$
שוק ההון

אלקו מכנסת אסיפה לאישור תנאי שכר חדשים לבניו של גרשון זלקינד

במדיניות התגמול החדשה נקבע שתקרת השכר החודשי לכל אחד משני המנכ"לים המשותפים באלקו, האחים דניאל ומיכאל זלקינד, תהיה בגובה של 150 אלף שקל, בעוד שבמדיניות התגמול הנוכחית שתקרת השכר עומדת על כ-127 אלף

אורן פרוינד 18:1705.02.18

חברת אלקו מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ביחס לתנאי כהונה והעסקה של נושאי משרה בחברה. במדיניות התגמול החדשה נקבע שתקרת השכר החודשי לכל אחד משני המנכ"לים המשותפים באלקו, האחים דניאל (דני) ומיכאל (מייקי) זלקינד, תהיה בגובה של 150 אלף שקל, בעוד שבמדיניות התגמול הנוכחית תקרת השכר החודשית ברוטו עומדת על כ-127 אלף שקל.

 

 

בעוד שהמנכ"לים המשותפים של אלקו צפויים ליהנות משיפור בשכרם, הרף המינימלי של הרווח המתואם על פיו מחושבת זכאותם למענק שנתי צפוי לעלות מרמה של 105 מיליון שקל לרמה של 120 מיליון שקל.

 

מהדיווח של אלקו עולה שאילו מדיניות התגמול החדשה הייתה מיושמת בשנת 2016, כל אחד מהמנכ"לים המשותפים היו נהנים מעלות שכר והטבות סוציאליות של 2.4 מיליון שקל וממענק בהיקף של 2.2 מיליון שקל. בפועל כל אחד מהמנכ"לים המשותפים נהנה בשנת 2016 מעלות שכר נמוכה יותר של כ-2 מיליון שקל, אך ממענק גבוה יותר של כ-3 מיליון שקל.

 

בשורה התחתונה, בשנת 2016 קיבלו דני ומייקי זלקינד עלות שכר ומענקים של 5 מיליון שקל כל אחד, בעוד שעל פי מדיניות התגמול החדשה, הם היו מקבלים "רק" 4.6 מיליון שקל כל אחד.

 

דני ומייקי הם המנהלים המשותפים ובעלי השליטה בקבוצת אלקו. לאחרונה נכנס לתוקף צו הירושה שהעניק להם את מניות השליטה של אביהם המנוח גרשון זלקינד בשווי של 1.383 מיליארד שקל, כך שכל אח זכה לקבל מניות בשווי של 690 מיליון שקל. לדני ומייקי ישנה אחות נוספת, ד"ר דפנה ססלר, וטרינרית במקצועה שבניגוד לשני אחיה אינה מעורבת בעסק המשפחתי אלקו.

 

מכיוון שהיא אינה מעורבת בעסק המשפחתי, על פי צו הירושה ססלר לא קיבלה מניות בחברה הציבורית אולם היא כן קיבלה נתח שווה מהירושה. ססלר קיבלה נכסים פרטיים וכסף מזומן.

 

מימין מנכ"לי אלקו מייקי ו דני זלקינד מימין מנכ"לי אלקו מייקי ו דני זלקינד צילום: Israel Hadari

 

אלקו פעלת בתחומי הנדל"ן, התשתיות, הקמעונאות והתקשורת באמצעות אלקטרה נדל"ן (61%) אלקטרה בע"מ (53%) ואלקטרה מוצרי צריכה (55%) שמחזיקה (100%) באלקטרה תקשורת. גרשון זלקינד השתלב בתחילת שנות ה-50 בבית המלאכה המשפחתי אלקו שהקים אביו אלכסנדר, לייצור טרנספורמטורים ומונים, בעיקר עבור חברת החשמל.

 

בתחילת שנות ה-70 קיבל את השליטה בארגון, ולאחר 15 שנה, ב-1987, החל לנקוט במהלכים להפיכת החברה לאימפריה כלכלית, כאשר רכש את חלקה של בעלת המניות העיקרית באלקו - דיסקונט השקעות. כשנה לאחר מכן השלים את ההשתלטות על החברה ברכישת מניות מידי כונס הנכסים של קבוצת דנות ורכש את השליטה בחברה המתחרה קצנשטיין אדלר.

 

במשך שנים היתה אלקו הספק היחיד של שנאים בארץ, וזלקינד היה בן בית בחברת החשמל. אולם לאחר שיו"ר חברת החשמל דאז החליט לפתוח את התחום לתחרות, מה שפגע בהזמנות מאלקו, זלקינד.

 

בשנים האחרונות הובילו האחים זלקינד מפנה משמעותי בתוצאות אלקו. לצד המשך הצמיחה של אלקטרה, בוצעה תכנית ארגון מחדש בשורות חברת אלקטרה מוצרי צריכה, ויושם שינוי מודל עסקי בפעילותה של אלקטרה נדל"ן. בכל החברות נרשם שיפור עסקי, דבר שבא לידי ביטוי הן במניותיהן, וכנגזרת של כך גם במניותיה של אלקו, שטיפסו מאז תחילת שנת 2016 בכ-160% לשווי נוכחי של כ-2 מיליארד שקל. הרווח המצרפי של אלקו בתשעת החודשים הראשונים של 2016  הסתכם בסכום משמעותי של כ-780 מיליון שקל, נתון שביטא את השיפור בתוצאות החברות הבנות, והן רווחי הון ממימוש קרקע בסין, הזכויות בפרוייקט מורשה ברמת השרון, ומכירת פעילות מקבצי הדיור בארה"ב שהוקמה על ידי אלקו תוך ניצול ימי משבר הסאב פריים ב-2008.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x