נעצרו עד ליום שני ה-16 ביולי ועצור שלישי שוחרר בתנאים מגבילים למעצר בית. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בשלב זה אין עצורים אך החקירה נמשכת.
אתר זה ידע בעבר שתי תאונות קשות ונהרגו בו שני פועלים - אחד ב-2015 ופועל נוסף ב-2016. סולל בונה נחשבת ל"שיאנית" ההרוגים בתאונות בנייה מאז תחילת השנה - שלושה בסך הכל, ואלקטרה היתה ב-2017 אחת מהחברות "המובילות" במספר צווי הבטיחות שהוצאו לה.
ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "לאור הליקויים בשטח שחשפו רשלנות בטיחותית, מפקחי הבטיחות במשרד העבודה והרווחה הטילו צו בטיחות ללא הגבלת זמן עד להשלמת הליקויים והמידע הועבר לרשם הקבלנים. במקביל משטרת ישראל פתחה בחקירה".
מחברת שותפות פרויקט אגירה שאובה נמסר בתגובה: "אנו שבים ומביעים צער עמוק על מותו של זיאדאת מוחמד עאהד בתאונה ומשתתפים בצער המשפחה. אנו רואים בשמירה על חיי אדם ובנושא בטיחות ערך עליון, באתר זה ובכל פרויקט אחר. היות והאירוע כולו מצוי עדיין בשלב חקירה ע"י הגורמים הרלוונטיים, אנו מנועים מלהתייחס".