$
בארץ

חיים הורביץ למבקר המדינה: עיכובים ברישום תרופות עולים למשק 300 מיליון שקל

לאחר שבדיקת כלכליסט העלתה כי מחסור בכוח אדם ועיכובים גורמים לכך שההליך לאישור תרופות גנריות במשרד הבריאות אורך עד שנתיים במקום כ-9 חודשים, פנה יו"ר ענף התרופות בהתאחדות התעשיינים למבקר

אמיתי גזית 14:3315.07.18

אם משרד הבריאות לא יחרוג מהתקנות המגדירות את משך הזמן המרבי לרישום תרופה גנרית, חברות התרופות יוכלו להקדים את שיווקן ב-10 חודשים, וכך הן יוזילו את הטיפול התרופתי ויחסכו למשק כ-300 מיליון שקל בשנה. את הדברים אלה כתב בשבוע שעבר חיים הורביץ, יו"ר ענף התרופות בהתאחדות התעשיינים, במכתב ששלח למבקר המדינה ונחשף כאן לראשונה.

 

המכתב נולד בעקבות כתבה שפורסמה בכלכליסט בתחילת החודש ובה נחשף כי מחסור בכוח אדם ועיכוב במימוש תוכנית התייעלות באגף הרוקחות של משרד הבריאות, גורמים לכך שההליך לאישור תרופות גנריות אורך שנה וחצי עד שנתיים במקום כ-9 חודשים, כמתבקש על פי נהלי משרד הבריאות. חוסר היעילות הזו קורה על אף שכניסה של תרופה גנרית גורמת להוזלה של עשרות אחוזים ממחיר תרופת המקור.

 

חיים הורביץ חיים הורביץ צילום: אוראל כהן

 

הורביץ היה חבר דירקטוריון טבעעד לפני 4 שנים ובנו של המנהל המיתולוגי של טבע אלי הורביץ ששימש כמנכ"ל החברה בשנים 2002-1976, ובשנים 2010-2002 היה יו"ר הדירקטוריון.

 

במכתבו מבקש הורביץ מהמבקר להפעיל את הכלים והסמכויות המוקנות לו על מנת לייעל ולקצר את משך זמני הרישום של תכשירים גנריים. הורביץ מתאר במכתבו פרסום של ה-AAM האמריקאי (ארגון הפעול לקידום זמינותן של תרופות גנריות), לפיו בעשור שבין 2016-2006 נחסכו לחולים ולחברות הביטוח 1.67 טריליון דולר, כלומר 167 מליארד דולר בשנה, בזכות כניסה של תרופות גנריות אשר מתחרות בתרופות מקור לאחר שפג תוקף הפטנט שלהן.

 

"חרף פניות חוזרות ונשנות של ההתאחדות התעשיינים לכל הדרגים במשרד הבריאות העוסקים בעניין, לא חל כל שיפור וקיצור בזמן שבו נרשם תכשיר גנרי" כותב הורביץ ומוסיף כי "בפועל אף חלה הרעה בשנה האחרונה, הנובעת ככל הנראה ממחסור חמור של כוח אדם, חוסר איוש של משרת ראש האגף ואי יישום התוכנית לייעול תהליך רישום".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x