$
אוכל

צ'יה, מאחוריך: הנטורופת אודי סהר פתח מרכז תזונה ובריאות

סהר, שמוכר גם בכינוי “אורבן שמאן", פתח מרכז חדש בתל אביב: "הרעיון הוא להמתיק את גלולת הבריאות. להפוך אותה לצבעונית, סקסית ואינסטגרמית”

רעות ברנע 08:3510.06.18

ספירולנה, גוג’י ברי וצ’יה הם שמות מזונות שמוכרים כבר לחלק ניכר מהישראלים. אבל מי מאיתנו יודע מהם הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים העצומים של אשווגאנדה, ריישי וטוקוטרינול? לכך מקווה לדאוג אודי סהר - נטורופת, הרבליסט קליני ומורה ליוגה, שכבר כמה שנים פועל תחת הכינוי “אורבן שאמן”. כך גם נקרא המרכז החדש שפתח בסוף השבוע האחרון ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שכולל שני חלקים – בית קפה (אם כי לא תמצאו בו קפה) ומרכז טיפולים אלטרנטיביים שמכונה “טיפי”.

 

 

 

פתיחתו של המרכז הזה, עליו עמל סהר כבר חודשים ארוכים עם שותפתו העיתונאית לשעבר נעמי בוביס, הוא אולי ההוכחה המשמעותית לזה שהישראלים הפכו מעם שמתהדר בנפנוף במנגל לעם שאכפת לו מכל מה שהוא מכניס לפה.“אני האובססיבי הגדול מכולם”, מעיד סהר. “אני נטורי הקרתא של הנטורפתיה והבריאותניות (כן, בריאותניות. יש לזה כבר מונח). אני מביא את חוד החנית בתחום הזה, המטרה שלי היא לא להביא מור אוף דה סיים”.

 

פנקייק מקמח כוסמת וקינואה, עם סוכר קוקוס וקרם קשיו וספירולינה פנקייק מקמח כוסמת וקינואה, עם סוכר קוקוס וקרם קשיו וספירולינה צילומים: אורי דנון

 

העניין של סהר (34) באורח חיים בריא החל בגיל העשרה כשהפסיק לאכול חלב וסוכר ומיד הבחין בשיפור משמעותי בבעיות בריאותיות שסבל מהן. בגיל 22 הפך לצמחוני, החל לתרגל יוגה ופנה ללימודי נטורופתיה. ב־2014 חזר ארצה אחרי שנה בקליפורניה, שנחשב מרכז ה”בריאותנים” היום, האזור ממנו מגיעות כל בשורות אורח החיים הבריא בשנים האחרונות. “כל הנושא של דיטוקס, ניקוי רעלים, היה אז מאוד חם וידעתי שאני חוזר לארץ ויכול להביא משהו שעדיין לא היה פה”.

 

סהר החל לשווק את ניקויי הרעלים שלו בשיטה האמריקאית – משקאות שמגיעים ישירות עד הדלת והופכים את התהליך להכי פשוט שיש. “היה באז והיתה התעניינות”, הוא מספר. “אחרי שנה הוספתי לזה גם תוכנית תזונה כי לא לכולם מתאים לעשות ניקוי מיצים”. אחרי שנתיים וחצי שעבד סהר בשיטה של מוצרים עד הבית, החליט בשנה שעברה, יחד עם בוביס, שהיתה בהתחלה לקוחה והפכה לשותפה, לפתוח מקום פיזי למוצרים שלו. הפופ־אפ של אורבן שאמן ברחוב נחלת בנימין בתל אביב פעל ארבעה חודשים ונחל הצלחה גדולה הודות לתפריט של מיצי הניקויים המוכרים, תבשילים מתחלפים, שייקים על בסיס צמחי מרפא והלהיט הכה־אינסטגרמי -

הסופר־בולס, קערות הסופר פוד שמצטלמות כל כך טוב. “מהרגע הראשון היתה חשובה לנו הנראות, הוויזואליה גם של המקום וגם של המנות. אבל בכל מה שאנחנו עושים יש ערך מוסף. אין מנה שהיא סתם יפה, תמיד יהיה בא משהו עם ערך תזונתי גבוה. גם הפירות עצמם הם אורגניים וכשאוכלים אותם כבר מונעים מפולת של כימיקלים סינתטיים והורמונים”.

 

כוסמת מונבטת עם קישוא, גזר, שום ובצל סגול כוסמת מונבטת עם קישוא, גזר, שום ובצל סגול צילומים: אורי דנון

 

על המשכן הקבוע של אורבן שמאן אומר סהר: “זה לא אשראם במדבר. אנחנו בלב דיזנגוף. אנחנו מתווכים בין הטבע לטכנולוגיה, רוצים להביא את רפואת האדמה הבסיסית, את כל הטוב שיש בטבע, בירקות ובפירות שלא התערבנו להם בהתפתחות, לחבר בין חומרי גלם שיהיו הכי טעימים, אבל גם שהכל ייראה טוב, ממותג, אסתטי, שקוף. אבל שקוף בלי פלסטיק, כמובן”.

 

התפריט של “בית הקפה” נרחב למדי ורק מוכיח כמה סוגים של מנות אפשר לייצר בלי סוכר, גלוטן, מוצרים מן החי, סויה, דגנים ושמן. כך למשל מנה של טאקוס מקמח תירס עם ממרח שעועית שחורה, פטריות שיטאקה או תרד, מנה טעימה ומשביעה ולגמרי סוגרת ארוחת צהריים קלילה; או פנקייק מקמח כוסמת וקינואה עם קרם קשיו וספירולינה כחולה (כן, כחולה), שמיועד למי שבא לו דווקא להתפנק במתוק, אבל בלי סוכר כמובן. יש בתפריט גם סמות’יז – שייקים טבעיים עם תוספות כמו כל אותן מילים משונות שצוינו בהתחלה: אשווגנדה (צמח מרפא הודי שמסייע להתמודדות עם סטרט), ריישי (פטריה אדפטוגנית מסין) או טוקוטרינול (וטימין אי מסובין אורז) וגם מאקה, קייל, מורינגה, גי’נסנג קוריאני ועוד כאלה שתצטרכו לגגל לבד או להגיע בעצמכם למקום ולקבל הסבר מפורט לגביהם.

 

אודי סהר.  בתפריט: אשווגאנדה, ריישי וטוקוטרינול אודי סהר. בתפריט: אשווגאנדה, ריישי וטוקוטרינול צילומים: אוראל כהן

 

לצד בית הקפה יפעל גם ”טיפי”, שבו אפשר יהיה למצוא מגוון של שיעורים קצת יותר אזוטריים, כמו שמגדיר סהר. “תהיה יוגה אבל לא איינגר או אשטנגה”, הוא אומר. “יהיו תרגולים של שאדו יוגה וויניאסות שונות בהן מתרגלים תנועה בהתאם למה שקורה לנו עכשיו. יהיו גם שיעורים של מוזיקה עם קערות טיבטיות, צ’י קונג, נשימות, טיפולים אוסתיאופטיים, רייקי ומיינדפולנס. במקביל לכל זה תפעל קליניקה של טיפולים, שם אני יחד עם נטורופתים נוספים נתאים תכניות של ניקויים ותזונה למי שיהיה מעוניין. גם פה אנחנו פיינשמקרים, המטרה היא להביא את המטפלים והמורים הכי טובים, לתת הרגשה שהגעת למתחם טיפולים בקליפורניה. המטרה שלי באופן כללי היא כל הזמן להשתדרג ולשדרג. להיות הגרסה הכי משופרת של עצמי שאני יכול להיות כל הזמן, וזה גם מה שאני מנסה להעביר הלאה”.

 

לשאלה איך זה לפתוח עסק כזה בתקופה לא טובה בתחום, הוא עונה חצי בצחוק: “אני מתפלל לאמא אדמה ולאבא שמים ולמי שצריך.

 

“אני מונע מהמון תשוקה לחינוך בתחום הזה ולהנגשת הידע. הרעיון הוא לנסות לבוא לאנשים בדלת האחורית, להמתיק את גלולת הבריאות, להפוך אותה לצבעונית, לסקסית, לאינסטגרמית. השאיפה שלי היא שכמה שיותר אנשים יתעניינו בזה ואולי גם יאמצו את אורח החיים הזה”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x