בלעדי לכלכליסט
אלטשולר שחם ישקיע במטבע דיגיטלי של יוצאי איירון סורס
בית ההשקעות מקיים מגעים להשקעה במטבע הדיגיטלי של חברת זינק שהקימו גיל שהם ודניאל טרכטמברג במסגרת ICO פרטית. ההשקעה תבוצע באמצעות החברה־הבת אלטשולר שחם הורייזון. מנכ"ל הורייזון: "אי אפשר להתעלם מהתחום"
בית ההשקעות אלטשולר שחם מקיים מגעים להשקעה במטבע הדיגיטלי של חברת זינק (Zinc) שהקימו יוצאי ענקית האינטרנט הישראלית איירון סורס, גיל שהם ודניאל טרכטמברג, כך נודע ל"כלכליסט". בנוסף לבית ההשקעות, ישנם גופים נוספים שמקיימים מגעים ראשוניים עם זינק בנוגע להשקעה במטבע הדיגיטלי של החברה, בין היתר משום שאיירון סורס מוגדרת כשותפה לתכנון.
- דיווח: טלגרם ביטלה את הנפקת ה-ICO שלה
- הזאב מוול סטריט: "הנפקות ICO - הונאה גדולה יותר מכל מה שעשיתי"
- הביטקוין מתקרב לבנקים: טיוטה חדשה מסדירה הפיקוח על מטבעות דיגיטליים
אם ההשקעה של אלטשולר שחם תצא לפועל, היקפה צפוי לעמוד על מיליוני דולרים אחדים. ההשקעה עתידה להתבצע במסגרת ICO (הצעת מטבע ראשונית) פרטית של זינק. אלטשולר שחם יבצע את ההשקעה באמצעות החברה־הבת אלטשולר שחם הורייזון שעוסקת בניהול נכסים דיגיטליים ושהוקמה כדי לאפשר ללקוחות אסטרטגיים של בית ההשקעות להיחשף לשוק המטבעות הקריפטוגרפיים. כלומר, ההשקעה לא תבוצע מכספי העמיתים.
זינק מתכננת להנפיק את המטבע הדיגיטלי שלה כדי לפתח פלטפורמה שתפעל בתחום ה־Rewarded Ads - פרסומות וידיאו שתמורת הצפייה בהן המשתמשים יכולים לקבל הטבה וירטואלית. הפרסומות האלו הן מנוע משמעותי ליצירת רווחים בתעשיית המשחקים למובייל. מדובר בתחום שהחברה הגדולה בעולם בו היא איירון סורס. לפי דו"ח של חברת Soomla, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2018 (ינואר־מרץ), החברה היתה אחראית לכ־30% מהחשיפות של משתמשים לפרסומות מסוג זה.
לדברי טרכטמברג, המשתמשים בפלטפורמה של זינק, שאותה היא מפתחת על גבי הפלטפורמה של חברת Orbs הישראלית, יוכלו להגדיר איזה מידע על אודותיהם יעבור למפרסמים ולרשתות פרסום דיגיטליות. הדבר יאפשר להם לחדד את הפרסומות שמופנות אליהם במהלך הגלישה ברשת. כמו כן, המשקיעים במטבע יקבלו טוקנים של המטבע זינק שיאפשרו להם לצרוך תוכן פרימיום בהמשך. בנוסף, המשקיעים יוכלו ליהנות מעליית הערך של המטבע, אם תתרחש.
נכון להיום, זינק אינה שוקלת לצאת ל־ICO פומבי, שבו הציבור הרחב יוכל להשקיע. עם זאת, בשל ה־ICO הפרטי היא מגבשת Whitepaper (מעין מסמך שמקביל לתשקיף שקודם להנפקת מניות ראשונית בבורסה - IPO - בהיקף מצומצם יותר) שיציג את התכונות של המטבע שהיא מפתחת.
זינק מנוהלת על ידי טרכטמברג, שהיה בעבר מנהל מחלקת מניעת ההונאות באיירון סורס. בתפקידו הקודם בענקית הישראלית הקים טרכטמברג את פלטפורמת ניהול המידע של איירון סורס. בזינק עובדים כיום שישה אנשים והיא פועלת מחלל העבודה של חברת חללי העבודה Labs במגדל עזריאלי שרונה בתל אביב. עד כה גייסה החברה סכום ראשוני ממשקיע בודד בשלב ה־Seed.
בחודש ינואר האחרון הודיע אלטשולר שחם על הקמת חברת אלטשולר שחם הורייזון יחד עם אהרון נבון. מטרת החברה היא לאפשר ללקוחות בית ההשקעות שמעוניינים בכך להיחשף למכשירים פיננסיים בתחום הבלוקצ'יין. הקמת החברה הפכה את אלטשולר שחם לבית ההשקעות הראשון בישראל שנכנס לתחום הקריפטוגרפיה. עם זאת, בית ההשקעות עוד לא החליט אם לאפשר גם פעילות של מסחר במטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין.
מנכ"ל אלטשולר שחם הורייזון יוסי דיין אמר כי בית ההשקעות עובד בצמור לרגולטורים ולבנקים תוך הנגשת התחום הקריפטוגרפי ללקוחותיו: "אי אפשר להתעלם מהתחום החדש. אנחנו חייבים להעניק את השירות ללקוחות שלנו ושמחים להתפתח עם התחום". דיין הדגיש כי מערכת היחסים של בית ההשקעות עם איירון סורס שמנוהלת על ידי תומר בר זאב מצוינת, ובכך אישש את ההשערה כי אחת הסיבות לבחינת ההשקעה היא המעורבות של איירון סורס בפרויקט.
תחום המטבעות הדיגיטליים הוא אחד התחומים החמים כיום בשווקים בעולם. ישנם יותר מ־1,500 סוגים של מטבעות דיגיטליים ששוויים הכולל עומד על 830 מיליארד דולר.