Mind the Tech NY
מנכ"ל רשות החדשנות: "כמעט כל חברה שתוכלו לחשוב עליה מחזיקה מרכז בישראל"
לדברי אהרון אהרון בוועידת ניו יורק של "כלכליסט", הרשות משקיעה בפרויקטים שייצרו צמיחה כלכלית ואימפקט כלכלי"
"יש לנו נוכחות חזקה מאוד של חברות שמחזיקות מרכז פיתוח בישראל", ממשיך אהרון, "כמעט כל חברה שתוכלו לחשוב עליה מחזיקה מרכז בישראל, חלקן כחלק מפעילות גדולה יותר וחלקם מרכזי פיתוח בלבד".
אהרון הסביר את שיטת העבודה והחזון של רשות החדשנות בבחירת פרויקטים: "החזון שלנו ברשות החדשנות מבוסס על קידום חדשנות כפיתרון לצמיחה בת-קיימא. יש לנו שלושה עקרונות: להשקיע בפרויקטים שייצרו צמיחה כלכלית, שיצרו אימפקט כלכלי ושיכולים לעשות טכנולוכיה פורצת דרך (disrupt) אמיתית .
"הדרך שבה אנו עובדים קיימת כבר 45 שנה. ראשית, אנחנו לא מאמינים שעל הממשלה להתוות כיוון לשוק ולכן אנו תומכים בכל סוגי הטכנולוגיות ובחברות בכל השלבים. לממשלה אין שווקים מועדפים, אנו נתמוך בחברות מכל תחום.
"כשאנחנו בוחנים חברה ספציפית אנחנו מסתכלים על הפוטנציאל הגלובלי בתחום ובוחנים גם מה היכולות הייחודיות שקיימות הישראל על מנת לתמוך בתחום הזה.
"אתן דוגמה אחת להצלחה ודוגמה לתחום פחות מוצלח. לפני כמה שנים חברות בתחום האוטומוטיב פנו אלינו כדי להקים מרכז בישראל. GM זכתה במכרז ופתחה מרכז כזה. היום יש לנו 500 סטארט-אפים בתחום והשקעות גדולות מאוד מקרנות שונות חברות ישראליות. אז כאן מדובר על הצלחה כלכלית.
"התחום השני היה תחום פחות מוצלח מבחינה כלכלית, אבל מוצלח מאוד מבחינה מחקרית וזה התחום של נאנו טכנולגיה. סייבר הוא דוגמה נוספת אבל אני לא כולל אותו כאן כי הוא נוצר כתוצאה מצורך קיים ולכן הממשלה השקיעה בתחום", אמר אהרון.
אהרון סיים עם דוגמאות לכמה תחומי הצלחה עתידיים וציין שלושה כאלה: רפואה מותאמת אישית, קוואנטום אינפורמציה וחקלאות מדייקת (precision agriculture).