$
חדשות טכנולוגיה

לא רק פייסבוק: גם הטלוויזיה החכמה מרגלת אחריכם

אפליקציית Samba TV, שמותקנת במסכים של טושיבה, סוני, שארפ, פיליפס, גרונדיג, סניו ו-TCL, ניטרה את המכשירים שמחוברים לרשת הביתית, את הרגלי השימוש בהם ואת האתרים אליהם גלש הצופה. מדובר בריגול שמבצעות גם גוגל ופייסבוק - אך הן מציעות שירותים בחינם ולא מוצרים באלפי שקלים

רפאל קאהאן 16:3005.07.18

המעקב אחר המשתמש מתבצע גם בטלוויזיות חכמות: רוכשי טלוויזיות סוני, שארפ, פיליפס, טושיבה, גרונדיג, סניו, TCL ואחרות בארץ ובעולם התבקשו לאשר את תנאי השימוש של אפליקציה בשם Samba TV. תחקיר של הניו יורק טיימס גילה שמדובר ביישום שסורק את הרשתות האלחוטיות בבית ושואב מהן מידע.

 

 

סמבה TV מסרה שהיא אוספת מידע אישי מ-13.5 מיליון טלוויזיות בארה"ב, אך לא פרסמה מידע על איסוף במדינות אחרות. בכיר בסמבה מסר שכ-90% מכלל המשתמשים מאשרים לאפליקציה לאסוף מידע, וכך היא אוספת פרטים על הרגלי הצפייה שלהם, המכשירים שבבעלותם, המשחקים שהם מפעילים בקונסולות שמחוברות למסך ועוד. המידע מעובד בידי סמבה ומאפשר למפרסמים להתאים חבילות פרסום לכל בעל טלוויזיה, ואף לרגל אחריו ולדעת מתי ביקר באתרים שקשורים למותגים.  

 

אלקטרה, יבואנית פיליפס, מסרה שאפליקציית סמבה TV אינה מותקנת בדגמים המיובאים כיום לארץ. היא מותקנת רק בדגמי ה-OLED הבאים שיגיעו לארץ, וגם בהם ניתן לנטרל את האפליקציה. תגובות שאר הנציגויות היצרנים בארץ טרם התקבלו.

 

אתם צופים בה, היא צופה בכם אתם צופים בה, היא צופה בכם

 

 

סמבה TV אינה היחידה בשוק הזה של אפליקציות מעקב לטלוויזיות חכמות. במקביל לה פועלות עוד חברות כגון Inscape ששייכת ליצרנית הטלוויזיות והמסכים Vizio. שתי אלה נתבעו ב-2015 ונאלצו לשלם בשנה שעברה קנס של 2.2 מיליון דולר על כך שהן לא הודיעו כראוי למשתמשים על כך שהתוכנה שלהן אוספת נתונים.

 

התנהלות סמבה אולי מזכירה את זו של פייסבוק וגוגל, אך ישנו הבדל גדול מאוד: שירותי חברות האינטרנט מוצעים בחינם, בעוד הטלוויזיה עולה אלפי שקלים. יצרניות הטלוויזיות לא הגדירו באופן ברור ומוחלט שהמוצר שהן מציעות אוסף מידע אישי, ובכך הטעו את הציבור; היה להן נוח עם העובדה שכמעט אף אדם לא קורא את תנאי השימוש בטלוויזיה שקנה.

 

קנסות על איסוף מידע

 

סמבה TV אינה היחידה בשוק הזה של אפליקציות מעקב לטלוויזיות חכמות. במקביל לה פועלות עוד חברות כגון Inscape ששייכת ליצרנית הטלוויזיות והמסכים Vizio. שתיהן נתבעו ב-2015 ונאלצו לשלם ב-2017 קנס של 2.2 מיליון דולר על שלא הודיעו כראוי למשתמשים הריגול שביצעו. חברה נוספת בשם Alphonso פיתחה טכנולוגיה דומה עד כדי כך שסמבה תבעה אותה על הפרת פטנטים. אבל אלפונסו יודעת גם לעקוב אחריכם במקומות שבהם לא הייתם מאמינים שזה אפשרי. כך היא מפיצה גם אפליקציות גיימינג שמקבלות גישה למיקרופון של הסמארטפון. בדצמבר נחשף שהגישה משמשת להאזנה למה שמוקרן בטלוויזיה.

 

 

המסקנה המתבקשת היא שיש לגלות עירנות בעת התקנת טלוויזיות חכמות ומוצרים מקוונים אחרים: אל תדפדפו בין מסכי אישור של אפליקציות שאינכם מכירים, ואל תאפשרו לחברות לנצל אתכם כדי להרוויח כסף על חשבון הפרטיות שלכם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x