יו"ר ועדת הכנסת מבקש לאפשר את המשך פעילות הטלוויזיה החינוכית לשנה נוספת
ח"כ מיקי זוהר העביר למליאת הכנסת הסתייגות לחוק פיצול התאגיד שתאפשר את המשך פעילות החינוכית לשנה נוספת בתקציב של 90 מיליון שקל, אך נוכח התנגדות הממשלה ההסתייגות תידחה ככל הנראה. בישיבה הושגה הסכמה כי 40 עובדי חינוכית ייקלטו בתאגיד החדש
יו"ר ועדת הכנסת חה"כ מיקי זוהר (ליכוד) העביר היום (ד') למליאת הכנסת הסתייגות שתאפשר את המשך פעילות הערוץ לשנה נוספת בתקציב 90 מיליון שקל. ההסתייגות הוגשה להצעת החוק לפיצול תאגיד השידור הציבורי, אולם, לנוכח התנגדות הממשלה ההסתייגות צפויה להידחות. יתירה מכך, מאחר שמדובר בהצעת חוק תקציבית, אזי ידרש רוב של 51 חברי כנסת בעד ההסתייגות הזו.
זוהר אמר כי "אני אעשה כל מה שאני יכול לעשות כדי להעביר את ההסתייגות אפילו תוך סיכון מעמדי כיו"ר ועדת הכנסת".
- אלדד קובלנץ עוזב את תפקיד מנכ"ל החינוכית, אורנה שמחון תחליפו
- ביטול פיצול תאגיד השידור הציבורי יזכה לוועדה משלו
- החוק להטרלת הדיון הציבורי
חה"כ זוהר: "היועצת המשפטית עמלה לנסח את הצעת ההסתייגות בתקווה שימצא לה רוב בכנסת ואני מאמין שיש סיכוי אמיתי שזה יקרה. הכסף צריך להגיע מהאוצר והמקור התקציבי ידוע, כ-40 מיליון שקל יגיעו מהתאגיד שהיה אמור לקיים תוכניות ילדים ו-50 מיליון שקל מהתחייבות אגף התקציבים למשרד החינוך. אני מבקש שהאחריות לפעילות החינוכית תהיה תחת אחריות משותפת של יחידות סמך של משרד התקשורת והחינוך. אנחנו מבצעים את המהלך כי לא ניתן שעובדים יזרקו לרחוב – אני אעשה כל מה שאני יכול לעשות כדי להעביר את ההסתייגות אפילו תוך סיכון מעמדי כיו"ר ועדת הכנסת".
חה"כ רועי פולקמן , יו"ר סיעת כולנו טען בדיון כי החינוכית היא גוף מאוד חשוב אבל תמיד כשעושים דברים ברגע האחרון זה פוגע בעובדים. "יש היערכויות ויש עובדים עם אלטרנטיבות וזה פוגע במערכת. אין לי דבר נגד החינוכית. היינו כבר בסרט הזה. אתם רוצים להפיל פה את ההסתייגות ולהעביר אותה למליאה זה בסדר אבל עדיף שנגיע להצבעות במליאה עם הסכמות".
40 עובדי חינוכית יקלטו בתאגיד
ועדת הכנסת אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את חוק ביטול פיצול התאגיד. במהלך דיוני הוועדה המשותפת הושגה הסכמה במסגרתה האוצר ו'התאגיד' הסכימו על קליטת 40 עובדי חינוכית ללא קשר להחלטות צוותי משא ומתן שמתגבשות בימים אלה.
רעיה עדני, רכזת התקשורת במשרד האוצר, אמרה כי היא מקבלת את בקשתו של יו"ר הועדה ואישרה כי האוצר מסכים לקליטתם של 40 עובדי החינוכית בתאגיד השידור הציבורי בעלות מוערכת של כ-10 מיליון שקל.
אלדד קובלנץ, מנכ"ל התאגיד, אישר אף הוא את הצעת קליטת העובדים שתעבור אף היא במליאת הכנסת ותאושר רק אם יוחלט בסופו של דבר על סגירת החינוכית.