ארה"ב: השימוש בטאבלטים עקף את השימוש במחשב השולחני
זאת, על אף היותו של המחשב הנייח חיוני למשרות רבות; לפי נתוני ה-FCC, בשנה שעברה השתמשו 32% מהאמריקאים בטאבלט אך רק 30% במחשב שולחני. השימוש בסמארטפונים צמח אף הוא ועמד על 64%
דו"ח חדש שפרסמה נציבות התקשורת האמריקאית מצביע על כך שטאבלטים הפכו ב-2017 לפופולריים יותר במדינה מאשר מחשבים שולחניים. לפי סקר שערכה הנציבות, השתמשו כ-64% מתושבי ארצות הברית השתמשו בסמארטפון, לעומת 53% בשנת 2015.
- סקר חדש: לקהל הרחב נמאס מטאבלטים מבוססי אנדרואיד
- לוח גוסס: מכירות הטאבלטים צוללות מזה 13 רבעונים ברציפות
- מנכ"ל מיקרוסופט לבעלי אייפד: ידידיי, אתם צריכים לפטופ אמיתי
במהלך אותן שנתיים נרשמה צמיחה מורגשת בשימוש בטאבלטים, של 32% מ-29%. לעומתם, חלה ירידה בשימוש במחשב השולחני: כ-34% מהאמריקאים השתמשו בו ב-2015, ובשנה שעברה עמד המספר על 30%. השימוש במחשב הנייד לא השתנה, ועדיין עומד על 46%. הסקר נערך בהשתתפות 123,000 איש ביותר מ-52,000 משקי בית בארה"ב - קבוצה גדולה במיוחד שמציבה אותו כסקר האמריקאי הגדול ביותר בתחומו.
נתונים אלו מעניינים במיוחד לאור העובדה שהמחשב השולחני נחשב במקרים רבים עדיין לכלי הכרחי למגוון ענק של תפקידים בשוק העבודה. עם זאת, ייתכן והבידול בין השולחני והמחשב הנייד הוא שעזר לירידה.
סקר שערך Android Authority ופורסם לפני כשלושה חודשים הראה כי שוק הטאבלטים דווקא נמצא בקיפאון קטלני. על פי הסקר, כ-55% מהמשתמשים לא קנו מעודם טאבלט אנדרואיד ואין בכוונתם לקנות אחד בעתיד. Android Authority הוא אחד האתרים מרכזיים בתחום וערך את הסקר בקרב 28,000 ממשתמשיו. עם זאת, ייתכן שקבוצת המיקוד המסוימת והתמקדות של האתר בעיקר במכשירים מבוססי אנדרואיד היא שהולידה את הפער מנתוני הממשלה האמריקאית, שכן האייפד של אפל הוא פופולרי במיוחד בארה"ב ולא נכלל בסקר.