$
בארץ

קצא"א תדרוש את השארת גרסטל כבוררת בסכסוך דוראד

החברה הממשלתית, שמחזיקה ב־37% מתחנת הכוח, תבקש לא לפסול את הילה גרסטל, חרף החלטת שופטת ביהמ"ש המחוזי בת"א יהודית שבח שלפיה "מוצע לצדדים לשקול להגיע להסכמה בדבר חילופי בורר". ייתכן שגרסטל תחליט לפרוש בעצמה

ליאור גוטמן וענת רואה 08:2911.07.18

חברת קצא"א (קו צינור אילת־אשקלון) תבקש לא לפסול את השופטת בדימוס הילה גרסטל מלשמש כבוררת בתביעות שהוגשו בין בעלי תחנת הכוח דוראד בגין ניפוח לכאורה של עלויות הבנייה בהיקף של כ־180 מיליון דולר. קצא"א מחזיקה ב־37% מדוראד באמצעות החברה־הבת שתא"א (שירותי תשתיות אילת־אשקלון).

 

כפי שנחשף אתמול באתר "כלכליסט", שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב יהודית שבח המליצה לפסול את גרסטל. את בקשת הפסילה הגישה חברת אדלקום של משפחת אדלסבורג שמחזיקה ב־19% מדוראד. החברה טענה שיש לפסול את גרסטל משום שפנתה לעו"ד איל רוזובסקי, שמייצג את אדלקום בבוררות, כדי להתייעץ עימו בנוגע לתיק 1270 שבו נבדק החשד כי היא קיבלה הצעה להתמנות ליועצת המשפטית לממשלה אם תסגור את תיק המעונות שבו חשודה אשת ראש הממשלה שרה נתניהו. אדלקום חששה כי גרסטל תפסוק נגדה כדי להוכיח שאינה מושפעת מהקשר עם רוזובסקי.

 

 

תחנת הכוח דוראד תחנת הכוח דוראד צילום: בני מור

 

שבח מסרה החלטה קצרה שבה היא מבקשת מהצדדים לנסות ולהגיע להסכמות על בורר חלופי באופן שייתר את ההליך המשפטי. שבח כתבה כי בירור הסכסוך עצמו, שהגוש בתחילה לבית המשפט, ידע עיכובים לא מעטים עד שהגיע לבוררות וכעת מסתמן עיכוב נוסף, היא ציינה שעד להכרעה הסופית יחלפו חודשים וייתכן שההכרעה תגיע לערעור. "מוצע לצדדים, על מנת לייתר את העיכוב הצפוי, לשקול להגיע להסכמה בדבר חילופי בורר, לרבות זהותו", כתבה השופטת בהחלטתה. שבח אמנם נימקה זאת בחשש מהתמשכות הליכים, אך ברור כי היא סבורה שמדובר בבעיה מהותית שנפלה בטיפול של גרסטל בבוררות. אם שבח היתה סבורה שאין יסוד לדרישה להעביר את גרסטל מתפקידה, לא סביר שהיא היתה מציעה לצדדים לשקול להעביר אותה מתפקידה.

 

הילה גרסטל. "תוכל להתפנות לתיקים אחרים" הילה גרסטל. "תוכל להתפנות לתיקים אחרים" צילום: נמרוד גליקמן

 

בכך טמנה שבח מסר משמעותי של סירוב לעשות הנחות גם לגורמים בכירים בעולם המשפט. שבח אמנם דאגה לשמור היטב על כבודה של גרסטל, אך בשורה התחתונה היא אמרה מפורשות שהפתרון הטוב ביותר למצב שנוצר הוא להחליף אותה. גורמים משפטיים הגיבו בהפתעה מסוימת לכך ששבח כתבה את הדברים בהחלטתה. לטענתם, היה הגיוני יותר לצפות ששבח תכנס את הצדדים לדיון באולמה, ושם, במסגרת חילופי דברים מחוץ לפרוטוקול, תציע להם להחליף את גרסטל, ללא צורך בניפוק מסמך שממנו ניתן לצטט.

 

"הבוררת גרסטל תוכל להתפנות לדון בעניינים של מתדיינים רבים אחרים המתדפקים על פתחה", כתבה שבח ורמזה בכך שלגרסטל אין סיבה להתעקש להמשיך לדון בתיק. אין זה בלתי סביר להניח שהבוררת תקרא את החלטתה של שבח ותודיע בעצמה שהיא מושכת את ידה מהטיפול בתיק.

 

בסביבת קצא"א קיבלו את דברי השופטת בתדהמה ובכוונת החברה לדרוש את השארת גרסטל בתפקידה. החשש הגדול של קצא"א כפול. ראשית, מציאת בורר חדש הוא הליך שייקח זמן ועד שהוא ילמד את כל הפרטים עלול לחלוף זמן רב. שנית, קצא"א היא חברה פרטית בבעלות ממשלתית. אם אכן התרחש ניפוח עלויות, אז המדינה לכאורה נפגעה מכך ועל כן מוטלת עליה החובה להשיב לציבור את חלקו. קצא"א מעדיפה שהדבר ייסגר בבוררות.

אדלקום סירבה להתייחס לידיעה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x