פרסום ראשון
הבוררות בדוראד: השופטת יהודית שבח מציעה לצדדים להחליף בהסכמה את גרסטל
זאת לאחר שלפני כמה ימים נחשף כי השופטת גרסטל התייעצה בענייניה הפרטיים עם עורך הדין המייצג את דוראד בבוררות מול חברת אדלקום. שבח: "הבוררת גרסטל תוכל להתפנות לדון בעניינם של מתדיינים רבים אחרים המידפקים על פתחה"
תיק הבוררות בדוראד: שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב יהודית שבח שקיבלה לטיפולה את בקשת הפסילה הדרמטית שהוגשה נגד הבוררת הילה גרסטל , מסרה לפני זמן קצר בקשה להצדדים לנסות ולהגיע להסכמות על בורר חלופי, באופן שייתר את ההליך.
- המעשה התמוה של גרסטל, טייק 2
- דרמה בבוררות דוראד: בקשה לפסול את הילה גרסטל
- ראובן גרסטל התפטר מתפקידו כדח"צ בשלמה נדל"ן - בשל מעורבות רעייתו בעסקה
שבח כתבה כי בירור הסכסוך עצמו שהוגש בתחילה לבית המשפט ידע עיכובים לא מעטים עד שהגיע לבוררות, וכעת מסתמן עיכוב נוסף. היא ציינה שעד להכרעה סופית, יחלפו חודשים ארוכים ויתכן שההכרעה גם תגיע לערכאת ערעור. "מוצע אפוא לצדדים על מנת לייתר את העיכוב הצפוי, על מנת שלא להיקלי לתסבוכת שאינה הכרחית... לשקול להגיע להסכמה בדבר חילופי בורר, לרבות זהותו", כתבה השופטת שבח.
האמירה של השופטת שבח היא יוצאת דופן. אומנם השופטת חלקה מחמאות רבות לגרסטל ומקפידה היטב לשמור על כבודה, ובכל זאת בשורה התחתונה היא יותר מרומזת שהפתרון למצב שנוצר הוא החלפת הבוררת, ורצוי שזה יעשה בהסכמה. השופטת שבח אומנם מנמקת זאת בחשש מהתמשכות הליכים אך ברור כי מדובר בבעיה מהותית שנפלה בהמשך הטיפול של גרסטל בבוררות. אם שבח היתה סבורה שאין יסוד לדרישה להעביר את גרסטל מתפקידה, לא סביר שהיתה מציעה הצעה כזו.
היא הוסיפה כי אין בכך בכדי לרמוז על תוצאות ההליך ואין בכך חלילה להטיל דופי ולו ברמז בשופטת בדימוס גרסטל שנמנתה על השופטים המוערכים והיעילים במערכת בתי המשפט וכיום נמנית על טובי המגשרים והבוררים, וגם לא ברוזובסקי. "הבוררת גרסטל תוכל להתפנות לדון בעניינם של מתדיינים רבים אחרים המידפקים על פתחה".
לאור הדברים הברורים הללו הורתה השופטת שבח כי הצדדים ישקלו בדבר, ידברו ביניהם ויודיעו עמדות סופיות בתוך עשרה ימים. אם לא יגיעו להסכמות, ההליך ימשך כסדרו בפניה.
הסכסוך סביב הבוררת גרסטל נחשף לפני ימים ספורים בתביעה שהגישה חברת אדלקום, אחת מבעלי תחנת הכוח הפרטית דוראד. אדלקום היא צד לבוררות ענק שמתנהלת בפני השופטת בדימוס גרסטל והיקפה 180 מיליון דולר.
אדלקום טענה כי בעודה משמשת כבוררת פנתה בפברואר האחרון גרסטל, נשיאת בית המשפט המחוזי בדימוס, לעו"ד איל רוזובסקי, המייצג את אדלקום בבוררות, וביקשה להתייעץ דווקא עמו כיצד לפעול בקשר ל"תיק 1270", המכונה גם "פרשת גרסטל", בה היא עצמה מעורבת.
לטענת אדלקום המהלך החריג של גרסטל לפנות להתייעצות בענייניה הפרטיים והאישיים דווקא עם פרקליט המייצג חברה שנמצאת בהליך בבוררות מולה יצר מצב בלתי מתקבל על הדעת ואדלקום חוששת שגרסטל תפסוק נגדה בסופו של דבר, וזאת ולו בכדי להוכיח שהיא לא הושפעה מהקשר שלה עם רוזובסקי.
עוד טענה החברה כי הופעל עליה לחץ לפטר את רוזובסקי ולשכור עו"ד אחר שימשיך לייצגה בהליך, אך מדובר בדרישה מקוממת (שהועלתה בידי הצד השני) שאינה מקובלת עליה.
מי שמייצג את אדלקום בתביעה שהגישה הוא עו"ד רון ברקמן אשר טוען באחד מסעיפי התביעה כי בכל עשרות שנותיו כעורך דין הוא מעולם לא עתר בבקשה להעברת בורר מתפקידו, והדבר האחרון שהוא וכן אדלקום היו מעוניינים בו, אז ועכשיו, הוא לייצר את אי הנעימות והמבוכה שבקשה מסוג כזה מזמנת.
יחד עם זאת, בתביעה נטען כי גרסטל עצמה לאחר שחשפה את ההתייעצות בינה לבין רוזבוסקי, אמרה שתסכים להתפטר מתפקידה אם אחד הצדדים ידרוש זאת, אך בהמשך חזרה בה וטענה שהדברים כלל לא נאמרו.