ועדת הרפורמות אישרה גרסה סופית לחוק הדייר הסרבן – עם הטבות לדיירים קשישים
את החוק יזם משרד המשפטים במטרה להחמיר את הסנקציות נגד דיירים סרבנים, עד כדי הכנסת נאמן שייכנס בנעליהם ויחתום על חוזה הפינוי בינוי. בחוק הוכנסו סעיפים שיאפשרו חלופות נוספות לאוכלוסיה הקשישה המתגוררת במתחמי פינוי בינוי
ועדת הרפורמות אישרה היום (ד') לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק הפינוי בינוי. את החוק יזם משרד המשפטים במטרה להחמיר ולהאיץ את ההליכים הננקטים נגד דיירים סרבנים, הנחשבים לאחד החסמים הקשים בדרך לקידום פרוייקטים. בין היתר קובע החוק כי במקרה של סרבנות מתמשכת ובלתי מוצדקת, ניתן יהיה למנות נאמן שייכנס בנעלי הדייר ויחתום על חוזה הפינוי בינוי מול היזם.
במהלך החודשים שבהם דנה הוועדה בחוק, הוכנסו בו מספר שינויים ביחס לנוסח שאושר בקריאה ראשונה ביוזמת יו"ר הוועדה ח"כ רחל עזריה (כולנו). רוב השינויים נועדו להיטיב עם האוכלוסייה הקשישה המתגוררת במתחמים המיועדים לפינוי בינוי. יש לציין כי שיעורה של אוכלוסייה זו בקרב הדיירים הסרבנים הנו גבוה.
בין השינויים: חיוב יזם הפרוייקט להציע לקשישים חלופה כספית פטורה ממס באופן שיאפשר יציאתו מהפרויקט, או קבלה של חלופת דיור המותאמת לצרכיו. כמו כן, יחויבו יזמי פינוי בינוי בכינוס אסיפה ולשלוח לכל דייר את עיקרי ההצעה בטרם החתימה על החוזה. סנקציות יוטלו על מי שיחתים דיירים שאינם יודעים את השפה שבה נכתב החוזה.
בעקבות השינוי אמרה עזריה: "אנחנו משנים את כל תפיסת הפינוי בינוי בהתחדשות עירונית. הצעת החוק הגיעה לוועדה בשיטה אחרת לגמרי שאומרת 'יש לנו דייר סרבן בוא נראה איך נלחמים בו'. עברנו לקידום פרויקטים ומנגנונים להקל על הדיירים לשתף פעולה".
לאחרונה הכריזה עזריה על מועמדותה לתפקיד ראש עיריית ירושלים ואמרה בנושא זה כי "הרבה מהאתגרים בעיר הבירה הגיעו לחוק, ואני אשתמש בו גם בתפקיד הבא שלי בירושלים".