בלעדי לכלכליסט
אלקו מצטרפת לחללי העבודה המשותפים של מיקי דורסמן
חברת האחזקות שמייקי ודני זלקינד ירשו מאביהם ב־2017, תשקיע 10 מיליון דולר במיט אין פלייס - המיזם להשכרת חדרי ישיבות, שבבעלות בעלה לשעבר של שרי אריסון וירון קופל. כספי ההשקעה מיועדים להתרחבות לאירופה
אלקו נכנסת לתחום חללי העבודה. ל"כלכליסט" נודע כי החברה, בשליטת מייקי ודני זלקינד, תשקיע 10 מיליון דולר בחברת מיט אין פלייס (Meet in Place) של ירון קופל ומיקי דורסמן, בעלה לשעבר של שרי אריסון. ההשקעה מיועדת למימון התפתחות החברה לאירופה.
- הירושה של גרשון זלקינד: כל בן יקבל מניות בשווי של 690 מיליון שקל
- אלקו מכנסת אסיפה לאישור תנאי שכר חדשים לבניו של גרשון זלקינד
- אלקו נכנסת לתחום הקולנוע: רוכשת את גלובוס מקס ב-144 מיליון שקל
מבחינת אלקו מדובר בהשקעה ראשונה בחללי עבודה משותפים. חברת האחזקות פועלת באמצעות חברות־בנות ציבוריות בתחומי הנדל"ן (אלקטרה נדל"ן), התשתיות (אלקטרה), ומוצרי הצריכה והקמעונאות (אלקטרה מוצרי צריכה). התחום, שווי־וורק (We Work) היתה החלוצה בו, הולך ומתפתח גם בישראל, והוביל להקמת כמהחברות בתחום.
20 חדרי ישיבות בשדרות רוטשילד בתל אביב
מיט אין פלייס משכירה חדרי ישיבות - לא משרדים, כפי שעושות מרבית החברות בתחום. את המתחם הראשון שלה פתחה בסוף 2016 בשדרות רוטשילד בתל אביב. 20 חדרי הישיבות שעיצבה בו הותאמו לפגישות שונות: מראיונות של אחד על אחד ועד לקבוצות של 65 איש.
שוכרי חדרי הישיבות משלמים לפי שעות השימוש בו, כשמיט אין פלייס גובה מ־98 שקל לשעה עבור חדר ל־8–2 איש עד סכום של מ־288 שקל לשעה ללופט שיכול הכיל עד 65 איש בישיבה בשורות. המחיר אינו כולל כיבוד ושתייה.
קהל היעד של המיזם הוא יזמים ולפרילאנסרים, גופים שאופי עבודתם אינו מחייב אחזקת משרד, עסקים קטנים שאין להם חדר ישיבות או חברות שהמטה שלהן מרוחק והן מעוניינות לקיים ישיבה בתל אביב.
דורסמן מושקע בווי וורק של אדם נוימן
דורסמן הוא בין המשקיעים בחברת חללי העבודה המובילה בעולם ווי וורק (We Work), שבשליטת המייסד הישראלי אדם נוימן. החברה הודיעה שלשום על כוונתה לגייס אג"ח בארה"ב בהיקף של 500 מיליון דולר. השותפות בווי וורק היא שהביאה את דורסמן ליזום עם קופל את חברת חדרי הישיבות.
דורסמן היה בעבר בעלים של הפועל חולון בכדורסל, שאותה גם אימן, ואילו קופל כיהן בשש השנים האחרונות כסמנכ״ל חדשנות, עיצוב ומוצרים בחברת סודה סטרים.
אלקו נשלטה עד ספטמבר האחרון בידי גרשון זלקינד, שהוריש אותו במותו לשני בניו, דני ומייקי. הקבוצה הוקמה ב־1949 בידי זלקינד האב, שהחזיק ב־65% מהמניות. לפני כעשור מינה זלקינד את בניו למנכ"לים משותפים, כשמייקי מתמקד בתחום הפיננסי ואילו דני עוסק בשיווק ובפיתוח העסקי של החברה.
חברת האחזקות ביצעה בשנים האחרונות כמה מהלכים לשיפור מצבה, ובהם מכירת נכסים ופעילויות שלא בליבת עסקיה, שהניבו לה רווחים חד־פעמיים עצומים, לצד חיזוק פעילויות הליבה, הורדת המינוף והגדלת הנזילות.