$
בארץ

עבר בקריאה ראשונה: הח"כים יוכלו לקבוע את היקף שעות העבודה של עובדי הכנסת

הצעת החוק שמקדם ח"כ מיקי זוהר מבקשת לאפשר להעביר לחברי הכנסת סמכות שהיתה שמורה עד כה למשרד העבודה ולפקח בעצמם על היקף שעות העבודה והשעות הנוספות שלהם. עם זאת מסתמן כי הפתרון שר העבודה יחתום על צו שיאפשר לח"כים להתיר שעות נוספות ללא צורך בהליך חקיקה נפרד

עמרי מילמן 12:4311.07.18

הצעת החוק הקובעת כי יו"ר הכנסת יקבל את הסמכות לקבוע את היקפי השעות הנוספות של עובדי הכנסת, במקום שמשרד העבודה יעשה זאת אושרה הבוקר (ד') לקריאה ראשונה. הדיון בהצעה עלה בבהילות בוועדה המשותפת לדיון בהצעת חוק שעות עבודה ומנוחה המשותפת לוועדת הכנסת ולוועדת העבודה, הרווחה והבריאות.

 

למרות שההצעה אושרה לקריאה ראשונה מסתמן כי שר העבודה חיים כץ יחתום בסופו של דבר על היתר שייתר שיאפשר להאריך את שעות העבודה של העובדים.

 

ח"כ מיקי זהר ביקש "להשאיר את החוק על השולחן" כאיום מול הממשלה. גורמים במשרד העבודה והרווחה אמרו ל"כלכליסט" כי "המשרד מכיר בצורך של עובדי הכנסת, בחנו את הדרכים השונות שאפשר לתת להם על פי חוק וככל הנראה שר העבודה והרווחה ייתן מתוקף סמכותו היתר לשעות נוספות ולא יהיה צורך בהליך חקיקה נפרד".

 

הצעת החוק, הופכת את עובדי הכנסת באופן חריג לעובדים במגזר הציבורי שלא יהיו כפופים לאישורים של משרד העבודה, ובעצם מיטיבה עמם בכך שמאפשרת להם לעבוד יותר שעות. כך למעשה הכנסת מנצלת את כוחה כמחוקקת במסגרת כובעה בעסיקה בניגוד למקובל עד כה. משמעות הדבר היא שהצעה זו שרומסת את משרד העבודה, לא עברה את וועדת השרים לענייני חקיקה, אלא עלתה מראש כהצעת חוק פרטית שאושרה כבר בקריאה טרומית. כעת ידונו בה בוועדה לקראת קריאה ראשונה במליאה.

 

 

אולם המליאה של הכנסת אולם המליאה של הכנסת צילום: עמית שאבי

 

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין התייחס בדיון שהתקיים בשבוע שעבר לכך שההצעה לא זכתה להתייחסות הממשלה ואמר " אין תשובת ממשלה. טוב שאין תשובת ממשלה כי העניין הוא עניין פנימי של הכנסת".

 

חברי הכנסת בהובלתו של יו"ר הועדה המשותפת מיקי זהר, משתמשים באצטלה של הפרדת רשויות כדי לקדם את החקיקה שתאפשר להם בפועל להטיב עם העובדים בכנסת ללא כל פיקוח.

 

הסמכות של גורמים שונים בממשלה על עובדי הכנסת אינה חריגה, כך למשל רשות המסים אחראית על היבטי המס של העובדים ומשרד הבריאות על היבטי התברואה, כך שהטיעון של הפרדת הרשויות בו נאחזים אלשטיין וזהר תמוה. ברקע הצעת החוק ישנה מחלוקת בין עובדי הכנסת להנהלה בנוגע לתנאי העסקה והשעות הנוספות, וכעת נראה שההנהלה נכנעה לדרישות העובדים,וכדי לקדמן היא משנה את סמכויות הכנסת מיסודן.

 

חקיקה דומה הייתה לאחרונה בנוגע לקצבת הפנסיה של היועץ המשפטי של הכנסת, איל ינון, במסגרתה ביקשו חברי הכנסת לקבוע כי יו"ר הכנסת יוכל לקבוע בעצמו את גובה הקצבה של מי שאמור להיות שומר סף שמונע מהכנסת לחוקק חוקים בעיתיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x