סדק ראשון בהתנגדות לרפורמה בחברת החשמל: ריינדיר תומכת במתווה שגובש במשרדי האוצר והאנרגיה
מה שמייחד את המכתב ששלחה החברה הוא הגילוי שפורום יצרני החשמל הפרטיים אינו פועל במקשה אחת. ריינדיר יוצאת נגד הקמפיין שהפורום ניסה לנהל בשבועות האחרונים כנגד אישור הרפורמה
בקיעים ראשונים בחזית האחידה שיצרני החשמל הפרטיים גיבשו מול הרפורמה בחברת החשמל. במכתב שנשלח לשרי האוצר והאנרגיה כותב מנכ"ל חברת ריינדיר איתי רוכמן שהוא "מבקש לברך אתכם בהקשר למה שנחזה כעת כהשלמה מוצלחת של הרפורמה במשק החשמל, לאחר שנים רבות של כישלונות רבים בעבר ועיכוב בביצוע רפורמה הכרחית מסוג זה".
- הממשלה דחתה בשבוע נוסף את אישור הרפורמה בחברת החשמל
- הרפורמה בחברת החשמל תובא היום לממשלה עם תוספת הטבות
- הרפורמה בחברת החשמל: ריבים בפרונט, ביזנס מאחורי הקלעים
ריינדיר היא שחקן חדש בתחום האנרגיה כאשר בין בעלי החברה ניתן לציין את סימנס הגרמנית, ספקית חלק מהציוד שנמצא בידי חברת החשמל. באוקטובר האחרון הופקדה להערות הציבור הקמת תחנת כוח ענקית (כ-1300 מגה וואט, 10% מכושר הייצור של חברת החשמל) באזור השרון על פני שטח שצמוד לכביש 6. עלות התחנה כ-3 מיליארד שקל כאשר רוכמן טוען שעם אישור הרפורמה התחנה תחבור לפסי בנייה מעשיים עם מועד הפעלה לשנת 2022. "על אף שפרטי הרפורמה המתגבשת אינם נותנים מענה מלא לכל כשלי משק החשמל, הרי שבדומה למתווה הגז שאושר על ידי הממשלה בעבר, הערך האמיתי ברפורמה מסוג זה הוא בעצם ההסדרה עצמה, אשר יוצרת יציבות ובהירות במשק החשמל המתאפיין בדינאמיות ושינויים תכופים" - מסכם רוכמן.
מעבר לברכות, מה שמייחד את המכתב הוא הגילוי שפורום יצרני החשמל הפרטיים אינו פועל במקשה אחת. ריינדיר היא חברה בפורום, אבל בניגוד לחבריה היא יוצאת נגד הקמפיין שהפורום ניסה לנהל בשבועות האחרונים כנגד אישור הרפורמה. ההבדל העיקרי הוא שריינדיר עוד לא מפעילה תחנת כוח בעצמה אלא נמצאת בשלבי בנייה, מה גם שמקורות המימון שלה יותר גמישים בשל החיבור לסימנס העולמית.
במשק האנרגיה הגיבו בביטול למכתב של ריינדיר וטענו שהם פועלים לכאורה תחת ניגוד עניינים: פרט להקמת תחנת הכוח החברה רוצה להתמודד על מכירת ציוד וטורבינות לחברת החשמל, כך שהענין שהיא מביעה בקידום הרפורמה כמעט מובן מאליו.