פורצי הדרך
גרגר אורז נראה כמו צפלין לידו: הכירו את המחשב הקטן בעולם
חוקרים מאוניברסיטת מישיגן חשפו את המחשב הכי קטן שנבנה עד כה, אשר מסוגל לנטר פעילות פיזיולוגית מתוך הגוף. מדובר בפריצת דרך משמעותית, שעשויה לקרב מהפכה גדולה ברפואה
חוקרים מאוניברסיטת מישיגן חשפו את המחשב הכי קטן בעולם: אורכו פחות ממילימטר, וניתן להניח אותו בצורה יציבה על ראש גרגר אורז.
- חוקרי קרנגי מלון פיתחו שעון חכם שהופך את היד למסך
- חיישן על שן: צ'יפ קטן יספר לרופא מה אכלתם ומתי
- חדש: מכשיר שמייצר חשמל כל עוד כדור הארץ ממשיך להסתובב
לשם השוואה המחשב הכי זעיר הקודם היה של IBM, וגודלו היה כשל גרגר מלח גס. הוא פותח במסגרת תחרות מזעור שמנהלת ענקית המחשוב עם חוקרי האוניברסיטה: האחרונים פיתחו ב-2014 מחשב בשם מיקרו מוט, שהיה בגודל 2 על 2 על 4 מ"מ. לאחריו, השיקה IBM מחשב בגודל של מילימטר מרובע, ועתה שוב נפרץ הגבול בידי החוקרים.
ואולם, המחשב החדש של אוניברסיטת מישיגן אינו מסוגל לפעול ללא מקור כוח חיצוני, מה שמגביל את יכולותיו ומצריך חיבור לרכיבים נוספים שמגדילים אותו. למרות זאת, מדובר בהישג חשוב - מזעור של מחשבים מאפשר לפתח רובוטים ממוזערים שנדרשים לרפואה או לפיתוח של נחילי נאנו-רובוטים לתעשייה או למחקר. עוד תחום בו הם יכולים להועיל הוא בפיתוח של חיישנים שגם הם נדרשים לרפואה מתקדמת ולתעשיית האלקטרוניקה.
על אף שלמחשב של אוניברסיטת מישיגן אין מקור כוח משלו, יתכן שיוכל להשתמש באנרגיה מהסביבה: תעשיית המכשור הרפואי מפתחת חיישנים זעירים שידעו להפיק חשמל מתהליכים ביולוגיים בגוף, כגון חומציות מערכת העיכול. אם ישולב המחשב החדש בפיתוח שכזה, יוכל לפתוח עידן חדש של תרופות חכמות.