אחרי הביטול בת"א: Wework מגייסת חצי מיליארד דולר בארה"ב וחושפת מספרים
במסמכים שהגישה חברת חללי העבודה לקראת ההנפקה, היא חשפה כי הכנסותיה ב-2017 הסתכמו בכ-886 מיליון דולר, וכי ביצעה השקעות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר
אחרי שביטלה את ההנפקה בבורסת תל אביב, רשת חללי העבודה המשותפים Wework של אדם נוימן יוצאת לגיוס אג"ח בהיקף של חצי מיליארד דולר בשוק האמריקאי. דירוג האשראי הנמוך יכל להסביר את הסירוב של המשקיעים הישראלים להשקיע בה. Wework דורגה על ידי S&P העולמית בדירוג אשראי נמוך של B שהוא מקביל לדירוג אשראי ישראלי של BBB - שנחשב נמוך ביחס לחברות הנדל"ן האמריקאיות שניסו לגייס בישראל שרובן הגדול קיבלו דירוג בקבוצת ה-A. חברת הדירוג העולמית FITCH העניקה ל-Wework דירוג אשראי בינלאומי גבוה יותר של BB מינוס. המכרז עצמו צפוי להתבצע ממש ביום חמישי הקרוב.
ההנפקה של Wework חושפת לראשונה את התוצאות הכספיות שלה. לפי מסמכים שהגישה החברה לקראת ההנפקה, הכנסותיה ב-2017 הסתכמו בכ-886 מיליון דולר. תזרים המזומנים שלה באותה שנה עמד על 244 מיליון דולר ומנגד היא ביצעה באותה שנה השקעות אדירות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר בעיקר כדי לבצע התרחבות מאירופה וארה"ב על עבר סין. לפי המסמכים, ל-Wework יש נכון למרץ 2018 כ 234 מרכזים שפזורים על פני 22 מדינות. עוד חשפה החברה כי יש לה הסכמי שכירויות בהיקף של 5 מיליארד דולר עד לשנת 2022.
WeWork ניהלה מזה כמה חודשים מגעים לבצע את גיוס החוב שלה בבורסת תל אביב, אך קיבלה כתף קרה מהמשקיעים המוסדיים בישראל. נציגים של החברה ערכו בחודשיים האחרונים סיור בקרב המשקיעים הגדולים בישראל, ופגשו, בין היתר, את אנשי הפניקס, כלל ביטוח, מיטב דש ומנורה מבטחים, כדי לקדם את הגיוס. כדי למשוך את המשקיעים הישראלים, WeWork הציעה למי שירכוש אג"ח ב־50 מיליון דולר לפחות, לקבל אופציה לרכוש גם מניות של החברה לפי שווי של 20 מיליארד דולר.
שווי זה זהה לשווי שלפיו ביצעה WeWork את הגיוס הפרטי האחרון שלה מהבנק היפני סופטבנק. הבנק השקיע בחברה 300 מיליון דולר לפני כשנה, ובסך הכל השקיע בה 4.4 מיליארד דולר. מאז הקמתה גייסה החברה יותר מ־6 מיליארד דולר. המשקיעים הישראלים כאמור לא ששו להשקיע והחברה החליטה לבסוף לבצע את הגיוס בארה"ב.