$
הייטק והון סיכון

רשות החדשנות חשפה את החברות שייזכו להכשיר מפתחים להייטק

7 חברות נבחרו לתוכנית, במסגרתה יופעלו מסגרות חוץ-אקדמיות להכשרת מתכנתים. קהל היעד הוא אקדמאים בוגרי מדעים מדויקים, שמעוניינים להיכנס לתחומי התכנות בארץ. התוכנית, שמתוקצבת ב-10 מיליון שקל בשנה, נועדה לספק פתרון למחסור במתכנתים

הגר רבט 07:0004.06.18
רשות החדשנות הודיעה היום (ב') על החברות הזוכות במכרז להפעלת תוכניות הכשרה לתעשיית ההייטק (Coding Bootcamps). מתוך 24 הצעות שהוגשו לרשות, נבחרו 7 חברות: תפוח, Infinity Labs, ITC – Israel Tech Challenge, Experis KickStart, Elevation Academy, קו משווה, Primrose. אלה יפעילו מסגרת להכשרה חוץ-אקדמית של מתכנתים למשך זמן של כחצי שנה עד שנה, במטרה לענות על המחסור הגדול של עובדים בתעשייה. ההתקשרות עם כל חברה תהיה לתקופה של 3 שנים והתקציב הכולל שהופנה לנושא הוא 10 מיליון שקל בשנה.

 

 

 

הרשות הקצתה לחברות 180 יום להתחלת פעילות, אבל היא צופה שחלק ניכר מהן יתחיל לפעול עוד לפני כן משום שהן נמצאות בפעילות שוטפת כבר היום. מרשות החדשנות נמסר כי הציפייה היא שבתוך חמש שנים המסגרות הללו יוסיפו לשוק ההייטק כ-2,000 מפתחי תוכנה.

 

אהרון אהרון, מנכ"ל הרשות לחדשנות אהרון אהרון, מנכ"ל הרשות לחדשנות צילום: אוראל כהן

 

 

קהל היעד העיקרי להכשרות הוא אקדמאים בוגרי מדעים מדויקים שמעוניינים בהסבה לתחום התכנות. מסגרות ההכשרה הן שינהלו את תהליך הקבלה בפועל ויוכלו להחליט על תנאי הקבלה, אבל עליהן לעמוד במכסות קבועות מראש: לפחות 50% מהלומדים צריכים להיות בעלי תואר אקדמי במדעים, ורק עד 25% מהם בוגרי מדעי המחשב.

 

התוכנית שמה דגש על שילוב אוכלוסיות מגוונות בהייטק, ולשם כך נבנה מדרג שיתגמל את גופי ההכשרה בהתאם: שיטת התגמול של רשות החדשנות מבוססת "תשלום על תוצאות" (pay for performance) כאשר סיירות התכנות יקבלו את עיקר התגמול כנגד השמת הבוגרים בתעשיית ההייטק בתפקידי פיתוח תוכנה, בשכר של יותר מ-14,000 שקל. גובה התגמול עולה עם גובה השכר, וסיירות התכנות יוכלו לקבל מענק בתנאים מועדפים עבור השמה מוצלחת של בוגרים מאוכלוסיות מגוונות: נשים, בני 45+, ערבים, חרדים, יוצאי אתיופיה ואנשים עם מוגבלות.

 

נעמי קריגר-כרמי, ראש הזירה החברתית-ציבורית ברשות אמרה ל"כלכליסט": "קבלנו הצעות מאוד מגוונות וטובות גם משחקנים ותיקים וגם מכאלה שפעילים בחו"ל ורוצים להקים פעילות בארץ.

 

שמתם דגש על הכשרה של אוכלוסיות מגוונות כמו חרדים, אבל אין הכשרה שתפעל בירושלים או בעיר אחרת עם אוכלוסייה חרדית גדולה?

"בסוף אנחנו מוכוונים על ידי מי שפנה אלינו וכמעט לא היו הגשות עם דגש על ירושלים, זה משהו שמשקף את התעשייה היום, המהלך לא בא לשנות את איך שהתעשייה פועלת. יש דגש מאוד גדול בתוכנית כל גיוון והכל בנוי לפי מדד התוצאה. אבל חשוב להגיד, ספציפית בהקשר של האוכלוסייה החרדית, שהמתכונת הנוכחית שבה פועל הבוטקמפ היום כן מבוסס ברובו על תואר במדעים, כך שלכתחילה יכול להיות שזה פחות מתאים. אנחנו כבר עובדים על מודלים שיתנו מענה יותר מותאם גם לזה, אבל רוצים שהתעשייה תכיר קודם את המודל הזה של בוטקמפ. יכול להיות שמי שמגיע בלי שום רקע צריך מודל טיפה אחר. כל השיקולים היו חשובים לנו, גם גיוון וגם איכות ההכשרה והקשרים עם התעשייה. רצינו לראות שזה לא תיאורטי".

 

קריגר-כרמי ציינה שעל אחת מהחברות תהיה אחראית של הליכי הגיוס והשיווק שלה כדי להגיע למועמדים, אנחנו רשימה של החברות וגרכי הרשה תופיע באתר הרשות.

 

יהיו מכסות למספר התלמידים?

"כולם ביחד יכשירו 280 איש ואישה בשנה הראשונה, כאשר חילקנו מכסה לכל גוף, הוא 30 תלמידים. רוב ההכשרות שאישרנו הן מעמיקות בסדר גדול של 800-1,000 שעות לימוד".

 

 

 

המודל מבוסס על כזה שכבר פועל בהצלחה בארה"ב. לפני נתוני הרשות 80% מחברות ההייטק בארה"ב גייסו בוגר Coding Bootcamp ושביעות הרצון מהם גבוהה – 84% מהמעסיקים קבעו כי בוגר Bootcamp מתאים במידה דומה או אף גבוהה יותר מבוגר אוניברסיטה. בישראל כבר פועלות כמה מסגרות הכשרה כאלה בשוק הפרטי. חלקן מציעות הכשרה חינם וגובות תשלום השמה מחברות ההייטק, או שהבוגרים עובדים דרכן למשך תקופה מסוימת כדי להחזיר את עלות ההכשרה. יש גם כמה חברות הייטק שהקימו בעצמן ולעצמן מסלול הכשרה פנימי.

 

החברות הזוכות במכרז יפעילו הכשרות לפי הפירוט הבא:

 

עמותת תפוח, שהוקמה בשנת 2000 במטרה להוות גשר בין תעשיית ההייטק לפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל חברה ל-ITC ולחברות הייטק ליצירת מסלול הכשרה אינטנסיבי במקצוע Fullstack & Mobile. היא זכתה במענק להפעלת הכשרות במקצוע זה ותקיים את ההכשרה ברמלה ובתל אביב.

 

Infinity Labs R&D שמפעילה מאז 2014 תכנית הכשרה אינטנסיבית בתחומי התכנות לבוגרים מצטיינים במקצועות מדעיים, הנדסיים ואחרים זכתה במענק הכשרה במקצועות Fullstack & C/C++ Embedded והיא תקיים את ההכשרה ברמת-גן ובחיפה.

 

ITC זכתה במענק להפעלת הכשרה במקצוע Data Science. החברה, שהינה חברה לתועלת הציבור, פונה לישראלים ולזכאי חוק השבות כאחד ומעבירה את ההכשרה בשפה האנגלית בתל אביב.

 

Experis KickStart תפעיל הכשרה במקצועות: Data Science, RT Embedded בתל אביב ובחיפה. Elevation Academy שפועלת בתל אביב, תפעיל תוכנית במקצוע: Fullstack.

 

עמותת קו משווה שהוקמה במטרה לקדם השתלבותם של אקדמאים ערבים במשק הישראלי חברה לבוטקמפ האנגלי Founders&Coders שהתחיל לפעול לאחרונה בנצרת להכשרות בתחום ה- Fullstack. היא תפעיל את ההכשרה בנצרת, שפרעם ובדלית אל כרמל.

 

פרימרוז היא חברה חדשה המיועדת להסבת בעלי תואר שני במדעים מדויקים לתחום למידת המכונה. החברה מנוהלת על ידי לאה פולצ'ק, מפתחת אלגוריתמים בעלת ניסיון בפיתוח והובלת הכשרות לתכנות במסגרת She Codes ו-Deep Learning Academy. היא תפעיל הכשרה מעמיקה בלמידת מכונה בת"א.

 

 

 

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן מסר בהמשך להכרזה: "מטרתנו היא להגדיל ולהרחיב את ערוצי הכניסה האיכותיים האלטרנטיביים להשתלבות בתעשיית הייטק כדי לתת מענה למחסור במפתחי תוכנה בתעשייה תוך הרחבת ההזדמנות להצטרפות לתעשיית ההייטק לעובדים מרקעים מגוונים בעלי פוטנציאל גבוה. תכנית זו היא צעד משמעותי בדרך להגדלת היצע כוח האדם בהייטק, וצפויה להניב כבר בשנה הראשונה כ-280 בוגרים, המהווים כעשרה אחוזים ממספר בוגרי האוניברסיטאות במקצועות ההייטק בשנה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x