האסטרטגיה החדשה של כיל: התייעלות בייצור מינרלים והשקעות במוצרי דישון
בכנס משקיעים בבורסה לני"ע הציגו בכירים בחברה את האסטרטגיה - ייעול שרשרת המינרלים בכל הנוגע לאשלג, פוספט וברור, וכן השקעה של מיליוני דולרים בפיתוח טכנולוגיות לחקלאים תחת הכותרת "חקלאות מדייקת"
חברת המחצבים כיל אשר בשליטת החברה לישראל של עידן עופר ערכה הבוקר (ה') כנס משקיעים בבורסה לני"ע של תל אביב. בכנס הציגו מספר בכירים בחברה את האסטרטגיה החדשה שגיבשו עבורה. בין המציגים יו"ר החברה יוחנן לוקר ומ"מ המנכ"ל אשר גרינבאום. רביב צולר, שנבחר לכהן כמנכ"ל הקבוע הבא של החברה טרם נכנס לתפקידו ולכן לא נשא עדיין דברים בכנס.
- בעלי המניות של כיל יתכנסו בקרוב להצביע על מינוי צולר למנכ"ל
- כיל חתמה על הסכם לרכישת גז ממאגרי תמר ולווייתן
- אקוויז תקים לכיל מתקן טיפול בשפכים ב-30 מיליון דולר
לפי בכירי החברה, האסטרטגיה החדשה תעסוק בשני ראשים: הראשון עוסק בייעול שרשרת המינרלים של החברה, בכל הנוגע לאשלג, פוספט וברור, והשני בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים בפיתוח של פתרונות מתקדמים בתחום הדישון. במסגרת המדוברת תשקיע החברה בפיתוח טכנולוגיות ופתרונות לחקלאים, כאשר מילת הבאזז החדשה היא "חקלאות מדייקת".
אתמול התפרסם הדו"ח השנתי המקיף והמלא של כיל למשקיעים, אשר ממנו עולה כי החברה צמצמה את מצבת העובדים שלה ברחבי העולם ב-887 עובדים בסיכום 2017. מתוך אותו מספר גלובלי - 188 עובדים הוחסרו ממצבת עובדי החברה בארץ והם היוו כ-4% מכלל העובדים של כיל בישראל.
כיל העסיקה בסוף השנה שעברה 12,627 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 4,673 בארץ. המקום השני בגודלו שבו העסיקה כיל עובדים היה סין – שם הועסקו 2,413 עובדים בסוף השנה שחלפה. שם נרשם גם הקיטון החד ביותר במספר האנשים שסיימו את עבודתם בחברה - 403 עובדים.
אחרי ישראל וסין, מעסיקה כיל 1,281 עובדים בספרד. שם נמצאת החברה בהליך מורכב של איחוד שני אתרי מכרות. באותה מדינה כמעט ולא השתנתה מצבת העובדים בין 2016 ל-2017. מצבת העובדים פחתה ב-13 בלבד במדינה.