המנכ"ל לא עמד ביעד המינימלי? ניתן לו בונוס של שלוש משכורות
בחברה שבשליטת עידן עופר ביקשו לחתוך בחצי את הרווח הנקי המינימלי הנדרש לקבלת מענק שנתי, אולם ההמלצות של חברת הייעוץ מיתנו את השינוי. על פי המדיניות המבוקשת, הרף לקבלת המענק המקסימלי יירד ב־100 מיליון שקל
החברה לישראל דחתה את האסיפה הכללית המיוחדת לאישור מדיניות תגמול לנושאי המשרה בה. הסיבה לדחייה: הערות של חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי גררו תיקונים מצד החברה. השינוי העיקרי הוא הורדת הרף לקבלת מענק - ובכלל זה הרף למענק המקסימלי המותר.
- כיל יוצאת למהלך מחזור חוב בהיקף של 800 מיליון דולר
- אודי אנג'ל מוכר חלק מהחזקותיו בחברה לישראל תמורת כ-115 מיליון שקל
- האסטרטגיה החדשה של כיל: התייעלות בייצור מינרלים והשקעות במוצרי דישון
מדיניות התגמול הקיימת בחברה לישראל אושרה ביולי 2015, ועל פי חוק יש לאשר אותה אחת לשלוש שנים. החברה לישראל הציגה מדיניות תגמול חדשה שנועדה לאישור האסיפה, אבל לאור ההערות של אנטרופי שינתה חלק ממנה. המועד המעודכן לקיום אסיפת בעלי המניות הוא 9 ביולי, ואליה תובא מדיניות התגמול המעודכנת, שכוללת התייחסות להצעות אנטרופי.
שינוי נוסחת המענק: באנטרופי העלו את הרף
במסגרת עדכון נוסחת המענק, הופחת הרווח הנקי המינימלי המהווה תנאי סף למענק שנתי. במדיניות התגמול הקיימת הוא עומד על 100 מיליון דולר. בזימון המקורי לאסיפה הוצע להפחית את הרווח הנקי המינימלי המזכה במענק שנתי ל־50 מיליון דולר, אולם הסכום נקבע על 65 מיליון דולר בעקבות הערות של אנטרופי.
הרווח הנקי שיזכה במענק המקסימלי עבור רווח עמד על 400 מיליון דולר - והופחת גם הוא. במדיניות שרוצה החברה לאשר כעת עומד הרווח הנקי הנדרש על 300 מיליון דולר. סכום זה עולה בקנה אחד עם המלצות אנטרופי.
למדיניות המעודכנת, שתובא להצבעה בפני בעלי המניות, נוספה אפשרות לתת, בשיקול דעת, למנכ"ל החברה לישראל מענק של עד שלוש משכורות חודשיות בשנה, במקרה שלא הגיעה החברה לרווח המינימלי הנדרש בשורה התחתונה.
עם נושאי המשרה הבכירה שיושפעו מעדכון מדיניות התגמול נמנים מנכ"ל החברה אבישר פז, היועצת משפטית ומזכירת החברה מאיה אלשיך־קפלן וסמנכ"ל כספים שגיא קאבלה.
השבת סכומים על בסיס מידע מוטעה: עד 3 שנים
החברה לישראל, שבשליטת עידן עופר, מבקשת לעדכן את מדיניות התגמול כך שהחובה שחלה על נושאי משרה להשיב לחברה סכומים ששולמו להם על בסיס נתונים מוטעים בדו"חות הכספיים תוגבל לתקופה של שלוש שנים ממועד פרסום הדו"חות שעל בסיסם ניתנו.
תקרות המענקים השנתיים לנושאי המשרה נותרו ללא שינוי, ולא חל שינוי בפרמטרים לקביעת המענק השנתי. השכר החודשי המרבי (ברוטו) למנכ"ל החברה לישראל נותר ברמה של עד 135 אלף שקל, והוא צמוד למדד המחירים לצרכן של דצמבר 2012. המענק השנתי המקסימלי למנכ"ל נותר בגובה של תשע משכורות חודשיות ברוטו.
בחברה־הבת מתנהלת תביעה להחזרת מענקים
בימים אלה מתנהלת נגד כיל, החברה־הבת (45.9%) של החברה לישראל, תביעה נגזרת בנוגע למענקים ששולמו לנושאי משרה בשנים 2015-2014. על פי כתב התביעה, נושאי משרה בכיל נדרשים להשיב לחברה מענקים בהיקף מצטבר של 5.5 מיליון דולר, שניתנו להם לכאורה שלא כדין.
אנטרופי דרשה שיפוצים גם במדיניות התגמול של חברת אספן
גם בחברת אספן גרופ נאלצו לדחות את אסיפת בעלי המניות לאישור מדיניות התגמול, הפעם בשל התערבות הגופים המוסדיים. אספן, שבשליטת רוני צארום ומנוהלת על ידי גיא אליאס, נסחרת בבורסה לפי שווי של 400 מיליון שקל. החברה עוסקת ברכישה, בהשכרה ובניהול נדל"ן מניב בישראל ובחו"ל, וכן משקיעה בחוות סולאריות. בסוף השבוע דיווחה החברה כי דחתה ביום אחד את אסיפת בעלי המניות שנועדה לאשר את מדיניות התגמול שלה, שתוכננה ביום רביעי הקרוב; וזאת על רקע "הידברות עם נציג המשקיעים המוסדיים בקשר למדיניות התגמול המוצעת".
לפי מדיניות התגמול, כמו בקודמתה, עלות שכר היו"ר תוכל להגיע השנה ל־1.6 מיליון שקל, עלות שכר המנכ"ל ל־1.35 מיליון שקל ועלות שכר יתר נושאי המשרה ל־830 אלף שקל. המשקיעים המוסדיים הגדולים באספן הם הראל, מיטב־דש ומנורה, שעובדים עם חברת הייעוץ אנטרופי. זו תומכת בסך הכל במדיניות התגמול, והעדכונים שהיא דרשה הם מינוריים באופן יחסי. העדכון המשמעותי היחיד למדיניות הייתה הבהרה, שלפיה מתן מענק שנתי מיוחד למנכ"ל, שיעלה על שלוש משכורות חודשיות ויינתן בנוסף למענק בשיקול דעת שיקבל באותה שנה - יהיה כפוף לאישור נפרד של האסיפה הכללית. זאת כיוון שלפי מדיניות התגמול, הדירקטוריון יכול לאשר מענק שנתי מיוחד למנכ"ל עבור תרומה יוצאת דופן לחברה. זאת בתנאי שהוא לא עולה על שתי משכורות, שהוא מוענק בנפרד מהמענק השנתי - ושהבונוס כולו לא יעלה בכל שנה על שמונה משכורות חודשיות.