קובי אלכסנדר השתחרר מהכלא
ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר קיצרה הבוקר את עונשו של מייסד ומנכ"ל חברת הטכנולוגיה קומברס לשעבר, שהורשע בארה"ב בתרמית בני"ע. בסה"כ אלכסנדר ישב בכלא בארה"ב ובישראל 20 חודשים. אלכסנדר יוגדר מהיום ועד לסוף התקופה שבה היה אמור לרצות את עונשו - 10 חודשים - אסיר משוחרר ברישיון
מייסד ומנכ"ל חברת הטכנולוגיה קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר, שהורשע בארה"ב בתרמית בני"ע, ישתחרר היום (ג') מהכלא. ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר שהתכנסה בכלא איילון, הסמוך לרמלה, אישרה את בקשתו לקיצור שלישי מעונשו והורתה על שחרור מוקדם. ביחד עם ימי המעצר והתקופה שבה ישב בבית סוהר פדראלי בארה"ב, ריצה אלכסנדר עונש של 20 חודשי מאסר.
- ועדת השחרורים תדון מחר בקיצור מאסרו של קובי אלכסנדר
- ביהמ"ש אישר: קובי אלכסנדר ירצה את יתרת מאסרו בישראל
- היועמ"ש פטר את קובי אלכסנדר מדיון בביהמ"ש כדי למנוע צילומו באזיקים
אלכסנדר יוגדר מהיום ועד לסוף התקופה שבה היה אמור לרצות את עונשו - 10 חודשים - אסיר משוחרר ברישיון. תנאי השחרור שלו כוללים איסור יציאה מהארץ עד סוף תקופת המאסר בפועל שהיה אמור לרצות מאחורי סורג ובריח. כמו כן הוא מחויב להתייצב אחת לשבועיים בתחנת משטרה. בנוסף, ועדת השחרורים אישרה תוכנית שיקום אישית לאלכסנדר שהוצעה על ידי הרשות לשיקום האסיר שפועלת תחת משרד הרווחה והשירותים החברתיים.
אלכסנדר, המיוצג על ידי עוה"ד דוד ליבאי, דפנה ליבאי ושני אילוז, נחת בישראל לפני כחודש, לאחר שמשרד המשפטים אישר את בקשתו לרצות את יתרת מאסרו בישראל. על פי הבקשה, שאושרה על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים, אלכסנדר הורשע באוגוסט 2016 על פי הודאתו בבית המשפט הפדראלי בניו יורק בעבירת מרמה בניירות ערך. בעקבות כך, נידון ל- 30 חודשי מאסר בפועל בניכוי של 190 ימי מעצר. המדינה יוצגה על ידי פרקליטות מחוז מרכז.
אלכסנדר שב לארה"ב בשנת 2016, לאחר 10 שנים בנמיביה אליה עזב בסמוך להתפוצצות פרשת הבקדייטינג (תיארוך לאחור של הקצאת אופציות). במסגרת הסדר עם משרד המשפטים האמריקאי, הוא הודה בכתב אישום מתוקן, ממנו הוסרו עבירה של הימלטות. אלכסנדר הורשע ונעצר עד תום ההליכים. בהמשך הטיל עליו שופט בית המשפט הפדרלי בניו יורק, ניקולס גארופיס, עונש מאסר של 2.5 שנים. את העונש נקבע שהוא ירצה בבית הסוהר הפדרלי Allenwood בפנסילבניה, שנחשב למתקן כליאה עם תנאי מאסר נוחים יחסית.
חזרתו לריצוי עונשו בישראל, הקנתה לאלכסנדר את האפשרות לבקש לקצר את תקופת המאסר באופן משמעותי. בארה"ב, בניגוד לישראל, לא מנכים מתקופת המאסר שליש על התנהגות טובה, אלא רק 15%. עם הגעתו לישראל, חלו על אלכסנדר הכללים החלים על אסיר ישראלי, ולכן הוא מיהר להגיש בקשה לשחרור מוקדם לוועדת השחרורים.