קובי אלכסנדר: "אני מביע חרטה ומתבייש שהגעתי למצב הזה"
על פי מייסד ומנכ"ל קומברס לשעבר פרשת הבקדייטינג עלתה לו 130 מיליון דולר. 60 מיליון דולר שילם כדי ליישב תביעות בארה"ב ועוד 70 מיליון דולר שהיה אמור לקבל מקומברס וויתר עליהם. דברים אלה נאמרו לפני חודש לוועדת השחרורים ביום שבו הוחלט לשחררו מכלא ניצן. פרוטוקול הדיון הותר היום לפרסום
"אני מתבייש שאני נמצא פה. אני מתבייש שהגעתי למצב הזה, מעולם לא חשבתי שאהיה במצב הזה", כך אמר מייסד ומנכ"ל קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר, לוועדת השחרורים בכלא איילון לפני חודש, ביום שבו הוחלט לנכות שליש ממאסרו ולשחררו מכלא ניצן. כך עולה מפרסום פרוטוקול הדיון שנערך בדלתיים סגורות והותר היום (א') לפרסום.
לצפייה בפרוטוקול המלא של ועדת השחרורים - לחצו כאן
- קובי אלכסנדר השתחרר מהכלא
- ועדת השחרורים תדון מחר בקיצור מאסרו של קובי אלכסנדר
- לראשונה זה 12 שנים: קובי אלכסנדר חוגג יום עצמאות בישראל
על פי פרוטוקול הדיון, הפרשה עלתה לאלכסנדר באופן אישי 130 מיליון דולר. 60 מיליון דולר ששילם כדי ליישב תביעות בארה"ב, ועוד 70 מיליון דולר שהיה אמור לקבל מקומברס וויתר עליהם.
"אני מביע חרטה, אני לא גאה במה שעשיתי", הוסיף אלכסנדר שהורשע בארה"ב בעבירות של תרמית בני"ע בפרשת התיארוך לאחור של אופציות. "תרמנו לקהילה המון במשך חמש שנים, ואני מתכוון להמשיך עם זה בעתיד. כל חייל מהפריפריה שרצה ללמוד הנדסה אנחנו מימנו את לימודיו. אני תומך ב'אלין' לנכים ומחזיק שני בתי תמחוי. אני לא מתכוון לעשות עסקים יותר ואני מתכוון לתרום מכישורי ומכספי".
אלכסנדר ריצה בסך הכל עונש של 20 חודשי מאסר, מתוך 30 החודשים שנגזרו עליו בארה"ב. כמעט את כל התקופה הוא ריצה בכלא פדראלי בארה"ב, כאשר את השבועות האחרונים למאסרו הוא ריצה בכלא ניצן ליד רמלה. זאת לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים אישר את בקשתו לרצות את יתרת מאסרו בישראל. אם אלכסנדר היה נשאר בארה"ב, הוא היה יכול לפי החוק האמריקאי לקיצור של עד 15% מהעונש, לעומת שליש שניתן לקצר בישראל.
אלכסנדר מוגדר כעת כאסיר ברישיון. על פי תנאי השחרור הוא יתנדב ברשות הטבע והגנים ארבע פעמים בשבוע. אחת לשבועיים, בשבוע הראשון והשלישי כל חודש, הוא צריך להתייצב במשטרה. הוועדה פטרה אותו מהצורך במעצר לילה.
בדיון מול ועדת השחרורים הסביר עורך דינו, שר המשפטים לשעבר פרופסור דוד ליבאי, את הסיבה לכך שאלכסנדר בחר להימלט לנמיביה במשך 10 שנים, לפני ששב לארה"ב לעמוד לדין במסגרת הסדר טיעון. "הוא רצה לחזור לארה"ב (עם התפוצצות הפרשה, ת.ג וז.ש.ל) כי רשמו את הילדים לבתי ספר שם, אבל היה לו מאוד קשה אחרי שהוא, במעמד שלו, הוא נושא לחקירה והעיתונים כתבו שהוא יקבל יותר מ-20 שנה. עורכי הדין אמרו שהוא יקבל עונש כבד. נכון, הוא לא חזר מנמיביה, אבל זה לא חלק מכתב האישום (עבירת ההימלטות נמחקה בהסדר הטיעון עם משרד המשפטים האמריקאי, ת.ג וז.ש.ל)".