$
אוכל

חדשות האוכל: עד סוף העולם

התפריט החדשני של מסעדת נומה בקופנהגן יציע בחודשים הקרובים רק מנות צמחיות. וגם: קינוחי שחיתות חינם בחיפה ובר חדש על גג מלון ברעננה

רעות ברנע 08:4216.07.18
  • גורמה צמחי. Noma, המסעדה הדנית שבמשך שנים נחשבה לטובה בעולם, תגיש בחודשים הקרובים תפריט צמחוני בלבד. ולא רק צמחוני, אלא צמחי, Plant Based, כששף המסעדה רנה רדזפי מעלה לחשבון האינסטגרם הנהדר שלו חומרים ומנות מן הצומח בלבד. בנומה כמו בנומה, סביר שלא יגישו סלט שורשים או אנטי פסטי, אלא שרדזפי המעמיק יצליח להפוך גם את המנות הצמחיות למורכבות ומתחוכמות. בין השאר יוגשו טורטליני מפירות יער (וללא בצק), "נקניקים" מחבושים ושזיפים - ושווארמה משורש סלרי ופטריות כמהין.

 

 

פנקייק שחור, מסעדת זאדה פנקייק שחור, מסעדת זאדה צילום: איליה מלניקוב

 

  • יוקרה טורקית. ZADA, המסעדה שנפתחה לפני כשבועיים להרצה במלון הבוטיק דריסקו במושבה האמריקאית בתל אביב, מבקשת להיות "מסעדת השף העותמנית" הראשונה. השף שחר ביטון (שעבד בין השאר אצל דניאל בולו בניו יורק) בנה תפריט המבוסס על ארוחות השחיתות המפוארות של העותמנים, וכולל למשל דיונון סגול בחמאת סומק וליים או נתחי טלה בבישול ארוך עם מנגולד, חמציץ, ניוקי ויוגורט בהרט. אבל החידוש המשמעותי הוא דווקא בזירת ארוחות הבוקר, עם בופה כיד הסולטן פלוס מנה עיקרית, כגון ראגו פטריות, תרד טורקי וביצת עין וערימת פנקייקים שחורים (!) עם פירות יער ודבש (129 שקל לאדם בתקופת ההרצה).

 

  • פסטיבל ירושלמי. עד סוף אוגוסט מתקיים בגיא בן הנום, למרגול הסינמטק, משכנות שאננים והעיר העתיקה, פסטיבל אוטואוכל, ובו food trucks של כוכבי הקולינריה הירושלמית. בכל שבוע יתארחו שם שלוש מסעדות, וכל אחת תציע שלוש מנות ב־35-25 שקל למנה. השבוע, למשל, תהיה שם השף־קונדיטורית קרן קדוש מקפה קדוש, ובהמשך יתארחו גם מושיקו גמליאלי (מונא, אנה), דיני קסורלה (דוויני פיתה בר), אבי לוי (המוציא) ועוד.

 

 

פסטיבל אוטואוכל בירושלים פסטיבל אוטואוכל בירושלים צילום: נעם מורנו

 

  • שניצל הודי. לפני כשנתיים שטף את תל אביב גל מסעדות הודיות - קפטן קארי, מא־פאו, מונאר ודוסה בר. מאז הוא נרגע, אבל הנה באה עוד אחת, מסעדת הרחוב פולקלה בבומביי, שנפתחה להרצה ברחוב החשמונאים, צמוד לקניון. היא בעצם מסעדת־בת של פולקלה, הרוטיסרי משכונת מונטיפיורי, שבעליה, בני הזוג דיויד ותמרה סלומון, החליטו לחזור למקורותיו של דיויד, שנולד וגדל בהודו. עכשיו הם מציעים מנות הודיות מוכרות, כגון צ'יקן טיקה מסאלה ומסאלה דוסה, אבל גם מנות בפרשנות אישית כגון "שניצל פולקלה בבומביי סטייל".

 

  • דרינק הרצלייני. פסטיבל הקוקטיילים הרשמי הרביעי של ישראל מוכיח עד כמה התחום הזה התפתח בארץ בשנים האחרונות: הוא מציע טעימות של קוקטיילים מקוריים שהורכבו במיוחד, מותגי אלכוהול מובילים, צורות הגשה יצירתיות ואפילו כוסיות ייחודיות שהמבקרים יוכלו לקחת הביתה. שלישי־רביעי במרינה בהרצליה, 99-89 שקל לכרטיס, כולל שלושה קוקטיילים.

 

 

פסטיבל אוטואוכל בירושלים פסטיבל אוטואוכל בירושלים צילום: נעם מורנו

 

  • גג רענני. ואם יומיים מרוכזים של אלכוהול בשרון לא מספיקים, יש גם בר חדש וקבוע באזור, הרוף טופ, על גג מלון פרימה מילניום ברעננה (כלומר קומה 12). על התפריט חתום השף זיו דומברובסקי (ויש בו בין השאר אסאדו בבישול ארוך שמוגש בלחמניות באן), ובהיצע האלכוהול בולטים קוקטיילים ייחודיים כגון "סמאש ים תיכוני" - ג'ין טנקרי, אוזו 12, סירופ שקדים, לימון, מלפפונים ובזיליקום.

 

 

מנה בגלידיום מנה בגלידיום צילום: שי בן אפרים

 

  • גלידה חיפאית. לרגל יום הולדת שנה והשקת תפריט חדש, הגלידריה גלידיום מחלקת מנות, היום (שני) מ־20:00 בסינמול חיפה. כל הקינוחים והגלידות מיוצרים במעבדה ייעודית שנמצאת במקום, ובתפריט החדש אפשר למצוא קרפ קוקי מונסטר עם רוטב הרשיז, נוטלה, מקופלת, פירורי עוגיות, גלידה, קרם ברולה וקצפת, או בלאדי ברי - מסקרפונה עם גלידת קרם ברולה, פירות יער, שברי מקרונים וקצפת. בהצלחה עם זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x